פסק דין - האם יכול ביהמ``ש לשנות את סוג הערובה בתביעת רשלנות רפואית?
פסק דין של בית המשפט המחוזי בירושלים שניתן ביום 16.1.02 חייב את המשיב לשלם למבקשים פיצויים בגין נזקי רשלנות רפואית שנגרמו למבקש 1. בפסק הדין נקבע, כי לצורך הבטחת התשלומים העיתיים למבקשים יפקיד המשיב סך של 150,000 ש"ח בחשבון מיוחד וכן ישעבד נכס כלשהו.
ביום 29.12.05, משלא שועבד נכס, הורה בית המשפט למשיב להפקיד סך של 500,000 ש"ח בחשבון פקדון מיוחד. המשיב לא הפקיד את הסכום שנקבע והמבקשים פנו לבית המשפט המחוזי בבקשה שיורה למשיב לשלם את מלוא סכום הפיצויים שנפסק בפסק הדין לאלתר. המשיב, מצידו, הודיע כי יפקיד ערבות בנקאית בסכום שנקבע.
בית המשפט המחוזי הורה למשיב להפקיד ערבות בנקאית צמודת מדד בסך 500,000 ש"ח. יצוין, כי הערבות הופקדה ביום 14.5.09. בקשה שהגישו המבקשים לעיון חוזר בהחלטה נדחתה אף היא. על החלטות אלו נסובה בקשת רשות הערעור.
האם יש לקבל את הבקשה?
1. אין מקום להיענות לבקשה.
2. אמנם, המשיב לא סיפק כל הסבר לעיכוב שחל בהפקדת הפיקדון בהתאם להוראת בית המשפט המחוזי. עם זאת, נוכח נכונות המשיב להפקיד ערבות בנקאית בסכום שנקבע, רשאי היה בית המשפט להפעיל שיקול דעת ולהורות על שינוי סוג הערובה להבטחת התשלומים על-פי פסק הדין.
3. זאת, במיוחד בהתחשב בכך שהמבקשים לא העלו כל טענה המסבירה מדוע הפקדת סכום כסף בפיקדון עדיפה על פני הפקדת ערבות בנקאית. לפיכך, אין מקום להתערב בקביעת בית המשפט המחוזי, לפיה הפקדת הערבות מעמידה את המבקשים באותו מצב אליו כיוון פסק הדין.
לסיכום,
הבקשה נדחית נוכח נכונות המשיב להפקיד ערבות בנקאית בסכום שנקבע, רשאי היה בית המשפט להפעיל שיקול דעת ולהורות על שינוי סוג הערובה להבטחת התשלומים על-פי פסק הדין.