www.rashlanut-refuit.org

פסק דין בעניין אי אבחון סרטן השד ואי מניעת התפשטות המחלה - רשלנות רפואית

פסק דין בעניין אי אבחון סרטן השד ואי מניעת התפשטות המחלה - רשלנות רפואית

תא 85 / 3880 תמר כץ נ’ ד"ר נורה גרוד


• גילוי מאוחר של סרטן השד
• עמדת המומחים בעניין גילוי סרטן השד ומשמעות גילוי מוקדם
• אבדן סיכויי החלמה כנזק
• אחריות שילוחית
• פיצוי בגין קיצור תוחלת החיים

עובדות המקרה:


התובעת סובלת ממחלת הסרטן. לטענתה, הרופאה שטיפלה בה במסגרת עבודתה בקופ"ח הכללית התרשלה בגילוי סרטן השד, וכתוצאה מכך הטיפול המאוחר - לרבות כריתת השד - לא הועיל להדבירו והוא עדיין מקנן בגופה, מקצר את תוחלת חייה וגורם לה סבל נפשי וכלכלי.

 

מה עמדת המומחים המקובלת בבית המשפט בעניין התגלות גוש סרטני בתחילת הפתחותו בשד?


כל המומחים תמימי דעים שניתן לגלות גוש סרטני בתחילת התפתחותו בשד ע"י בדיקה טובה.

מה המשמעות של גילוי מוקדם של סרטן השד?


לפי עדות הרופא המומחה, גילוי מוקדם של סרטן השד וכריתתו המידית עשויים להביא את החולה להבראה מוחלטת בכ-80% מהמקרים.

ההלכה המשפטית לגבי מצב בו לא ניתן לדעת מה היו סיכויי ההחלמה של הנפגע במידה והטיפול שהיה מקבל לא היה רשלני


לפי הפסיקה, כאשר רשלנות המזיק גרמה לנפגע, שהיה פגוע קודם לכן - כטיפול רפואי רשלני לחולה - למרות שאין לדעת את סיכוי הנפגע להבריא ממחלתו, ממנה נפגע ללא קשר לטיפול הרשלני, אזי גם אבדן סיכוי החלמה הוא נזק בר פיצוי.

 

כיצד יקבע שיעור אבדן סיכוי ההחלמה?


אם לא ניתן לקבוע את סיכוייו הברורים של התובע להבריא ממחלתו (ואז הוא זכאי למלוא הנזק), או לא (ואז אינו זכאי לפיצוי כלל), יהיה הפיצוי בשיעור הסיכוי להבראה.

מה גישת בית המשפט בפסיקת פיצוי כספי עבור קיצור תוחלת החיים?


לפי הגישה המקובלת בבית המשפט הפיצוי עבור קיצור תוחלת חיים צריך להיות פיצוי ממשי על אבדן דבר שהוא יקר מכל.

 

במידה ורופא שכיר (בקופת חולים לדוגמא) התרשל בטיפול- האם ניתן לתבוע את קופת החולים?


סעיפים 13,14 לפקודת הנזיקין קובעים שהמעביד של העובד או השולח אחראים באחריות שילוחית. המשמעות היא שלמרות שהרשלנות בוצעה על ידי הרופא, ניתן לקבל את הפיצוי גם מהמעביד / שולח. בדר"כ הנטיה תהיה להוסיף לכתב התביעה את קופת החולים כנתבעת מטעמי "כיס עמוק" (היכולת לשלם סכומים משמעותיים כפיצוי).

הפיצוי שפסק בית המשפט:


1. אבדן משכורת 37,020 ש"ח
2. החזר הוצאות 1,343 ש"ח
3. עזרה בבית 17,568 ש"ח
4. כאב וסבל 80,000 ש"ח
5. קיצור תוחלת חיים 120,000 ש"ח
סה"כ 255,931 ש"ח


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

התובעת סובלת ממחלת סרטן השד, זאת משום שקופת החולים ובית החולים לא השכילו לאבחן את הסרטן במועד. אי לכך, התפשטה המחלה בגופה של התובעת... 

התובעת טוענת כי איחור בביצוע ממוגרפיה גרם לאבחון מאוחר של סרטן השד. אי לכך, תובעת היא פיצויים בגין רשלנות רפואית... 

המנוחה לא הופנתה על ידי הרופאים לביצוע בדיקת קולונסקופיה ועל כן לא אובחן סרטן המעי הגס ממנו סבלה. האם מדובר ברשלנות רפואית? 

לתובע, נער צעיר, התגלה גידול שפיר בראשו. בסמוך לאחר גילויו, הוסר רובו של הגידול בהליך ניתוחי, אולם לתובע נגרמו בעטיו של הגידול ושל הניתוח נזקים רבים. 

התובעת נבדקה על-ידי רופא כאשר היתה חולה בסרטן. הרופא טעה באבחנה בסוברו כי מדבר במקרה פסיכיאטרי ועל יסוד אבחנתו נשלחה התובעת לביתה ללא טיפול במחלתה.  

התובעת סובלת ממחלת הסרטן. לטענתה, הרופאה שטיפלה בה במסגרת עבודתה בקופ"ח הכללית התרשלה בגילוי סרטן השד, וכתוצאה מכך הטיפול המאוחר - לרבות כריתת השד. 

התובעת פנתה באוקטובר 1994, בגיל 34, לרופא המשפחה שלה, בבקשה שיפנה אותה לבדיקת ממוגרפיה של השד. הרופא סרב לבקשתה. לאחר מספר פניות נוספות לרופא נבדקה התובעת והתגלה אצל התובעת סרטן שד גרורתי 

התובע חש בהפרעה בראיה בעינו השמאלית. הוא הופנה לבדיקות, ונערכה לו בדיקה בתהודה מגנטית – MRI, אשר ממצאיה העידו על גידול בבלוטת יותרת המוח שפגע בעצב הראיה השמאלי. התובע עבר ניתוח להסרת הגידול. לטענתו הרופאים התרשלו כלפיו בביצוע הניתוח הראשון ובמעקב אחר דליפת נוזל ה-CSF לאחר הניתוח הראשון ולאחר הניתוח השני. רשלנות זו גרמה לכך שהוא לקה פעמיים בדלקת קרום המוח ונותר עם פגיעות נוירולוגיות ופסיכיאטריות קשות בגינן הוא תובע פיצוי מהנתבעים.  

המנוחה עברה טיפולים קרינתיים וכימוטרפיים שלא הועילו. המחלה התפשטה במהירות לאיברים הפנימיים בבטנה. בחודש דצמבר 1995 הגידול הסרטני גרם לחסימת הפרשת השתן מהכליות 

המנוחה שהיא ילידת שנת 1972, נפטרה ביום 7.10.03 ממחלת הסרטן במעי הגס. התובעים טוענים כי הנתבעים אחרו באיבחון המחלה, בשל טיפול בלתי סביר במנוחה. 

בית המשפט קבע כי רופאים בבית החולים שניידר לא התייחסו כנדרש לבדיקות שנערכו לפעוט ואי לכך לא אבחנו גידול בראש הילד... 

רופאי קופת חולים כללית התרשלו באבחון גידול בראשו של התובע. האם יזכה התובע לפיצויים והאם יש לפסוק עבורו פיצויים גם בגין הפגיעה בתפקודו המיני? 

בית המשפט העליון קיבל ערעור של מכבי שירותי בריאותי ורופאה מטעמה והפחית את שיעור אחריותן של האחרונות בנוגע לאי אבחון סרטן בעקבות רשלנות רפואית ממנה נפטרה מנוחה. בהתבסס על חוות דעת רפואית אשר הוצגה בפני בית המשפט, הוסכם בין הצדדים כי לפני הרשלנות הרפואית המדוברת... 

האם רופאי הדסה עין כרם התרשלו כלפי התובע באבחון גידול סרטני בראשו, או שמא ערעור הרופאים יתקבל בבית המשפט העליון... 

בני משפחתה של אישה אשר נפטרה מסרטן טענו כי מדובר ברשלנות רפואית וזאת משום שהרופאים לא דאגו למעקב ראוי אחר המנוחה... 

בית המשפט קבע כי תלונותיו של התובע הצדיקו ביצוע בירור נוירולוגי מעמיק יותר מהבירור אשר נעשה בפועל. אי לכך, מדובר ברשלנות רפואית מצד הרופאים הנתבעים... 

האם רשלנות רפואית של המדינה התבטאה בכך שלא נמסרו לתובעת פרטים בדבר הסיכון לחלות בסרטן בעקבות הקרנות שעברה בילדותה נגד גזזת? 

האם מעקב הריון פרטי אשר לא הסתיים בביצוע הלידה על ידי הרופא הפרטי מהווה הפרה של חובת האחריות כלפי המטופלת? 

האם רופאי בית החולים התרשלו כלפי המנוחה בכך שלא אבחון את מחלת סרטן הריאות ממנה סבלה לאחר צילום רנטגן אקראי שבוצע בעקבות דימום ומצוקה רפואית בתום לידה?  

התובעת טענה כי רופאת המשפחה ורופאי קופת חולים התרשלו בכך שהתעלמו מתלונותיה לאורך שנים, תוך שהם אינם עורכים את הבדיקות והבירורים הנדרשים...