www.rashlanut-refuit.org

פסק דין העוסק ברשלנות רפואית בניתוח לתיקון ראייה בלייזר

פסק דין העוסק ברשלנות רפואית בניתוח לתיקון ראייה בלייזר

 

תביעה לפיצויים בגין נזקי גוף שנגרמו לתובעת בעקבות ניתוח לתיקון ראייה בלייזר (ניתוח להסרת משקפיים), ושני ניתוחי תיקון, שעברה התובעת בבית חולים "הדסה עין כרם" ובמרכז הרפואי להסרת משקפיים ולשיפור הראייה "עיניים". האם פעם נוספת מהווים ניתוחים פלסטיים עילה להגשת תביעה בגין רשלנות רפואית?

האם יש לקבל את התביעה לפיצויים?


1. הניתוח הראשון בוצע בתובעת ביום 8.5.96, והשני, בסמוך לאחר מכן, ביום 30.7.96. תביעתה של התובעת הוגשה ביום 25.8.05, תשע שנים ויותר לאחר ביצוע שני הניתוחים. מניין תקופת ההתיישנות מתחיל ביום בו נולדה עילת התביעה. יחד עם זאת, מחיל סעיף 89(2) לפקודת הנזיקין [נוסח חדש], הסדר מיוחד מקום בו עילת התובענה היא נזק שנגרם על ידי מעשה או מחדל, וכאשר הנזק נתגלה באיחור.

 

הסדר מיוחד זה אינו מאריך את תקופת ההתיישנות, אלא קובע מחסום עליון להגשת התביעה במקום בו לא נתגלה הנזק במועד בו אירע. מחסום זה אינו רלבנטי לענייננו שכן התביעה הוגשה תוך תקופת עשר השנים שמיום ביצוע הניתוח הראשון. הסוגיה הרלבנטית לענייננו היא האם נתגלה הנזק "ביום שאירע" או שמא נתגלה באיחור. במקרה האחרון, אין תקופת ההתיישנות מתחילה לרוץ אלא שבע שנים ממועד התגלות הנזק.


2. עיון בראיות מעלה ברורות כי הנזק נתגלה "ביום שאירע". הדבר עולה הן מן המסמכים הרפואיים, הן מעדויות המומחים והן מעדות התובעת בעצמה. מלוא העובדות הרלבנטיות לתביעתה, לרבות באשר לרכיב הנזק, היו ידועות לתובעת מיד לאחר ביצוע שני הניתוחים הראשונים בשנת 1996, וממילא לא חל כלל "הגילוי המאוחר". תקופת ההתיישנות נסתיימה, אפוא, בשנת 2003, כשנתיים לפני הגשת כתב התביעה.


3. לטענת התובעת, ביצעה את הניתוח השלישי, לפי המלצת ד"ר לוינגר, לשם תיקון נזקי הניתוח הראשון והשני. לטענתה, גם הסכמתה לניתוח השלישי ניתנה שלא מדעת, שכן לא הוסברו לה סיכוני הניתוח, לרבות קיומו של איסור רפואי לבצעו. אילו הוסברו לה הסיכונים, הייתה נמנעת מביצועו. עוד טענה כי מצבה הורע באופן קיצוני לאחריו, כאביה גברו, ראייתה לא השתפרה, היא הפכה לרגישה לאור השמש, חשה בגירוי תמידי בעין, ועוד.


4. יש להעדיף את גרסת ד"ר לוינגר על פני גרסת התובעת, ולקבוע כי הסכמתה של התובעת לניתוח ניתנה מדעת, לאחר שניתן לה הסבר מלא ומפורט על אודות הניתוח, מהלכו, סיכוייו וסיכוניו. התובעת אישרה, למעשה, קיומה של פגישה בה ניתנו לה הסברים על הניתוח, ואף את צפייתה בסרט ההסבר. הודאה חלקית זו תומכת בגרסתו של ד"ר לוינגר. התובעת פנתה לביצוע הניתוח השלישי לאחר שביצעה שני ניתוחים קודמים לפניו, וידעה מניסיונה שלה כי כרוכים בניתוחים אלה, לצד סיכויי הצלחה, גם סיכונים.


5. תביעתה של התובעת בכל המתייחס לניתוח הראשון והשני התיישנה. באשר לניתוח השלישי, הוכח כי התובעת נתנה הסכמה מדעת לביצועו. אף לא קיים קשר סיבתי בין נזקיה של התובעת לבין הניתוח השלישי. התביעה נדחית, אפוא.

לסיכום,

 

התביעה לפיצויים בגין נזקי גוף נדחית. תביעתה של התובעת בכל המתייחס לניתוח הראשון והשני התיישנה. באשר לניתוח השלישי, הוכח כי התובעת נתנה הסכמה מדעת לביצועו. אף לא קיים קשר סיבתי בין נזקיה של התובעת לבין הניתוח השלישי


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

התביעה היא בגין נזקים שנגרמו לתובעים עקב רשלנות רפואית בביצוע ניתוח קשירת חצוצרות. בעקבות כשלון הניתוח נולדה לנתבעים ביתם החמישית. 

התובעת הגיעה לנתבע על מנת לעבור ניתוח קיצור קיבה. המנתח בחר לנתחה בשיטה שאינה מקובלת הקרויה ניתוח על שם סקופינרו... 

פיצויי בשל רשלנות רפואית בניתוח הקטנת שדים - לטענת התובעת, תוצאות הניתוח הן איומות כלשונה, לאחר שבשדיה נותרו אף כיום, 7 שנים לאחר הניתוח, צלקות מכוערות ומגעילות לא נוחות קשות להסתרה ובולטות 

התובעת פנתה לנתבעת, לקבלת יעוץ בדבר אפשרות למתיחת פנים, והוצע על ידה, טיפול חדשני בשיטת אפאטוס.  

ניתוח השתלת שיער נכשל וגרם לנזק אסתטי ולצלקות בראשו של התובע. 

הנתבע, רופא מומחה לכירורגיה פלסטית, ביצע ניתוח פלסטי-אסתטי באפה של התובעת. ניתוח זה בוצע, לטענת התובעת, ברשלנות, והיא תובעת פיצוי בגין נזקיה.  

התביעה הינה תביעה בגין רשלנות רפואית ונזק שנגרם לתובעת ולבני משפחתה בעקבות ניתוח שעברה התובעת בעקבות זאת שסבלה מהשמנת יתר.  

התובע הגיש תביעה זו כנגד הנתבע לפיצויים, עפ"י פקודת הנזיקין, בגין ניתוחי אף כושלים שבצעו באפו בבית חולים "כרמל" חיפה ע"ש ליידי דיוויס.  

התובע עבר ניתוח פלסטי אשר הותיר באפו מספר כשלים בולטים: צלקות, חור במחיצת האף ונפיחות בולטת. התובע זכה בפיצוי על נזק לא ממוני והחזר כספי בגין הניתוח 

התובע הגיע לניתוח באיבר מינו לצורך הארכה ועיבוי האיבר. בפני התובע הוצגו דוגמאות של אברי מין לאחר ניתוח. לתובע לא הוצגו הסיכונים הכרוכים בביצוע הניתוח. התוובע סובל מתופעות קשות באיבר מינו. 

בית המשפט פסק פיצויים בסך כמיליון שקלים בגין רשלנות רפואית בקבלת הסכמה מדעת לניתוח תיקון ראיה Lasik... 

בית המשפט קבע כי חוות הדעת הרפואית אשר צורפה לכתב התביעה לא הייתה מפורטת כנדרש. אי לכך, נדחתה תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח הקטנת חזה... 

על פי חוק זכויות החולה, כל מטופל או מטופלת חייב\ת לתת הסכמה מדעת לפני טיפול רפואי. עניין זה הינו בעל חשיבות יתרה בניתוחי ברירה כגון ניתוח להקטנת חזה... 

התובע טען כי הרופאים לא השכילו לאבחן קרטוקונוס ממנו סבל, האם מדובר ברשלנות רפואית בניתוח לייזר מסוג Lasik?  

האם המטופל נתן הסכמה מדעת לביצוע ניתוח לייזר מסוג Lasik לתיקון ראיה? האם התובע היה מסרב לו ידע את הסיכון המדובר? 

ניתוח הגדלת חזה הינו ניתוח אלקטיבי, דהיינו ניתוח מבחירה. אי לכך, הפסיקה קבעה כי ההסבר הנדרש לביצוע הליכים רפואיים אלו, שאינם מחויביי המציאות, הינו נרחב יותר מניתוח רגיל... 

האם חובה על מטופל, אשר נגרם לו נזק בגין רשלנות רפואית בניתוח לייזר לתיקון ראיה, לעבור ניתוח מתקן על מנת לשפר מצבו הבריאותי? 

האם ניתוח לייזר לתיקון רוחק ראיה, אשר בוצע באופן חדשני במכון לניתוחי לייזר, התבצע בצורה רשלנית? האם הופרה חובת הזהירות? 

האם הניתוח הראשוני (בשתי העיניים) והניתוח המתקן (בעין ימין) בוצעו ברשלנות? האם הייתה הסכמה מדעת? האם התקיים קשר סיבתי? קראו עוד בפורטל רשלנות רפואית 

בחורה כבת 24 שנים עברה 3 ניתוחים באפה שגרמו לפגיעה תפקודית ולפגם אסתטי. כיום, התובעת סובלת מאף עקום, בעיות בנשימה ועוד נזקי גוף שונים... 



תגיות: דליפת סיליקון,