רשלנות רפואית בניתוח מתיחת בטן
.jpg)
ניתוח מתיחת בטן הוא ניתוח פלסטי המיועד לגברים ונשים הסובלים מעודפי שומן, עודפי עור ורפיון הבטן, בעקבות ירידה משמעותית במשקל או לאחר לידה, אשר מעוניינים לשפר את מראה הבטן באמצעות הליך כירורגי.
במסגרת הניתוח מומסים עודפי שומן ונשאבים מאזורי המצבור במותניים, בטן עליונה ובטן תחתונה, עודפי העור מסולקים ודופן הבטן מחוזקת, באמצעות הידוק המעטפת השרירית שהתרופפה. קיים גם ניתוח למתיחת בטן חלקית, שבו מתבצעת מתיחה של הבטן התחתונה בלבד, ללא עירוב של אזור הטבור וללא תפירת שרירים בבטן העליונה.
טרם ביצוע הניתוח, הרופא נדרש להמליץ למטופל על דרכי הפחתת משקל כמו דיאטה, אכילה נכונה ופעילות גופנית ורק במידה והם אינם מסייעים לשיפור המראה יש לשקול את ביצוע הניתוח. רשלנות רפואית בביצוע ניתוח יכולה לבוא לידי ביטוי באי עריכת בדיקות מוקדמות לפני הניתוח, אי קבלת הסכמה מדעת או אי מתן הנחיות מיוחדות לפני ואחרי ההליך.
במהלך הניתוח למתיחת בטן, בדומה לניתוחים פלסטיים אחרים, כמו ניתוח מתיחת פנים, הגדלת חזה או ניתוח הקטנת חזה, עלולים להיגרם סיבוכים בשל הרדמה, או נזקים חמורים עקב הפרת חובת הזהירות, שחלה על המנתח הפלסטי מכוח עיסוקו וסטייה מהסטנדרטים.
אי מתן הנחיות לתקופת ההחלמה
גם חוסר מתן הנחיות מתאימות לתקופת ההחלמה, עשוי להוות עילה לתביעת רשלנות רפואית. כך לדוגמה: למטופלת אסור להיכנס להריון עד שנתיים לאחר מועד הניתוח. כדי למנוע זיהום יש לשמור על היגיינה ולבצע שטיפה יומית של האזור, יש להשתמש בחגורת בטן אלסטית כדי לאפשר למקום להירפא ולהקטין תופעות כגון בצקות ודימומים, ויש לחזור לפעילות גופנית שגרתית באופן הדרגתי.
כתוצאה מניתוח שבוצע ברשלנות עלול להיווצר למנותח נזק חמור כמו זיהום או דימום מאסיבי המצריך מתן עירוי דם, ואף עלולות להישאר צלקות עמוקות הגורמות לשינוי בצורת הטבור, לחוסר תחושה באזור המנותח, לנמק של שולי העור ולהיפרדות התפרים.
במקרה שהמנתח לא התאים את סוג הטיפול למטופל, או כאשר חרג מסטנדרט הטיפול הסביר וגרם בגין התרשלותו נזק פיזי חמור, ניתן להגיש נגדו תביעה בעילת רשלנות רפואית. כדי לבסס את התביעה יש להציג חוות דעת של מומחים רפואיים, אשר תוכיח כי קיים קשר סיבתי בין התנהלות הרופא הפלסטי לנזק שנגרם למטופל.
המנתח ביצע ניתוח לשאיבת שומן במקום מתיחת בטן
אישה שעברה ניתוח למתיחת בטן, פנתה לבית המשפט המחוזי, והגישה תביעה בגין עוולת הרשלנות, בטענה כי ההליך הכירורגי שעברה בוצע ברשלנות ללא הסכמתה, ואף כתוצאה מהניתוח נותרה לה צלקת גדולה ומכערת על הבטן.
על פי עובדות התביעה, התובעת פנתה לרופא מומחה בכירורגיה פלסטית, המבצע ניתוחים פלסטיים שונים במסגרת הרפואה הפרטית, כדי לבצע ניתוח מתיחת בטן. לטענת התובעת הניתוח שבוצע בה לא היה ניתוח מתיחת בטן, אלא לכל היותר ניתוח לשאיבת שומן.
התובעת הוסיפה וטענה כי לא ניתנה הסכמתה מדעת לטיפול הרפואי שעברה, וכי הטיפול אשר בוצע בה לא הביא לתוצאות שהיו אמורות להתקבל לאחר ניתוח מתיחת בטן, ואף בעקבות הניתוח המיותר אשר בוצע בה ברשלנות נותרה לרוחב בטנה צלקת גדולה, מכערת ומטרידה.
לאחר שמיעת טענות הצדדים, וחוות דעת של מומחים מטעמם, קיבל בית המשפט את טענת התובעת והגיע למסקנה כי אכן מדובר במקרה של רשלנות רפואית בניתוח מתיחת בטן, על כן חייב את הנתבע לשלם לתובעת פיצויים בסך של 209,650 שקלים, בגין כאב וסבל ופגיעה באוטונומיה, החזר הוצאות רפואיות, הפסדי השתכרות, עזרה מצד שלישי והוצאות נסיעה.