www.rashlanut-refuit.org

פיצויים בעקבות רשלנות רפואית וכישלון הסרת שיער בלייזר לגבר

פיצויים בעקבות רשלנות רפואית וכישלון הסרת שיער בלייזר לגבר

ביום 12.3.00, בעקבות פרסומים באמצעי תקשורת שונים, פנה התובע לנתבעת להתייעצות באשר לאפשרות להסרת שיער לצמיתות. פגישת היעוץ נערכה בסניף אמריקן לייזר בראשון לציון עם גב' פאני בן אבי. בדומה לפרסומים בכלי התקשורת, הוסבר לתובע כי עליו לעבור לא יותר משלושה טיפולים במרווחים של חודש וחצי בין הטיפולים ובסיום יוסר השיער לצמיתות.

 

עוד הוסבר לתובע כי הטיפול אינו כרוך בכאב ולכל היותר מלווה בתחושת עיקצוץ קלה. בדומה לפרסומים בהם הציג עצמו המכון כמרכז רפואי, הודגש בפני התובע כי כל המטפלים הינם רופאים מומחים בעלי רשיונות ישראלים לעיסוק ברפואה וכי הטיפולים יבוצעו בשיטת P.H.R אמצעות מכשיר לייזר מסוג  light sheer  "המתקדם ביותר הקיים בשוק" ואשר קיבל את אישור ה-FDA .

 

אף כי אינה רופאה, אבחנה גב' בן אבי את סוג עורו וצבע שיערו של התובע וקבעה כי הוא מתאים לטיפול. בתום פגישת היעוץ נחתם ביום 12.3.00 בין המרפאה ובין התובע הסכם להסרת שיער. נקבע כי האיזורים מהם יוסר השיער הינם בית שחי, גב עליון ותחתון, חזה, בטן, כתפיים, עורף, צואר, ישבן וזרועות עליונות. ברגליים נקבע כי יבוצע דילול בלבד.

 

התובע לא קיבל הסבר באשר לסיכונים ולתופעות הלוואי של הסרת השיער בלייזר למעט האמירה שתתכן תופעה נורמלית של צריבה ואדמומית החולפת מאליה, כמו כן לא הוזהר מפני הסיכון בחשיפה לשמש לאחר הטיפול. ביום 21.3.00 החל התובע בסדרת הטיפולים. על אף התחייבות הנתבעת כי הטיפול יעשה על ידי רופאים, טופל התובע על ידי מטפלים אשר עברו הכשרה בתפעול מכשיר הלייזר.

 

רק לאחר תחילת הטיפולים התברר לתובע כי כל פגישה איננה נחשבת טיפול אלא כל טיפול כולל מספר מפגשים, בכל מפגש מטופלים איזורים אחרים. כך יוצא שכל טיפול כולל בין 3 ל- 6 מפגשים. בתום הטיפול השלישי נותר התובע עם מידת שיעור דומה לזו שאיתה החל בסדרת הטיפולים. בשל כך פנה התובע לנתבעת. נציגי הנתבעת הורו לתובע להמשיך ולעבור טיפולים עד להסרה מלאה של השיער ואכן התובע המשיך בסדרת טיפולים, אחת לחודש וחצי במשך שנה וחצי. גם בתקופה זו התלונן התובע מספר פעמים בפני צוות הנתבעת על הטיפול אולם נענה כי על מנת להשיג תוצאות עליו להמשיך.

 

הטיפולים היו כרוכים בסבל רב, בכאב וכוויות. התובע נזקק למריחת משחות אילחוש לפני כל טיפול ולאחר הטיפולים סבל התובע משלפוחיות, מגירוד מתמשך וכויות שנדרש לטפל בהן ובחלקן הותירו צלקות. התובע אשר נואש מהמשך הטיפולים פנה אל מנהלת הסניף בדרישה לקבל את כספו חזרה, יצוין כי תלונות התובע ודרישתו להחזר כספי התקבלו בסירוב זלזול והתעלמות מפניותיו. רק בעקבות התעקשותו של התובע הופגש עם אדם אשר הציג עצמו כמנהל הרפואי של הנתבעת. בפגישה שהייתה חפוזה ואופיינה בחוסר סבלנות, נבדק התבוע באופן שטחי. בסופה הומלץ להמשיך בטיפולים על מנת לבחון אם יהיו תוצאות.

 

לאור הזלזול שהופגן בפגישה ובעקבות הסבל הפיזי ועוגמת הנפש בשל כשלון הטיפולים הפסיק התובע את הטיפול למשך שנה וחצי לערך. בחלוף מועד זה שב התובע לדרוש את כספו אולם שוב נתקל בסרוב וכיון שמדובר בסכום נכבד וכן התובע שייחל  להסרת שיערו, שוכנע לחזור להמשך טיפול. עם חידוש הטיפולים בנתבעת נפגש התובע עם ד"ר יבגני רובינשטיין אשר הציג עצמו, כמנהל הרפואי של מחלקת הסרת השער. בהמלצת ד"ר יבגני רובינשטיין חודשה סדרת הטיפולים אחת לשלושה חודשים אלא שהפעם בעזרת מכשיר לייזר מסוג "מיתוס" שהוצג כמכשיר חדשני שהובא למרפאה.

 

הטיפולים נמשכו למעלה משנה וחצי ללא תוצאות, התובע פנה לד"ר רובינשטיין מספר פעמים והתלונן על הכאב הכרוך בטיפול וחוסר היעילות אך ד"ר רובנשטיין התעקש שהכל בסדר וצריך להמשיך בטיפולים. בהמשך, משראו כי הטיפול אינו יעיל הוחזר התובע לטיפול  במכשיר מסוג light sheer. רוב הטיפולים נתנו בעצמות גבוהות בהן קיים סיכון רב ליצירת כוויות. 

 

הטיפולים נעשו על ידי מטפלים שונים ללא תוכנית טיפולים מסודרת, לא נעשה מעקב באשר להתקדמות הטיפול ותוצאותיו ולעיתים הרשומה לא נמצאה ולא ניתן היה לדעת באיזו עוצמה צריך להפעיל את המכשיר. בשל אכזבתו, יזם התובע פגישה אשר נערכה ביום 28.12.2005 ובה נכחו מטעם הנתבעת גב' פאני בן אבי וד"ר רובינשטיין.

 

בתום הפגישה הוצע כי התובע יטופל באופן קבוע על ידי מטפל קבוע. לאחר הפגישה טופל התובע פעם על ידי ד"ר קיפניס ולאחר מכן המשיך לקבל טיפול ממטפלת נוספת בשם הלנה. במהלך הטיפולים חש התובע כי השיער אותו רצה להסיר מתארך וצומח הרבה יותר מאורכו וכמותו ההתחלתית. כך נמשכו הטיפולים עד ליום  30.11.2006.

 

עשרות טיפולים הכרוכים בסבל רב

 

בחודש ינואר 2007 הודיעו נציגי הנתבעת לתובע כי לא ניתן להמשיך בטיפולים כל שלושה חדשים וכי יש צורך להמתין לפחות שישה חדשים בין טיפול לטיפול. לשאלת התובעת מה יהיה על השיער הסבוך שצמח לאחר הטיפול נאמר לו בזלזול על ידי המטפלת סבטלנה לינצקי כי "יאלץ לבקש מהספר לגלחו".

 

לאחר עשרות טיפולים וסבל רב אשר התפרסו על פני שש שנים הפסיק התובע את הטיפול ובשל מצב השיעור החל התובע לקבל טיפולי אפילציה יקרים באיזורים נרחבים בגופו וממשיך בהם גם היום. בכל תקופת הטיפול סבל התובע סבל רב וכאבים קשים, תקופה ממושכת של ציפיה הסתיימה באכזבה קשה, המפריעה לתובע בתפקודו.

 

הפיצויים שנפסקו:

 

הוצאות עבור הטיפול במרפאה 40,000 ₪ ;

הוצאות עבור נסיעות לטיפולים   10,000 ₪ ;

הפסד השתכרות של התובע בעבר   50,000 ₪ ;

חוו"ד מומחה רפואי 10,000 ₪.

סך הכל 110.000 ₪                


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

התובע עבר, אצל הנתבעת, ניתוח לטיפול בקוצר ראייה ממנו הוא סבל. הניתוח בוצע באמצעות מכשיר המשגר קרני לייזר (מסוג Excimer), בשיטה המכונה P.R.K.  

התובע עבר ניתוח פלסטי אשר הותיר באפו מספר כשלים בולטים: צלקות, חור במחיצת האף ונפיחות בולטת. התובע זכה בפיצוי על נזק לא ממוני והחזר כספי בגין הניתוח 

האם התובע נתן את הסכמתו מדעת לביצוע ניתוח לתיקון ראיה בלייזר. האם היות והתובע סובל מסנוור וטשטוש ראיה, זכאי הוא לפיצויים בגין רשלנות רפואית? 

דחיית תביעה לפיצויים בגין נזקי גוף שנגרמו לתובעת בעקבות ניתוח רשלני לתיקון ראיה בלייזר... 

חובת גילוי מוגברת מוטלת על רופאים אשר מבצעים ניתוחי לייזר אלקטיבייים לשיפור הראיה. במקרים בהם לא הוסבר למטופל אודות הטיפול לפרטי פרטים. קיימת עילה להגשת תביעה בגין רשלנות רפואית... 

פסק דין העוסק ברשלנות רפואית בביצוע ניתוח לייזר לתיקון ראיה, LASIK, הניתוח גרם לנזק בלתי הפיך... 

בעקבות ביצוע הלידה על ידי מיילדת, וללא רופא, סובלת התינוקת משיתוק ביד... 

מטופלת אשר ביקשה להסיר שיער בלייזר סובלת כיום מכתמים לבנים על עורה. האם מדובר בעילה לתביעת פיצויים בגין רשלנות בטיפול קוסמטי? 

הטכנולוגיה המודרנית מביאה עימה שלל חידושים לתחום הרפואה האסתטית ומאפשרת למטופלים להגיע לתוצאות הרצויות מבלי לעבור ניתוח פלסטי. עם זאת, במקרה שנגרם נזק בעקבות רשלנות רפואית במהלך טיפול קוסמטי ניתן לתבוע מהצוות הרפואי פיצויים 

לאחרונה מטופלים רבים פונים לבצע טיפולי ציפוי שיניים כדי לשפר את המראה האסתטי של השיניים, את צבען ואת צורתן. עם זאת, במקרים רבים הרופאים לא מיידעים את המטופלים בדבר קיומה של אפשרות לפגיעה חמורה בשיניים ובעצבים במהלך הטיפול 

בית המשפט פסק פיצויים עבור אישה צעירה אשר טיפולים להסרת שיער בלייזר גרמו לה לשיעור יתר... 

אדם קיבל טיפול השתלת שיער ולאחר ההליך הרפואי סבל מסכיזופרניה. האם מדובר ברשלנות המזכה בפיצויים? 

בית המשפט התייחס לכך שהתובעת פנתה למרפאה רק כשנה לאחר הטיפול, ומכך ניתן היה ללמוד שמדובר בצלקת מינורית אשר לא פגעה בתובעת פגיעה של ממש... 

פיצויים למטופל אשר ביקש להסיר שיער באמצעות טיפולים באינפרא אדום. המטפלות לא היו מקצועיות דיו... 

התובע עבר טיפולים רבים (שש שנים ו-18 מפגשיפ) לצורך הסרת שיער בלייזר. עם זאת, השיער לא הוסר באופן מוחלט, ולא הוסר לצמיתות... 

פיצויים בגין רשלנות רפואית במסגרת טיפול קוסמטי להעלמת נימים ברגליים... 

האם נשירה בגין שימוש בתכשיר החלקת שיער מהווה עילה להגשת תביעה בעניין רשלנות רפואית בטיפול קוסמטי? 

קרם להסרת שיער לא היה עם הוראות השימוש הנדרשות ועל כן תביעה נגד החברה המייצרת אותו התקבלה בבית המשפט. הקרם גרם לתובע לכוויה וצריבה... 

בהתחשב בעובדה שלתובעת נגרמו כוויות מדרגה שניה בגב שוקי רגליה והיא נדרשה לאשפוז של ששה ימים ולטיפולים רפואיים ולנוכח המצוקה הנפשית הזמנית שהתפתחה אצל התובעת אשר בחלקה ניתן לייחסה לתוצאות הטיפול ולטיפולים הנפשיים שקיבלה התובעת, ראיתי להעמיד את הפיצוי בגין סבלה של התובעת על סך של 30,000 ש"ח... 

פיצויים עבור כאב וסבל שגרם טיפול הסרת שיער בגבר. הטיפול גרם להגברת השיעור ולכאב וסבל. הטיפול בוצע ברשלנות והסתיים בכישלון...