www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית בשבץ מוחי

רשלנות רפואית בשבץ מוחי

שבץ מוחי, המכונה גם אירוע מוחי, עלול לקרות כאשר ישנה הפרעה פתאומית באספקת הדם לרקמת המוח. שבץ יכול להיגרם כתוצאה מחוסר אספקת דם - כתוצאה מקריש דם או כתוצאה מדימום. ההפרעה גורמת נזק נוירולוגי, שעלול לבוא לידי ביטוי בהפרעה בדיבור, בחולשה או בשיתוק של הגפיים וקשיים בהליכה.

 

אירוע מוחי נחשב למחלה קשה ביותר שעלולה להיות קטלנית. כל שבץ עלול להשאיר אחריו נכות בגלל הנזק שנגרם לרקמת המוח, והאדם שלקה בו עלול לסבול ממגבלה בהליכה, בהנעת הגפיים, באכילה, בדיבור ובראייה, ובמקרים מסוימים שבץ מוחי עלול לגרום למוות.

 

התסמינים של אירוע מוחי כוללים חולשה או שיתוק בגפיים ובפנים, קשיי הליכה, קושי בדיבור והפרעות בראייה. התסמינים מופיעים בדרך כלל באופן פתאומי, והם עלולים להחמיר בשעות שלאחר הופעתם. עם הופעתם יש להגיע מיד לטיפול בבית חולים. הטיפול בשבץ נעשה על ידי מתן תרופות וכולל לעתים התערבות נוירו כירורגית, על פי סוג השבץ וחומרתו.


רשלנות באבחון של אירוע מוחי

 

אבחנה של אירוע מוחי מבוססת בעיקר על תלונות המטופל, תוך היעזרות באמצעי הדמיה אשר מסייעים בקביעת סוג הפגיעה שהביאה לשבץ, על ידי בדיקה נוירולוגית, הדמיה של CT , MRI, או אולטרסאונד דופלר.

 

רשלנות רפואית עלולה להתרחש במהלך האבחון והטיפול באירוע מוחי, כתוצאה מהתעלמות מתסמינים ומתלונות המטופל, אבחון שגוי של המצב הרפואי, התעלמות מממצאי בדיקות, התרשלות בעריכת בדיקת רקע, מהלך טיפולי שגוי ומתן תרופות שאינן מתאימות.

 

תביעת רשלנות רפואית מבוססת על עוולת הרשלנות. כדי לקבוע אם התקיימה רשלנות בטיפול בשבץ מוחי, בית המשפט מברר האם קיימת חובת זהירות של הרופא כלפי המטופל, האם נגרם נזק בגין הפרת החובה, והאם קיים קשר סיבתי בין התנהגות הרופא לנזק שנגרם למטופל.

 

כדי להגיש תביעת רשלנות רפואית בגין אבחון לקוי או טיפול רשלני בשבץ מוחי, יש להוכיח באמצעות חוות דעת של מומחים רפואיים, כי אכן קיים קשר סיבתי בין הנזק שנגרם למטופל לבין הטיפול הרשלני שקיבל מהצוות הרפואי.

 

תביעת רשלנות רפואית בגין שבץ

 

בחודש יוני 2005, התובע, יליד 1946, לקה באירוע מוחי קשה שהותיר אותו משותק בפלג גופו השמאלי. התובע טען כי הצוות הרפואי שטיפל בו במסגרת מרפאת קופת חולים התרשל בטיפול ובאבחון תלונותיו שהחלו עוד בשנת 2000. לטענתו תלונותיו החוזרות ונשנות היו צריכות לעורר אצל רופאיו את החשד לשבץ מוחי.

 

מנגד טענו הנתבעים כי למרות שלא התעורר חשד, התובע נשלח מטעם קופת חולים לנוירולוג, לבדיקת דופלר של עורקי הצוואר ואפילו לבדיקת CT מוח. כמו כן, הרופאים רשמו לתובע אספירין כדי למנוע אירוע לבבי, שהוא היה הסכנה המוחשית שצפו לאור משקלו העודף והיותו מעשן.

 

בית המשפט השתכנע כי הרופאים ניהלו עם התובע שיחות על הסכנה לבריאותו ונהגו באופן סביר בטיפולם, בכך שהוא נשלח לכל הבדיקות הנדרשות, והומלץ לו על שימוש באספירין, לצורך מניעת אירוע כלילי. כמו כן, הרופאים הזהירו את התובע מפני הסכנה בעישון ורמות הכולסטרול, על כן בית המשפט דחה את התביעה וסבר שרופאיו של התובע טיפלו בו באופן סביר ולא היתה כל התרשלות בטיפול בו.


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום
מחלת הסרטן - רשלנות רפואית באבחון וטיפול בסרטן

רשלנות רפואית בסרטן - כיצד יש להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית באיחור באבחון גידול? קראו עוד באתר "רשלנות רפואית" תמצאו פסקי דין, מאמרים, פנייות לעורכי דין ללא התחייבות... 

אבחון לקוי או טעות בפענוח תוצאות בדיקת מאמץ עלולים לשמש עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית, זאת כאשר נגרם לנבדק נזק כתוצאה מהתנהלות לא סבירה של הרופא המטפל. 

חוק הגזזת נחקק על מנת להעניק פיצוי לפנים משורת הדין לחולי גזזת אשר עברו הקרנות על ידי המדינה.. האם התפתחות סרטן הינו רשלנות רפואית?. 

התובע סובל מנזקים נוירולוגים בגין ניתוח רשלני על ידי מתמחה להוצאת גידול מבלוטת יותרת המוח... 

האם התובע, אשר איבד את פרנסתו בגין רשלנות רפואית, יזכה לפיצויים בגין נזק כלכלי עקיף? 

האם נטל הראיה בתביעה שעניינה רשלנות רפואית בבדיקת קולונסקופיה יעבור לכתפי הרופאים בגין רשלנות רפואית בניהול רשומות רפואיות וקבלת הסכמה מדעת... 

האם ניתן היה לאבחן את סרטן בלוטת התריס במהלך הבדיקות בשרשרת החיול או במרפאה בניצנים? האם תזכה משפחתה של החיילת שנפטרה בעקבות מחלת הסרטן לפיצויים מתוקף חוק הנכים? קראו עוד... 

האם התנהלותם של רופאי העור, אשר לא הקפידו על רישום רפואי הולם בעת הטיפול, הייתה רשלנית? האם עקב רשלנות זו התפתח הגידול הסרטני באפו של התובע?  

רשלנות רפואית? האם רופא תורן אשר הגיע לביתה של מטופלת ושגה באבחון הבדיקה, העניק טיפול רשלני? האם מותה של המטופלת, יום לאחר מכן בבית החולים, מטיל את האחריות על כתפיו של הרופא התורן? קראו עוד... 

רשלנות רפואית - האם הטיפול הרשלני בחדר המיון במטופלת הסובלת מדלקת בקרום המוח, הביא בסוף למותה של המנוחה? קראו עוד... 

חברת "ביקורופא" חתמה על הסכמי פשרה במסגרתו היא תשלם פיצויים בסך כ-2 מיליון שקלים לאישה ובני משפחתה... 

תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית לאחר שלא נערכו לילדה בדיקות דם חרף ארבעה התקפים של שיתוק על שם בל... 

האם רשלנות באבחון מחלה? רופא משפחה המליץ על דיאטה במקום להפנות את המטופל לקבלת טיפול רפואי תרופתי... 

האם רופאי בית החולים נהריה פעלו תוך רשלנות רפואית ולא השכילו לאבחן את האירוע המוחי ממנו סבל המנוח? 

בית המשפט המחוזי פסק פיצויים בסך 16.1 מיליון שקלים בגין רשלנות רפואית באבחון התייבשות תינוק בחדר מיון... 

האם רשלנות רפואית באבחון מחלה בבית אבות גרמה לפטירתו המצערת של המנוח בגיל 69 בלבד? האם היה על רופאת המוסד להקשיב לבני משפחתו של המנוח? 

המטופל, צעיר בן 26, הגיע לחדר המיון כאשר הוא סובל מכאבי ראש, שיעולים, שלשולים וחום. הרופאים ערכו בדיקת א.ק.ג ושחררו את החולה לביתו. 36 שעות לאחר מכן הוא נמצא ללא רוח חיים במיטתו... 

ביצוע בדיקה שטחית במסגרת ביקור בית. אי אבחון אירוע מוחי והפניה לרופא משפחה במקום לחדר מיון,.. 

האם רופא משפחה אשר לא אבחן מפרצת מוחית, התנהל באופן רשלני? 

האם אי ביצוע בדיקת ה-CT במועד גרם למטופל לסבול מעיוורון? האם אי אבחון המחלה עולה כדי רשלנות רפואית? 



תגיות: נכות, אווסטין, אבודרט, אבילק, עילת תביעה, טיפול אלטרנטיבי, אינסולין, דיאבטס אינסיפידוס,