www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית בבדיקת זרע, כיצד לקבל פיצויים?

רשלנות רפואית בבדיקת זרע, כיצד לקבל פיצויים?

כאשר בני זוג מתקשים להיכנס להריון, נערכת בדיקת זרע לאב כחלק מהבירור הראשוני בבעיות פריון, במטרה לאתר אם ישנה בעיה רפואית המקשה או אינה מאפשרת פוריות. במסגרת הבדיקה, הגבר נדרש למסור זרע, אשר נבדק במעבדה, ותוצאותיה מעידות על תקינותו או אי תקינותו של הזרע. אם הבדיקה לא תקינה יש לחזור עליה לפחות במרווח של חודש מהבדיקה הקודמת כדי להגיע למסקנות, ולפעול בהתאם לכך.

 

רשלנות רפואית בבדיקות זרע, יכולה לגרום נזק רב לבני הזוג ולהשפיע על עתידם. הרשלנות יכולה לבוא לידי ביטוי באבחון שגוי של תוצאות הבדיקה, וכתוצאה מכך לעבור טיפולי פוריות לשווא, או לא לטפל במקור הבעיה. כמו כן, הרשלנות יכולה לבוא לידי ביטוי באי הפניית המטופל לבדיקות נוספות, במקרים שבהם נדרשת בדיקה חוזרת או שיש לבצע בדיקות אחרות, כמו בדיקות גנטיות.

 

לידה מוקדמת עקב רשלנות בטיפולי פוריות 

 

זוג הורים שבתם נולדה פגה וסובלת עד היום ממומים קשים, פנו אל בית המשפט, והגישו תביעה בעילת רשלנות רפואית נגד מומחה בפוריות, בטענה כי הרופא טעה באבחון וקבע כי אצל האב קיימת כמות זרע גבולית, דבר שהוביל להפריה חוץ גופית שכלל לא הייתה נחוצה, ובסופו של דבר גרמה ללידה מוקדמת ולנזק חמור לבת. 

 

על פי עובדות התביעה, התובעים פנו אל רופא המתמחה בפוריות, בשל רצונם להרות. האם הייתה אז בת 25 והאב בן 28. המומחה ביצע מספר בדיקות, וקבע כי אצל האם קיימת בעיית חוסר ביוץ על רקע שחלות פוליציסטיות, וכי האב סובל מתופעה של וריקולציה שהייתה לטענתו בדרגה קלה עד בינונית, וכי קיימת אצלו כמות זרע גבולית.

 

המומחה החל בטיפול לגרימת ביוץ אצל האם. בנוסף בוצעה על ידי רופא גניקולוג העובד במרפאתו בדיקת PCT, שהיא בדיקה אחרי יחסים. בבדיקה זו נקבע כי בצוואר הרחם של האם היו זרעונים בודדים ללא תנועה. לאב בוצעה בדיקה נוספת של ריכוז הזרע, שתוצאתה הייתה כי האב סובל ממיעוט זרע קיצוני.

 

המומחה קבע תכנית טיפולית של שני מחזורי גרימת ביוץ באיקאכלומין, ואם לא יהיה הריון – שני מחזורים עם זריקות של גונדורטופינים. האם קבלה טיפול באיקאכלומין ולאב נערכה בדיקת זרע נוספת. שוב נמצא ריכוז זרע נמוך, בשיעור של 800,000 זרעונים לסמ"ק. לאור תוצאה זו הציע המומחה להורים טיפול של הפריה חוץ גופית. 

 
במחזור הראשון של הטיפולים של ההפריה החוץ גופית האם קיבלה טיפול תרופתי מכין. בהמשך נשאבו מהאם חמש ביציות ולרחם הוחזרו שלושה עוברים, שלא נקלטו. לאחר מכן נשאבו מהאם 13 ביציות. לתוך עשר מהן, שהיו בשלות להפריה הוזרק זרע, ושבע ביציות הופרו. במועד זה הוחזרו לרחם האם שבעה עוברים. לטענת התובעים, האב לא היה נוכח במעמד ההחזרה השנייה. הטיפול הצליח, שלושה עוברים נקלטו, והאם הרתה עם שלישייה. בהמשך בצעה האם דילול של אחד העוברים.
 
במשך כל מהלך ההיריון הייתה האם בביקורת אצל המומחה ונבדקה בבדיקות שתוצאותיהן נרשמו ופורטו בתצהירו. כאשר הייתה בשבוע ה-25 להריונה, נולדו התאומות. התובעת נולדה במשקל 795 גרם, כפגה והיא סובלת עד היום ממומים קשים בשל הלידה המוקדמת.
 
בהמשך, פחות משנה לאחר לידת התאומות, נכנסה האם להריון ספונטאני שהסתיים בגרידה, שכן העובר הפסיק להתפתח. בשנת 2002, ולאחר שהאב עבר ניתוח קשירת וריד, נכנסה האם שוב להריון ספונטאני, לאחריו נולד להורים בן נוסף. בסופו של דבר, בית המשפט קבע כי מדובר במקרה של רשלנות רפואית ופסק לאב פיצויים בסך 100,000 שקלים ולאם פיצויים בסך 50,000 שקלים.
 

 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

התובעת עברה גרידה, אשר בוצעה על-ידי הנתבע. מיד לאחר הגרידה התקין הנתבע בגוף התובעת התקן תוך רחמי. כעבור מספר ימים החל בגוף התובעת דימום חזק בעקבות נקב ברחם. לצערה, נאלצו הרופאים לכרות את רחמה... 

התובע נולד עם חוסר מולד באמה הימנית. בסקירת הריון שבוצעה לאם התובע במהלך הריונה עמו לא זוהה המום אצל התובע.  

בדיקת אולטראסאונד ואבחון רשלני - התובעת הרתה באמצעות הפריית מבחנה. היה זה הריון ראשון לאחר טיפולי פוריות שנמשכו כשלוש שנים. מהלך ההריון היה תקין, והיא נרשמה ללידה במרכז הרפואי "שערי צדק". 

בשבוע 21.5 להיריון, במסגרת בדיקת אולטרא סאונד לסקירת מערכות נצפה קיצור משמעותי באורך העצמות הארוכות של הגפיים ביחס לשאר איברי העובר.  

התובעת נולדה עם מום מולד בעיניה וכשהיא עיוורת. בכתב התביעה טענו התובעים לרשלנות של הנתבעים באי גילוי מומה של התובעת. 

מספר ימים ימים לאחר הלידה הבחינה האם כי עינה השמאלית של ביתה סגורה. הבדיקות הצביעו כי התינוקת סובלת ממיקרופטלמיה בעין שמאל ומהתפתחות בלתי תקינה של הרשתית.  

הידבקות לאחר לידה וזיהום, רשלנות רפואית - המערערת נולדה בשנת 1957 בבית החולים אלישע. כעבור שישה ימים הוחזרה לביתה. מספר ימים לאחר מכן נתגלתה אצלה תופעה של הקאות ואיבוד נוזלים.  

רופאי קופת החולים גרמו להפסקת הריונה של התובעת ללא הצדקה. 

התובעים הינם הוריה של תינוקת אשר נולדה טרם זמנה, כאשר אמה, התובעת הראשונה, הייתה בחודש השישי להריונה. 

הרופאים לא השכילו לאבחן את המום המולד במערכת השתן ממנו סובל התובע. אי לכך, הוגשה כנגדם תביעה בגין רשלנות רפואית שעילתה הולדה בעוולה... 

אם שהיתה בהריון עם התקן תוך-רחמי, בחרה להתעלם מהסיכון הרפואי, ולהקשיב להמלצת הרב, שעודד אותה להמשיך בהריון. הקטין נולד בלידה המוקדמת, כשהוא סובל משיתוק מוחין, וההורים טענו כי הם לא קיבלו את המידע הרפואי המלא, על כן הגישו תביעה לפיצויים בגין רשלנות רפואית בהריון ובלידה.  

התובעת עברה טיפולי פוריות במהלך שש שנים ונשלחה לטיפול הפריה חוץ גופית בהיותה בת 41. האם מדובר ברשלנות? 

האם עברה במהלך ההריון 6 בדיקות אולטרסאונד שנמצאו תקינות, עם זאת בתה נולדה עם מום של חוסר בארבע אצבעות בכף ידה הימנית. 

אם כבדת משקל נשלחה לביצוע סריקת מערכות במכון מור. הבדיקה יצאה תקינה, אך התינוקת נולדה עם מום גדול בעמוד השדרה, הגורם לה סבל רב לאורך כל חייה. 

ההורים הגישו תביעה בגין רשלנות בלידה, בטענה כי הרופא נדרש לבצע ניתוח קיסרי, במקום לידה טבעית. 

הורים לקטין שנפטר בגיל שלוש שנים, תבעו את בית החולים, בגין ניהול רשלני של הלידה. הקטין שסבל מהאטות בדופק, בעת הלידה, נולד ללא נשימה, ובשל תשניק סב לידתי, הוא נותר עם שיתוק מוחין ונכות בשיעור 100%. 

התינוק להורים שהם קרובי משפחה נולד עם תסמונת Bardet Biedl, לאחר כעשרים שנה, הגישו ההורים תביעת רשלנות רפואית, בגין נזק גוף שנגרמו לבנם בשל הולדתו בעוולה. 

ילדה שנולדה עם מומים רבים, נפטרה בגיל 10, ההורים תובעים את בית החולים בגין רשלנות בהריון ובלידה. 

החלטה של השופטת דורנר אשר מאתגרת את פסק דין המר בכל הנוגע להתיישנות בגין רשלנות בלידה והולדה בעוולה... 

האם הריון עם התקן תוך רחמי הסתיים בלידה מוקדמת בגין רשלנות רפואית? האם האישה לא קיבלה מידע אודות הסיכונים שבהריון עם התקן תוך רחמי? 



תגיות: אוביטרל,