www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית בצילום רנטגן

רשלנות רפואית בצילום רנטגן

קרני רנטגן מסוגלות לחדור אל גוף האדם ולהפיק תמונות של מבנה הגוף, כמו עצמות ואיברים מסוימים. צילום באמצעות קרני רנטגן מיועד לצורך איתור ואבחון תקלות או בעיות בריאותיות כמו שברים, חבלות או פגמים מולדים שאינם נראים בעין רגילה, והוא נפוץ מאוד ברפואת שיניים, כדי לאתר חורים או פגמים ברקמת השן.

 

הצילום מבוסס על יכולת החדירה של קרינת הרנטגן, החודרת מבעד לחומרים רכים או דקים, ויוצרת על לוח הצילום שיקוף ברור של עצמים צפופים. בעקבות מהפכת הצילום הדיגיטלי, נוצרו בשנים האחרונות מערכות לצילום רנטגן דיגיטלי, אשר מבוססות על לוחות צילום, שבתגובה לפגיעת קרינת רנטגן נוצר בהם מתח חשמלי המתורגם לאות דיגיטלי. בעקבות החידוש, אין צורך להמתין לזמן הפיתוח, וניתן לבצע עיבוד דיגיטלי עמוק לשיפור איכות הצילום.

 

קרני רנטגן מכילות אנרגיה רבה יותר מקרני שמש, אך אינן גורמות לתופעות לוואי, אולם ישנם סוגים רבים של השפעות קרינה. כך למשל, בבדיקת רנטגן בהריון חשוב לנקוט באמצעי זהירות, כדי למזער את חשיפת העובר לקרינה, ולהשתמש באמצעי מיגון לאזור הבטן והאגן, ואף במצבים מסוימים על הרופא לשקול שיטות בדיקה שאינן כרוכות בקרינה כגון אולטרה סאונד.


רשלנות רפואית בפענוח צילומי רנטגן

 

רשלנות רפואית בפענוח צילומי הדמיה יכולה להיגרם במקרים שבהם הרופא לא נקט במידת הזהירות הסבירה המצופה ממנו, אם למשל הוא לא קרא בצורה נכונה את הצילום, עקב חוסר מיומנות או פזיזות, או אם הצילום פוענח על ידי רופא שאינו מומחה לרדיולוגיה אבחנתית ואינו מומחה בפענוח של הדמיות.

 

המשמעות של רשלנות בפענוח צילומי רנטגן היא עיכוב באבחון של הבעיה, וכאשר מדובר בפענוח של גידולים ממאירים, האיחור הרשלני עלול להשפיע רבות על סיכויי ההחלמה של חולה סרטן. כאשר מדובר באי גילוי שבר בצילום, העיכוב עלול לפגוע בסיכויי איחויו, ואם חל עיכוב באבחון דימום תוך בטני, החולה עלול להגיע למצב של קריסת מערכות ואף למות.

 

הרופא יהיה אחראי ברשלנות עקב סטייה מהפרקטיקה שרופא סביר היה נוקט בנסיבות המקרה, כגון אי הפניה לצילום או פרשנות מוטעית של צילום רנטגן שגרמה לנזק. אולם לא כל טעות באבחון מהווה רשלנות רפואית, וישנם מקרים שהטעות נובעת עקב שיקול דעת מקצועי, על כן רק טעות בלתי סבירה תיחשב לרשלנות. 

 

תביעת רשלנות רפואית בבדיקת רנטגן

 

אדם שנפגע בתאונת עבודה, כאשר נפל מסוס ומחץ את ידו השמאלית, פנה לחדר המיון במרכז הרפואי סורוקה, שם בוצע צילום רנטגן של ידו. לאחר שעות ספורות הוא שוחרר לביתו, ונאמר לו כי בצילום לא נמצא ממצא חריג. למרות המשככים שנרשמו לו, הכאבים לא פסקו, ועוד באותו היום שב התובע לחדר מיון, וטען בפני רופא אורתופד כי לדעתו מדובר בשבר, אולם הרופא לא בדק אותו, ולא עיין פעם נוספת בצילומים, או הפנה אותו לצילומים חדשים, אלא הורה לו ללכת הביתה.

 

לאחר כשבוע שב התובע לבית חולים והתלונן על כאבים עזים בידו, אולם גם בביקור זה הרופאים לא טרחו לעיין בצילומיו הראשונים ואף לא הפנו אותו לצילום חוזר או לבדיקה אצל מומחה, אלא הניחו את ידו בסד וייעצו לו להרים את ידו כדי להקל על כאביו. בהמשך הגיע התובע לביקורת שנקבעה לו במרפאת חוץ אורתופדיה, שם נבדק לראשונה על ידי אורתופד מומחה, אשר זיהה מיד כי הוא סובל משבר, והפנה אותו לאשפוז דחוף בבית החולים עבור ניתוח. לאחר שעבר את הניתוח הוגדר התובע כסובל מהגבלה קשה של התנועות בידו השמאלית.

 

בית המשפט קיבל את טענותיו של התובע לגבי ההתנהלות הרשלנית של צוות חדר המיון, וסבר כי קיים קשר סיבתי בין הטיפול שקיבל בבית חולים לנכות שנותרה לו בידו. על כן קיבל את התביעה בעילת רשלנות רפואית, וחייב את הנתבעים לשלם לו פיצויים בסך של 303,000 שקלים. 


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום
מחלת הסרטן - רשלנות רפואית באבחון וטיפול בסרטן

רשלנות רפואית בסרטן - כיצד יש להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית באיחור באבחון גידול? קראו עוד באתר "רשלנות רפואית" תמצאו פסקי דין, מאמרים, פנייות לעורכי דין ללא התחייבות... 

אבחון לקוי או טעות בפענוח תוצאות בדיקת מאמץ עלולים לשמש עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית, זאת כאשר נגרם לנבדק נזק כתוצאה מהתנהלות לא סבירה של הרופא המטפל. 

חוק הגזזת נחקק על מנת להעניק פיצוי לפנים משורת הדין לחולי גזזת אשר עברו הקרנות על ידי המדינה.. האם התפתחות סרטן הינו רשלנות רפואית?. 

התובע סובל מנזקים נוירולוגים בגין ניתוח רשלני על ידי מתמחה להוצאת גידול מבלוטת יותרת המוח... 

האם התובע, אשר איבד את פרנסתו בגין רשלנות רפואית, יזכה לפיצויים בגין נזק כלכלי עקיף? 

האם נטל הראיה בתביעה שעניינה רשלנות רפואית בבדיקת קולונסקופיה יעבור לכתפי הרופאים בגין רשלנות רפואית בניהול רשומות רפואיות וקבלת הסכמה מדעת... 

האם ניתן היה לאבחן את סרטן בלוטת התריס במהלך הבדיקות בשרשרת החיול או במרפאה בניצנים? האם תזכה משפחתה של החיילת שנפטרה בעקבות מחלת הסרטן לפיצויים מתוקף חוק הנכים? קראו עוד... 

האם התנהלותם של רופאי העור, אשר לא הקפידו על רישום רפואי הולם בעת הטיפול, הייתה רשלנית? האם עקב רשלנות זו התפתח הגידול הסרטני באפו של התובע?  

רשלנות רפואית? האם רופא תורן אשר הגיע לביתה של מטופלת ושגה באבחון הבדיקה, העניק טיפול רשלני? האם מותה של המטופלת, יום לאחר מכן בבית החולים, מטיל את האחריות על כתפיו של הרופא התורן? קראו עוד... 

רשלנות רפואית - האם הטיפול הרשלני בחדר המיון במטופלת הסובלת מדלקת בקרום המוח, הביא בסוף למותה של המנוחה? קראו עוד... 

חברת "ביקורופא" חתמה על הסכמי פשרה במסגרתו היא תשלם פיצויים בסך כ-2 מיליון שקלים לאישה ובני משפחתה... 

תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית לאחר שלא נערכו לילדה בדיקות דם חרף ארבעה התקפים של שיתוק על שם בל... 

האם רשלנות באבחון מחלה? רופא משפחה המליץ על דיאטה במקום להפנות את המטופל לקבלת טיפול רפואי תרופתי... 

האם רופאי בית החולים נהריה פעלו תוך רשלנות רפואית ולא השכילו לאבחן את האירוע המוחי ממנו סבל המנוח? 

בית המשפט המחוזי פסק פיצויים בסך 16.1 מיליון שקלים בגין רשלנות רפואית באבחון התייבשות תינוק בחדר מיון... 

האם רשלנות רפואית באבחון מחלה בבית אבות גרמה לפטירתו המצערת של המנוח בגיל 69 בלבד? האם היה על רופאת המוסד להקשיב לבני משפחתו של המנוח? 

המטופל, צעיר בן 26, הגיע לחדר המיון כאשר הוא סובל מכאבי ראש, שיעולים, שלשולים וחום. הרופאים ערכו בדיקת א.ק.ג ושחררו את החולה לביתו. 36 שעות לאחר מכן הוא נמצא ללא רוח חיים במיטתו... 

ביצוע בדיקה שטחית במסגרת ביקור בית. אי אבחון אירוע מוחי והפניה לרופא משפחה במקום לחדר מיון,.. 

האם רופא משפחה אשר לא אבחן מפרצת מוחית, התנהל באופן רשלני? 

האם אי ביצוע בדיקת ה-CT במועד גרם למטופל לסבול מעיוורון? האם אי אבחון המחלה עולה כדי רשלנות רפואית? 



תגיות: אווסטין, אנטיביוטיקה, אבודרט, אבילק, עילת תביעה, דיאבטס אינסיפידוס, אינסולין, נכות,