פסק דין בעניין אי ניהול רשומה רפואית מסודרת - רשלנות רפואית בטיפול בפג

עא 96 / 3263 קופת חולים הכללית נ’ ינון שבודי, קטין
הולדת פג עקב טיפול רפואי רשלני, העדר רשומה רפואית, פסיקת הוצאות ניידות. התובע נולד כשהוא פג בבית החולים "כרמל" בחיפה. הטענה היא כי בית החולים אחראי לנזקיו של התובע שנגרמו לו כתוצאה מטיפול רפואי רשלני שניתן לו מידי הצוות הרפואי של בית החולים.
מה המשמעות המשפטית של אי שמירת רישומים רפואיים בהקשר הטל הריאה בתביעת רשלנות משפטית?
אי שמירתם של רישומים רפואיים מהווה מחדל רשלני העלול לגרום לתובע בתביעת רשלנו רפואית "נזק ראייתי" שאינו ניתן לתיקון. נזק שכזה יעביר אל הנתבע את הנטל הראייתי לשלול את קיום הרשלנות מצידו. במקרה המדובר נפסק כי המחסור בגיליון רפואי אשר יכול היה לספק אינפורמציה חשובה באשר לנסיבות שקדמו לביצוע הניתוח שכשל מהווה נזק ראייתי. הנתבעת לא הצליחה להביא ראיה אשר תוכל לשלול את קיום הרשלנות מצידה ולכן נפסק כי התרשלה כלפי התובע.
אילו נתונים ילקחו בחשבון בפסיקה להוצאות לניזוק לרכישת רכב והחזקתו?
בפסיקת עלות הוצאות לניזוק לרכישת רכב והחזקתו יש להתחשב בתועלת שתצמח מכך גם לבני משפחה אחרים אשר יעשו שימוש ברכב. כדי שהתובע יפוצה רק כשיעור נזקו ולא מעבר לכך יש להפחית את עלות הוצאות הניידות שהיו צפויות לו לולא הנזק.
האם בסמכות בית המשפט לקבוע סכום להוצאות ניידות (ברכב או בתחבורה ציבורית)?
אמנם מדובר בחישוב שבית המשפט מכיר כי אינו יכול לחשוב באופן מדוייק יאמוד בית המשפט את היקף הוצאות הניידות לאור הנסיבות (באופן דומה למצבים בהם בית המשפט אומד הוצאות או הפסדים צפויים בעתיד).