www.rashlanut-refuit.org

פיצויים בשל רשלנות רפואית בטיפול בסרטן צוואר הרחם

פיצויים בשל רשלנות רפואית בטיפול בסרטן צוואר הרחם

התובע היה בן זוגה של המנוחה ניצנה לוי, ילידת 11.6.67, מאז נישואיהם בשנת 1988 ועד לפטירתה בטרם עת ביום 20.5.96.  לבני הזוג נולדו שתי בנות - התובעות מס' 2 ו- 3. התובע מס' 4 הינו עזבונה של המנוחה. ביום 1.7.93, חודשיים לאחר הולדת התובעת מס' 3, פנתה המנוחה אל הנתבע לבקורת ומעקב גיניקולוג. עד אותו מועד, הנתבע לא הכיר את המנוחה.

 

כעולה מכרטיסה הרפואי, במהלך ביקורה הראשון של המנוחה אצל הנתבע נרשם: "בת 26+2. בריאה. עישון קל. משפחה: א.מ.ל וסת בד"כ סדיר. 28/5. נטלה טרינורדיול. 2 הריונות תקינים… עדיין אל וסת. .V.V קלים. PV, PS - ב.מ.פ. ארגסט ואח"כ טרינרדיול".ב "PS" היא בדיקה בעזרת מכשיר פרספקולום. "PV", פירושו בדיקה ידנית. "ארגסט" היא תרופה לזרוז קבלת וסת. "טרינורדיול" הן גלולות למניעת הריון. המירשם לגלולות ניתן למשך ששה חודשים. ביקורה השני של המנוחה אצל הנתבע היה כעבור כשבעה וחצי חודשים - ביום 13.2.94.

 

בהתייחס לביקור זה נרשם בכרטיס הרפואי: "נוטלת טרינורדיול. חשה טוב למעט 2 אפיזודות של דימום דרך. ו.א. לפני 3 שבועות. פנתה לחידוש מרשם. שדיים - ב.מ.פ. P.S PV-ב.מ.פ. המשך טרינורדיול". הביקור השלישי נערך ביום 20.11.94, בחלוף כשמונה חודשים מהביקור הקודם. בכרטיס הרפואי המתייחס לביקור זה נרשם: "נוטלת טרינורדיול. חשה בטוב. לעיתים אפיזודות של דימום דרך. לעיתים כאבים ברגליים. ו.א. 20.10.04. PV PS-ב.מ.פ. ננסה  גינרה". "גינרה" הוא סוג אחר של גלולות למניעת הריון.

 

כעבור חודשיים ביקרה המנוחה אצל הנתבע בפעם הרביעית. במועד זה (22.1.95) נרשם בכרטיס הרפואי "נטלה גינרה חודשיים - עצבנית, דמום מתמשך... חזרה לטרינורדיול מזה שבוע. תנסה 3 חודשים". כחודשיים וחצי לאחר מכן, ביום 9.4.94, נערך ביקור נוסף. בכרטיס הרפואי, המתייחס לביקור זה נרשם: "עם טרינורדיול. סה"כ חשה  בטוב. מוסרת על הפרשות רבות ללא צריבה אך ריח דוחה. כעת בחודש הפסקה מהגלולות. P.S - אקטרופיון נרחב מדמם מאד במגע. P.V-ב.מ.פ. מטרוגיל וגינלי - בהמשך PAP לציין גם PCB" "אקטרופיון" הוא מצב בו הרירית של תעלת צואר הרחם אדומה ובולטת כלפי חוץ. 

"מטרוגיל" היא תרופה שנרשמה לטיפול בזיהומים בצואר הרחם. המונח "PCB", מציין דימום לאחר קיום יחסי מין. בדיקת PAPANICOLA  (המכונה בקיצור PAP או PAP SMERAS) היא בדיקה ציטולוגית של משטח הנלקח מצוואר הרחם. נוטלים קיסם עם צמר גפן בקצהו, נוגעים קלות בצוואר הרחם ומניחים אותו על משטח זכוכית. שבועיים אחר כך, בביקור החמישי אצל הנתבע שנערך ביום 23.4.94 נרשם בכרטיס הרפואי: "לא חשה הטבה. קיימת גם דיסאוריה... בוצע גם PAP. בהמשך קולופוסקפיה, בינתיים סולטרין".  "קולופוסקפיה" היא בדיקה מדוקדקת יותר של צואר הרחם, הכוללת גם לקיחת ביופסיה. בביקורה האחרון של המנוחה אצל הנתבע, ביום 9.5.94, נרשם בכרטיסה הרפואי "PAP - CIN2 לקולופוסקפיה". המונח "CIN" מציין מצב טרום סרטני של צוואר הרחם.

 

המנוחה הופנתה להתייעצות אצל מומחה בתחום האונקולוגי. ביום 15.5.94 - נלקחה ביופסיה מצואר הרחם. בהתאם לתוצאת הבדיקה ההיסטופתלוגית, המנוחה אובחנה כסובלת מגידול סרטני קשקשי פולשני. סריקה טומוגרפית מיום 18.5.94 הראתה גוש  שממדיו 6X6 ס"מ והמחלה הוגדרה כנמצאת  בשלב IIB המנוחה עברה טיפולים קרינתיים וכימוטרפיים שלא הועילו. המחלה התפשטה במהירות לאיברים הפנימיים בבטנה. בחודש דצמבר 1995 הגידול הסרטני גרם לחסימת הפרשת השתן מהכליות. תהליך גסיסתה של המנוחה נמשך עד שנפטרה ביום 20.5.96

 

הפיצויים שנפסקו

 

234,476 ש"ח פיצוי כולל


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

התובעת סובלת ממחלת סרטן השד, זאת משום שקופת החולים ובית החולים לא השכילו לאבחן את הסרטן במועד. אי לכך, התפשטה המחלה בגופה של התובעת... 

התובעת טוענת כי איחור בביצוע ממוגרפיה גרם לאבחון מאוחר של סרטן השד. אי לכך, תובעת היא פיצויים בגין רשלנות רפואית... 

המנוחה לא הופנתה על ידי הרופאים לביצוע בדיקת קולונסקופיה ועל כן לא אובחן סרטן המעי הגס ממנו סבלה. האם מדובר ברשלנות רפואית? 

לתובע, נער צעיר, התגלה גידול שפיר בראשו. בסמוך לאחר גילויו, הוסר רובו של הגידול בהליך ניתוחי, אולם לתובע נגרמו בעטיו של הגידול ושל הניתוח נזקים רבים. 

התובעת נבדקה על-ידי רופא כאשר היתה חולה בסרטן. הרופא טעה באבחנה בסוברו כי מדבר במקרה פסיכיאטרי ועל יסוד אבחנתו נשלחה התובעת לביתה ללא טיפול במחלתה.  

התובעת סובלת ממחלת הסרטן. לטענתה, הרופאה שטיפלה בה במסגרת עבודתה בקופ"ח הכללית התרשלה בגילוי סרטן השד, וכתוצאה מכך הטיפול המאוחר - לרבות כריתת השד. 

התובעת פנתה באוקטובר 1994, בגיל 34, לרופא המשפחה שלה, בבקשה שיפנה אותה לבדיקת ממוגרפיה של השד. הרופא סרב לבקשתה. לאחר מספר פניות נוספות לרופא נבדקה התובעת והתגלה אצל התובעת סרטן שד גרורתי 

התובע חש בהפרעה בראיה בעינו השמאלית. הוא הופנה לבדיקות, ונערכה לו בדיקה בתהודה מגנטית – MRI, אשר ממצאיה העידו על גידול בבלוטת יותרת המוח שפגע בעצב הראיה השמאלי. התובע עבר ניתוח להסרת הגידול. לטענתו הרופאים התרשלו כלפיו בביצוע הניתוח הראשון ובמעקב אחר דליפת נוזל ה-CSF לאחר הניתוח הראשון ולאחר הניתוח השני. רשלנות זו גרמה לכך שהוא לקה פעמיים בדלקת קרום המוח ונותר עם פגיעות נוירולוגיות ופסיכיאטריות קשות בגינן הוא תובע פיצוי מהנתבעים.  

המנוחה עברה טיפולים קרינתיים וכימוטרפיים שלא הועילו. המחלה התפשטה במהירות לאיברים הפנימיים בבטנה. בחודש דצמבר 1995 הגידול הסרטני גרם לחסימת הפרשת השתן מהכליות 

המנוחה שהיא ילידת שנת 1972, נפטרה ביום 7.10.03 ממחלת הסרטן במעי הגס. התובעים טוענים כי הנתבעים אחרו באיבחון המחלה, בשל טיפול בלתי סביר במנוחה. 

בית המשפט קבע כי רופאים בבית החולים שניידר לא התייחסו כנדרש לבדיקות שנערכו לפעוט ואי לכך לא אבחנו גידול בראש הילד... 

רופאי קופת חולים כללית התרשלו באבחון גידול בראשו של התובע. האם יזכה התובע לפיצויים והאם יש לפסוק עבורו פיצויים גם בגין הפגיעה בתפקודו המיני? 

בית המשפט העליון קיבל ערעור של מכבי שירותי בריאותי ורופאה מטעמה והפחית את שיעור אחריותן של האחרונות בנוגע לאי אבחון סרטן בעקבות רשלנות רפואית ממנה נפטרה מנוחה. בהתבסס על חוות דעת רפואית אשר הוצגה בפני בית המשפט, הוסכם בין הצדדים כי לפני הרשלנות הרפואית המדוברת... 

האם רופאי הדסה עין כרם התרשלו כלפי התובע באבחון גידול סרטני בראשו, או שמא ערעור הרופאים יתקבל בבית המשפט העליון... 

בני משפחתה של אישה אשר נפטרה מסרטן טענו כי מדובר ברשלנות רפואית וזאת משום שהרופאים לא דאגו למעקב ראוי אחר המנוחה... 

בית המשפט קבע כי תלונותיו של התובע הצדיקו ביצוע בירור נוירולוגי מעמיק יותר מהבירור אשר נעשה בפועל. אי לכך, מדובר ברשלנות רפואית מצד הרופאים הנתבעים... 

האם רשלנות רפואית של המדינה התבטאה בכך שלא נמסרו לתובעת פרטים בדבר הסיכון לחלות בסרטן בעקבות הקרנות שעברה בילדותה נגד גזזת? 

האם מעקב הריון פרטי אשר לא הסתיים בביצוע הלידה על ידי הרופא הפרטי מהווה הפרה של חובת האחריות כלפי המטופלת? 

האם רופאי בית החולים התרשלו כלפי המנוחה בכך שלא אבחון את מחלת סרטן הריאות ממנה סבלה לאחר צילום רנטגן אקראי שבוצע בעקבות דימום ומצוקה רפואית בתום לידה?  

התובעת טענה כי רופאת המשפחה ורופאי קופת חולים התרשלו בכך שהתעלמו מתלונותיה לאורך שנים, תוך שהם אינם עורכים את הבדיקות והבירורים הנדרשים...