www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית בהסרת צלקות בניתוח פלסטי

רשלנות רפואית בהסרת צלקות בניתוח פלסטי

הסרת צלקות היא הליך נפוץ בתחום הרפואה האסתטית, שמטרתו להסיר צלקת באמצעות ניתוח פלסטי או טיפול קוסמטי, או לטשטש את הצלקת כדי לשפר את המראה החיצוני. כיום ישנן מגוון רחב של טכניקות המאפשרות להסיר או לטשטש את מרבית סוגי הצלקות, כגון: הסרה כירורגית מלאה בהרדמה מקומית, הקפאת צלקת על ידי חנקן נוזלי, קילוף באמצעות הזרקות, לייזר, פילינג כימי ועוד.

 

סוג הניתוח והטכניקה נקבעים בהתאם לסוג הצלקת, מצב העור של המטופל וניסיונו של הרופא המטפל. רשלנות רפואית בהליך הסרת צלקות, יכולה לבוא לידי ביטוי בבחירה שגויה של טכניקת הטיפול, באי עריכת בירור רפואי מקדים, בביצוע הסרת צלקות בחוסר מיומנות ובאי עריכת מעקב רפואי תקין אחרי מצב המטופל.

 

במקרה שהמטפל לא התאים את שיטת הטיפול לסוג הצלקת, או כאשר חרג מסטנדרט הטיפול הסביר וגרם למטופל נזק פיזי חמור, ניתן להגיש נגדו תביעה בעילת רשלנות רפואית. כדי לבסס את התביעה יש להציג בפני בית המשפט חוות דעת של מומחים רפואיים, אשר תקבע כי קיים קשר סיבתי בין התנהלות הרופא לנזק שנגרם למטופל.


רשלנות בניתוח פלסטי להסרת צלקות בפנים

 

בית משפט השלום בתל אביב קיבל תביעה בעילת רשלנות רפואית, של אדם אשר עבר ניתוח פלסטי להסרת צלקות בעור פניו, בטענה כי במקום לתקן את הפגמים הופיעו צלקות חדשות ומכערות אשר לא היו קיימות לפני הניתוח.  

 

על פי עובדות התביעה, התובע, יליד 1964, נפצע בפניו באזור הלסת השמאלית כתוצאה מאירוע ירי. בעקבות האירוע, נותרה בפניו צלקת בצד השמאלי. במשך שנים הוא חי עם הצלקות עד אשר גמלה בליבו ההחלטה להסירן. לשם כך, פנה לבית חולים במרכז הארץ וביקש לעבור ניתוח פלסטי להסרת הצלקות.

 

היות ומדובר בהליך מורכב, התובע זומן לוועדה רפואית במעמד שלושה רופאים, אשר בחנה את מצבו. הועדה קבעה כי ניתן לתקן את מצב הצלקות בפנים, על ידי כריתת האזור המצולק בלחי שמאל והשתלת מתלה עור משוער. לפני עריכת הניתוח, בדק את התובע מומחה פה ולסת אשר קבע כי אין מניעה לבצע את ההליך הרפואי.


האם הרופאים התרשלו בקביעת שיטת הטיפול?

 

ביולי 2006, התובע נותח אך כתוצאה מהניתוח נותרה בפניו צלקת עבה, כואבת ומגרדת יותר. התובע טען כי הרופאים התרשלו בכך שבחרו בשיטת טיפול שלא התאימה למצבו הרפואי, וכי הם היו צריכים לדעת כי מצבו אינו בר תיקון, משום שלא קיים כל ניתוח אשר היה יכול לשפר את מראה פניו המצולקים.

 

התובע הציג חוות דעת רפואית שלפיה סיכויי הניתוח היו קלושים. המומחה ציין כי התובע, בתור בחור צעיר יחסית, היה ללא עודף עור משמעותי בצוואר ולכן היה קשה להאמין כי העור אשר נכרת יספיק לכיסויו של האזור המצולק. מנגד טענו הנתבעים כי הטיפול היה הנכון בנסיבות העניין. כמו כן, נטען כי מצבו כיום הוא במרביתו תוצאה של אירוע הירי, ולא היה קשור לטיפול שעבר בבית חולים.

 

אחד הנתבעים העיד כי התובע קיבל את מלוא ההסברים הדרושים לקראת ביצוע ההליך, והדגיש כי מדובר בניתוח שתוצאותיו מוגבלות רק לאזור צלקתי קטן בלחי שמאל. הרופא הוסיף וטען כי לא דובר על שיפור שאר הצלקות הבולטות הישנות אשר נגרמו לפני שנים רבות, וכי התובע הבין את התוצאות, ונתן הסכמה מדעת לביצוע הניתוח במתכונת שהוצעה לו.

 

בית המשפט מתח ביקורת על עדותו של הרופא והגדיר אותה כרצופת התחמקויות. לדוגמה, הרופא טען כי התובע קיבל המלצה לפנות לקבלת חוות דעת נוספת, אך העניין לא זכה לביטוי ברשומה הרפואית. כמו כן, נטען כי התובע היה מלא צלקות בפנים, אך לא היה ניתן להציג תמונה שלו טרם הניתוח. מכיוון שעדותו של הרופא נתפסה כלא מהימנה, השתכנע בית המשפט כי התובע הוכיח את טענותיו בגין עוולת הרשלנות, וקבע כי הבחירה בהליך הייתה בחירה רשלנית והיא זו אשר גרמה לנזקיו.

 


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

התביעה היא בגין נזקים שנגרמו לתובעים עקב רשלנות רפואית בביצוע ניתוח קשירת חצוצרות. בעקבות כשלון הניתוח נולדה לנתבעים ביתם החמישית. 

התובעת הגיעה לנתבע על מנת לעבור ניתוח קיצור קיבה. המנתח בחר לנתחה בשיטה שאינה מקובלת הקרויה ניתוח על שם סקופינרו... 

פיצויי בשל רשלנות רפואית בניתוח הקטנת שדים - לטענת התובעת, תוצאות הניתוח הן איומות כלשונה, לאחר שבשדיה נותרו אף כיום, 7 שנים לאחר הניתוח, צלקות מכוערות ומגעילות לא נוחות קשות להסתרה ובולטות 

התובעת פנתה לנתבעת, לקבלת יעוץ בדבר אפשרות למתיחת פנים, והוצע על ידה, טיפול חדשני בשיטת אפאטוס.  

ניתוח השתלת שיער נכשל וגרם לנזק אסתטי ולצלקות בראשו של התובע. 

הנתבע, רופא מומחה לכירורגיה פלסטית, ביצע ניתוח פלסטי-אסתטי באפה של התובעת. ניתוח זה בוצע, לטענת התובעת, ברשלנות, והיא תובעת פיצוי בגין נזקיה.  

התביעה הינה תביעה בגין רשלנות רפואית ונזק שנגרם לתובעת ולבני משפחתה בעקבות ניתוח שעברה התובעת בעקבות זאת שסבלה מהשמנת יתר.  

התובע הגיש תביעה זו כנגד הנתבע לפיצויים, עפ"י פקודת הנזיקין, בגין ניתוחי אף כושלים שבצעו באפו בבית חולים "כרמל" חיפה ע"ש ליידי דיוויס.  

התובע עבר ניתוח פלסטי אשר הותיר באפו מספר כשלים בולטים: צלקות, חור במחיצת האף ונפיחות בולטת. התובע זכה בפיצוי על נזק לא ממוני והחזר כספי בגין הניתוח 

התובע הגיע לניתוח באיבר מינו לצורך הארכה ועיבוי האיבר. בפני התובע הוצגו דוגמאות של אברי מין לאחר ניתוח. לתובע לא הוצגו הסיכונים הכרוכים בביצוע הניתוח. התוובע סובל מתופעות קשות באיבר מינו. 

בית המשפט פסק פיצויים בסך כמיליון שקלים בגין רשלנות רפואית בקבלת הסכמה מדעת לניתוח תיקון ראיה Lasik... 

בית המשפט קבע כי חוות הדעת הרפואית אשר צורפה לכתב התביעה לא הייתה מפורטת כנדרש. אי לכך, נדחתה תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח הקטנת חזה... 

על פי חוק זכויות החולה, כל מטופל או מטופלת חייב\ת לתת הסכמה מדעת לפני טיפול רפואי. עניין זה הינו בעל חשיבות יתרה בניתוחי ברירה כגון ניתוח להקטנת חזה... 

התובע טען כי הרופאים לא השכילו לאבחן קרטוקונוס ממנו סבל, האם מדובר ברשלנות רפואית בניתוח לייזר מסוג Lasik?  

האם המטופל נתן הסכמה מדעת לביצוע ניתוח לייזר מסוג Lasik לתיקון ראיה? האם התובע היה מסרב לו ידע את הסיכון המדובר? 

ניתוח הגדלת חזה הינו ניתוח אלקטיבי, דהיינו ניתוח מבחירה. אי לכך, הפסיקה קבעה כי ההסבר הנדרש לביצוע הליכים רפואיים אלו, שאינם מחויביי המציאות, הינו נרחב יותר מניתוח רגיל... 

האם חובה על מטופל, אשר נגרם לו נזק בגין רשלנות רפואית בניתוח לייזר לתיקון ראיה, לעבור ניתוח מתקן על מנת לשפר מצבו הבריאותי? 

האם ניתוח לייזר לתיקון רוחק ראיה, אשר בוצע באופן חדשני במכון לניתוחי לייזר, התבצע בצורה רשלנית? האם הופרה חובת הזהירות? 

האם הניתוח הראשוני (בשתי העיניים) והניתוח המתקן (בעין ימין) בוצעו ברשלנות? האם הייתה הסכמה מדעת? האם התקיים קשר סיבתי? קראו עוד בפורטל רשלנות רפואית 

בחורה כבת 24 שנים עברה 3 ניתוחים באפה שגרמו לפגיעה תפקודית ולפגם אסתטי. כיום, התובעת סובלת מאף עקום, בעיות בנשימה ועוד נזקי גוף שונים... 



תגיות: דליפת סיליקון,