פיצויים בגין רשלנות רפואית בניתוח תיקון קוצר ראיה בניתוח לייזר - שיטת P.R.K
התובע עבר, אצל הנתבעת, ניתוח פלסטי לטיפול בקוצר ראייה ממנו הוא סבל. הניתוח בוצע באמצעות מכשיר המשגר קרני לייזר (מסוג Excimer), בשיטה המכונה P.R.K. האם פעם נוספת מונחת לפתחה של ערכאה משפטית תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח לייזר?
כעבור זמן-מה, איבד התובע את כושר ראייתו בעין שמאל - היא העין המנותחת - בשל דימום ברשתית. התובע סבל, מאז ילדותו, מקוצר ראייה (מיופיה) בשתי עיניו. בעינו השמאלית עמד הליקוי על 20 מספרים (דיופטריות).
בעקבות מודעה שפורסמה בעיתון, פנה התובע, ביום 6.10.1994, לנתבעת - מרכז לייזר לניתוחי קרנית בע"מ - ושאל אודות האפשרות לטפל, באמצעות ניתוח לייזר, בבעיית קוצר הראייה. התובע הופנה לייעוץ אצל פרופ' גודל, נציג הנתבעת בצפון הארץ. זה האחרון קבע כי התובע מתאים לעבור את ניתוח הלייזר והסביר כי הניתוח מביא להפחתת הליקוי בשיעור של 10 דיופטריות לכל היותר.
התובע הסכים לעבור את הניתוח ונשלח לבית החולים "אסותא", שם מבצעת הנתבעת את הניתוחים. בהגיעו לבית החולים, ביום 12.10.1994, חתם התובע על "דף מידע והסכמה לניתוח לתיקון קוצר ראייה ע"י אקסימר לייזר", בלא שהקדים קריאה לחתימה.
התובע שילם עבור הניתוח ונבדק על-ידי שני רופאים - פרופ' לזר וד"ר ליפשיץ. התובע נותח בעינו השמאלית וכושר ראייתו השתפר לזמן-מה. עם זאת, בחלוף חודשיים ומחצה לערך, אירע דימום ברשתית העין השמאלית וכושר ראייתו של התובע בעין זו, התדרדר עד כדי עיוורון.
הפיצויים שנפסקו:
הפסד השתכרות בעתיד 350,000 ש"ח;
כאב וסבל 100,000 ש"ח
סה"כ: 450,000 ש"ח