פסק דין בעניין רשלנות בהסרת קעקוע שהותירה צלקות
.jpg)
- התרשלות בהסרת קעקועים בלייזר
- גרימת צלקות כתוצאה מהסרת קעקועים בלייזר
- שימוש רשלני במכשור לייזר
- הפעלת מכשור לייזר ע"י טכנאי ללא נוכחות רפואי
- האם צלקות אסטתיות יוכלות לגרום לנכות צמיתה?
עובדות המקרה:
ביום 5.7.05 הגיש אייל רס ז"ל תביעה כנגד הנתבעת, ובה עתר לפסיקת פיצויים בגין נזקי גוף שנגרמו לו בעקבות ניתוחים פלסטיים אלקטיביים שהוא ביקש לעבור אצל הנתבעת, שהיא המחזיקה והמתפעלת של רשת מרפאות ברחבי הארץ. התובע שם קץ לחייו ועזבונו הוא זה שממשיך את תהליך התביעה בגין צלקות שנגרמו למנוח מתהליך הסרת הקעקועים.
מחקירת אמו של המנוח עולה, כי במהלך הבירורים שעשה המנוח הגיע, בין היתר, גם למכון של הנתבעת בבאר שבע, ושם סקרו בפניו טיפולים חדשניים אשר בכוחם להסיר קעקועים מגופו של המטופל, מבלי להותיר צלקות או סימנים אחרים. מהלך הטיפול שמבוצע באמצעות מכשיר לייזר הוסבר למנוח, תוך התחייבות מפורשת של נציגי הנתבעת כי הגם שמדובר בטיפול הכולל הקרנה של הקעקועים, לא יוותרו צלקות או פצעים פתוחים בגופו של המטופל. לשאלת אמו של המנוח הוסבר, כי המדובר בטיפול הנעשה תחת פיקוח רפואי.
המנוח ובעקבותיו העזבון טענו כי הטיפולים שקיבל המנוח במכון של הנתבעת ניתנו על ידי טכנאית, כאשר במקום לא נכח כלל רופא ואף מעקב רפואי לא התקיים. באין ראיה סותרת, ניתן להניח כי אכן כטענת המנוח, אותה טכנאית היתה בלתי מיומנת ובלתי מוכשרת להפעיל מכשיר לייזר לצורך הסרת קעקוע.
האם צלקות שאינן ניתנות לטיפול יכולות ליצור נכות צמיתה?
בהתייחסו למצבו של המנוח לאחר הטיפול קובע ד"ר אשכנזי, כי המצב הוא צמית ובלתי ניתן לטיפול. בגין כך העריך ד"ר אשכנזי את נכותו הצמיתה של המנוח כדי 20 אחוז בשל היות הצלקות על פני שטח נרחב ובאזורים מרובים. עוד מציין ד"ר אשכנזי, כי מאחר ומדובר במצב סופי אשר אינו ניתן לטיפול או לשיפור ולנוכח המראה הדוחה, המכער והמציק של הקלואידים שנותרו, הוא סבור כי יש להוסיף על הנכות דלעיל, נכות נוספת בשיעור של 10 אחוז.