נסיגת חניכיים בעקבות טיפול שיניים רשלני, מתי תוגש תביעה?
נסיגת חניכיים היא תופעה שבה משנים החניכיים את מיקומם על גבי השן ופני שורש השן נחשפים. כתוצאה מכך השיניים נראות ארוכות יותר, נגרמת פגיעה ברקמות התמיכה של השן ולאורך זמן עלולה להיגרם נשירת השיניים. הגורם המרכזי לנסיגה היא מחלת חניכיים דלקתית כרונית, הגורמת להרס הרקמות המחזיקות את השיניים, ולהרס העצם והחניכיים.
הנזק שנגרם לחניכיים כתוצאה מנסיגה בלתי הפיך והטיפול כרוך בשחזור החניכיים שאבדו לא תמיד אפשרי. על כן קיימת חשיבות רבה לאבחון נסיגת החניכיים בשלבים מוקדמים, כדי לעצור את התקדמותה ולהימנע מטיפולים מורכבים, יקרים וכואבים. במקרה שרופא שיניים או שיננית מבחינים בתחילת הנסיגה, אליהם להפנות את המטופל אל מומחה למחלות חניכיים כדי לבצע רישום של מצב החניכיים, לבדוק את הסיבה לכך לקבוע תכנית טיפולים מתאימה.
הטיפול כולל מתן הסבר לטכניקת צחצוח ושימוש במברשת מתאימה, הדרכה להפסקת עישון, העלאת המודעות להרגלים מזיקים, ובמקרה הצורך גם הפנייה לטיפול אורתודנטי, כאשר הנסיגה מופיעה בשן הנמצאת בעמדה קדמית לשאר השיניים בקשת או כאשר כתוצאה מהפרעה בסגירת השיניים נגרמת טראומה לחניכיים.
רשלנותו של רופא שיניים הביאה לנסיגת חניכיים
התובעת טופלה אצל הנתבע, רופא שיניים במקצועו, במשך כ- 13 שנים, בין השנים 1980 עד 1993. לטענתה, טיפול השיניים היה רשלני כולו והסב לה נזקי ממון ונזקים אחרים לרבות נסיגת חניכיים. על כן פנתה אל בית המשפט והגישה תביעה לפיצויים נגד רופא השיניים בעילת רשלנות רפואית.
על פי עובדות התביעה, התובעת, הגיעה לראשונה לטיפול אצל הנתבע במאי 1980. הטיפול שניתן לה, היה עקירת שן בינה. בספטמבר 81, הגיעה פעם נוספת וכן ביולי וביוני 82, אז בוצעו לה סתימות בשיניים 25,24,15,14.
על פי הצילום הראשון שבוצע בפיה של התובעת היו כתרים וגשרים בשיניים, סתימות וטיפולי שורש, כולם, לא נעשו על ידי הנתבע. בין יולי 82 לאפריל 84 לא טופלה התובעת אצל הנתבע. באפריל 94, נעשו טיפולי שורש והכנה לכתרים ובהמשך שנת 94' בוצעו 12 כתרים בשיניים ובשנת 95 נעשו גשרים על שלוש שיניים.
כל הכתרים נשארו בפיה של התובעת עד שנת 92, אז נשלחה התובעת על ידי הנתבע להתייעצות עם מומחה למחלות חניכיים. בשלב זה שני מומחים במקביל, טיפלו בחניכיים והושמו כתרים חדשים, הכתרים הוחלפו בשל הצורך בטיפול חניכיים ולא בשל פגם בכתרים עצמם.
במהלך השנים, משנת 84 עד שנת 86 בוצעו לתובעת נוסף לכתרים והגשרים גם טיפולים רבים כולל טיפולי שורש במספר שיניים, בשן 39 ובשיניים נוספות הטיפול היה בעייתי ודרש חזרה, כן בוצע ניקוי אבן. במרץ 94 בעלה של התובעת ביקש את כרטיס הטיפולים ובכך הופסק טיפולו של הנתבע. ומאז מטופלת התובעת על ידי רופא שיניים אחר, מיד עם תחילת הטיפול, הוחלפו הכתרים. לטענת התובעת רשלנותו, של רופא השיניים במכלול הטיפולים הביאה לנסיגת חניכיים.