פיצויים למטופל הסובל מסנוור וטשטוש ראיה לאחר ניתוח לייזר רשלני
רשלנות רפואית במסגרת ניתוחים פלסטיים בתיקון ראיה הינה עניין אשר עדיין נפוץ בישראל. התובע, יליד שנת 1968, סבל במשך שנים מקוצר ראיה (6.5- בכל אחת מהעיניים). בעקבות המלצת הרופא המטפל, פנה התובע אל הנתבע, על מנת שזה האחרון יבצע בשתי עיניו ניתוח לייזר המכונה LASIK, אשר ישפר את הראיה. ביום 8.3.99 הגיע התובע למרפאת הנתבע. במועד זה נערכה לתובע במרפאת הנתבע סדרת בדיקות לצורך בחינת התאמתו לביצוע הניתוח, ולאחריהן נמצא התובע כמתאים לביצוע הניתוח.
באותו מועד שוחח התובע עם דר' גבי שמש, העובד במרפאת הנתבע לצורך קבלת הסברים אודות הניתוח. לאחר מכן, נפגש התובע עם הנתבע לצורך קבלת הסברים נוספים לגבי הניתוח. הניתוח בשתי העיניים בוצע ביום 22.3.99, עם מרווח של פרק זמן מסויים בין עין אחת לשניה, וזאת לאחר שהתובע חתם על שני טפסי הסכמה לביצוע שני הניתוחים, לפני כניסתו לניתוח.
התובע טוען כי לאחר הניתוח ובעקבותיו, הוא סובל מתופעות חמורות של סינוור ושל טשטוש ראיה, כי הוא רואה מעין "הילה" סביב הגופים עליהם הוא מסתכל וכי קווי המתאר של המראות אינם ברורים. לטענתו, הנתבע אחראי לנזקיו עקב התופעות שהחלו לאחר הניתוח, וזאת כיון שבדיעבד הוא למד לדעת שהוא לא היה מועמד ראוי לביצוע הניתוח. לשיטתו, קוטר האישון שלו הוא גדול מהרגיל, והניתוח בוצע שלא בהתאם לקוטר האישון שלו.
לטענתו – עצם ההחלטה לבצע את הניתוח היתה רשלנית ולחלופין – כי הניתוח התבצע באופן רשלני. עוד טוען התובע כי לא ניתנו לו הסברים מתאימים באשר לסיכונים הכרוכים בביצוע הניתוח, כי לא הוסבר לו שקיים סיכון לגרימת תופעות הלוואי מהן הוא סובל – ולכן, לא ניתנה הסכמתו לביצוע הניתוח.
הפיצויים שנפסקו:
פיצוי בגין הוצאות רפואיות- 25,000 ש"ח;
פיצוי בגין כאב וסבל- 250,000 ש"ח;
סה"כ 275,000 ש"ח