www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית בניתוח בקע מפשעתי, כיצד להגיש תביעה?

רשלנות רפואית בניתוח בקע מפשעתי, כיצד להגיש תביעה?

בקע מפשעתי המכונה גם הרניה, שבר וקילה, הוא התרחבות דמוית שק של חלל הבטן באזור המפשעה, אשר נוצר כתוצאה מהתרופפות דופן הבטן. מדובר במצב שכיח בעיקר אצל גברים, כאשר ההתרופפות יכולה להיות מולדת או נרכשת בשל תהליכי הזדקנות.


התסמונת השכיחה ביותר של התופעה היא נפיחות באזור המפשעה, וכאבים בעת שיעול ובזמן מאמץ גופני. ניתוח בקע מפשעתי נועד לטפל בכאב ואי הנוחות אשר הבקע גורם, ומדובר בהליך רפואי נפוץ ביותר בתחום הכירורגיה הכללית, המבוצע תחת הרדמה כללית או אזורית, בגישה פתוחה או זעיר פולשנית בשיטת התיקון הלפרוסקופית


בדרך כלל אין מדובר בניתוח דחוף, מלבד במקרים שבהם קיים מצב של כליאה, ואז לא ניתן להמתין כדי לתקן את הבקע, אלא יש לבצע אותו מיד, במטרה למנוע סיבוכים ונזקים נוספים. התיקון מתבצע באמצעות השתלת רשת סינתטית כדי לתמוך בדופן הבטן הרופפת באזור המפשעה. הגישה הלפרוסקופית מאפשרת להשתיל את הרשת באמצעות שלושה חתכים קטנים, לעומת השיטה הפתוחה הכרוכה בחתך גדול יחסית והחלמה ארוכה יותר. 


המנתח חייב להסביר למנותח על הסיכונים והסיכויים הכרוכים בהליך


לפני הניתוח נדרש המנתח להסביר למטופל מהן האפשרויות העומדות בפניו, ולהציג את הסיכונים והסיכויים של כל שיטה. המטופל נדרש לחתום על טופס הסכמה מדעת טרם ההליך הכירורגי, כאשר אי חתימה על הטופס מהווה עילה להגשת תביעה בעילת רשלנות רפואית בגין פגיעה באוטונומיה, גם ללא הוכחת נזק.  


תביעת רשלנות רפואית תוגש כאשר למטופל נגרם נזק חמור, כמו נזק שנגרם לעצב תחושתי וכאבים כרוניים באזור הניתוח, כתוצאה מאבחון לקוי של מצבו הרפואי טרם הניתוח, או ביצוע טיפול בחוסר מקצועיות או חוסר מיומנות, או בשל מעקב רשלני לאחר הניתוח.


כדי לבסס את התביעה, יש להוכיח באמצעות חוות דעת של מומחים רפואיים, כי קיים קשר סיבתי בין התנהלות לקויה של הרופא המנתח לבין הנזק שנגרם למטופל, וכי הרופא פעל בניגוד לפרקטיקה המקובלת על כן מדובר בעוולת הרשלנות


תביעת רשלנות בגין ניתוח בקע מפשעתי שגרם לניוון אשך

התובע סבל מכאבים במפשעה הימנית והופנה על ידי הרופא המטפל לביצוע בדיקה על קולית של האשכים. מתוצאות הבדיקה עלה כי לתובע יש בקע במפשעה הימנית ובעקבות כך פנה אל הנתבע כדי לבצע ניתוח אלקטיבי לתיקון הבקע. 

הנתבע הסביר לתובע כי מדובר בניתוח קל וטריוויאלי וכי למחרת היום הוא צפוי להשתחרר. לאחר מכן התובע הוכנס לחדר הניתוח ונותח בהרדמה כללית. לטענת התובע מיד וסמוך לאחר הניתוח התלונן על כאבים עזים במפשעה הימנית, ועקב כך קיבל טיפול תרופתי לשיכוך כאבים, אך הכאבים לא שככו ואף החמירו. 

התובע טען כי משגברו כאביו והופיעה נפיחות באשך הימני, הופנה בדחיפות כחמישה ימים לאחר הניתוח, לבדיקה חוזרת אצל הרופא שטיפל בו, בפניו התלונן על כאבים ונפיחות, אלא שהרופא לא הפנה אותו לבדיקה או בירור נוסף והסתפק בהוראה ליטול טיפול אנטיביוטי, מתוך סברה כי סיבת הנפיחות באשך היא תוצאה של זיהום.

סבלו של התובע הוקל מעט, עקב נטילת משככי הכאבים, אך הוא הבחין כי האשך הימני שלו הצטמק וגם הופיעה רגישות באזור. על כן הופנה לבדיקה על קולית של האשכים, שממנה עלה כי בעקבות רשלנות בניתוח, האשך הימני התנוון על רקע של חוסר אספקת דם. בית המשפט קיבל את התביעה בעילת רשלנות רפואית, וחייב את הרופא לשלם לתובע פיצויים בסך של 150,000 שקלים בגין כאב וסבל.
 

 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

התובעת עברה השתלת עצם באזור שיניים 46, 47 הנמצאות בלסת התחתונה הימנית וזאת כהכנה להחדרת שני שתלים באזור זה. 

התובע נולד בבית חולים הדסה בירושלים. במהלך לידתו, שהיתה לידה וגינאלית רגילה, לאחר שלב יציאת הראש, התברר כי חל סיבוך המכונה "היצרות כתפיים" 

בדיקת אולטראסאונד ואבחון רשלני - התובעת הרתה באמצעות הפריית מבחנה. היה זה הריון ראשון לאחר טיפולי פוריות שנמשכו כשלוש שנים. מהלך ההריון היה תקין, והיא נרשמה ללידה במרכז הרפואי "שערי צדק". 

במהלך הטיפול במכון אובחן כי התובע סובל מאיחור משמעותי בהתפתחותו המוטורית, הסימנים שהתגלו במהלך המעקב במכון הצביעו על בעיה בשריריו 

האם סעיף 76 לפקודת הנזיקין חוסם בפני התובע את דרכו להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית לאחר תאונת דרכים? 

האם התקבלה הסכמה מדעת לביצוע הצנתור? האם מדובר ברשלנות רפואית אשר גרמה לשיתוק מוחלט? 

התביעה היא בגין נזקים שנגרמו לתובעים עקב רשלנות רפואית בביצוע ניתוח קשירת חצוצרות. בעקבות כשלון הניתוח נולדה לנתבעים ביתם החמישית. 

האם ניתן להשיג הסכמה מדעת מחולה השוכב על שולחן הניתוחים ונמצא תחת השפעתן של תרופות טשטוש? האם מדובר ברשלנות רפואית? 

רשלנות רפואית - סוגיית חישוב הפיצויים

חישוב פיצויים בעקבות רשלנות רפואית. אתר "רשלנות רפואית" מציג מידע עדכני הכולל מאמרים, מדריכים, דוגמאות וכדומה... 

בעקבות ברית מילה רשלנית, התפתח באיבר מינו של התינוק נמק. האם ניתן להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית נגד מוהל? 

לאחר ניתוח לתיקון עמוד השדרה סבל הנער מסיבוכים נשימתיים, והוריו טענו כי לא הוזהרו מפני סיכוני ההרדמה לכן מדובר ברשלנות. 

תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח לקיבוע שבר בירך של קשישה, עקב החלטה שגויה לבצע שתי פרוצדורות של הוצאת פלטה והשתלת פרק ירך מלאכותי בניתוח אחד.  

התובעת עברה ניתוח לתיקון דליפת שתן בבית חולים הדסה. בעקבות שורה של התרשלויות, התובעת זקוקה לדיאליזה קבועה ואינה שולטת על הסוגרים.  

התובעת טענה כי הניתוח לתיקון פריצת דיסק לא היה דחוף וגרם להתפשטותם של רסיסי דיסק, שבעקבותיו בוצע ניתוח שני.  

ילדה כבת שש, עברה ניתוח להוצאת אבן חצץ שחדרה לאוזנה. בעקבות הניתוח הילדה איבדה את שמיעתה, לכן הוריה הגישו תביעה בגין רשלנות רפואית. 

האם בית החולים יפצה אדם, שעבר שני ניתוחים כושלים, לטיפול ברפלוקס קיבתי ושטי, ונותר עם נכות קבועה במערכת העיכול? 

בעקבות ניתוח שגרתי להוצאת אבנים מכיס המרה, התרחשה דליפה שמקורה לא זוהה 

האם אי ביצוע בדיקת MRI לפני ניתוח עלה כדי רשלנות רפואית? האם בית המשפט יפסוק פיצויים למנותחת? 

האם רופא אורטופד אשר ניתח את הרגל הלא נכונה יושעה מתפקידו? דוגמא לרשלנות בניתוח החלפת ירך... 

האם רשלנות בבית החולים הלל יפה במסגרת טיפול לאחר ניתוח לקיצור קיבה? האם רשלנות הרופאים גרמה לאי אבחון תסמונת ורוניקה?