www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית בבדיקת ביופסיה

רשלנות רפואית בבדיקת ביופסיה

ביופסיה היא בדיקה של תא, רקמה או איבר המוצאים מן הגוף, ומטרתה לסייע באבחון מחלות שונות, לבדוק אם קיימים תאים פתולוגיים, או תהליכים דלקתיים שונים, ולאבחן אם מדובר בגידול שפיר או בסרטן ממאיר.

 

ניתן לקחת ביופסיה כמעט מכל רקמה בגוף, כאשר הדגימות השכיחות ביותר הן של העור, בלוטת התריס, הערמונית, נגעים במערכת העיכול, השד ומח העצם. הדגימה נשלחת לפתולוג לצורך בדיקה יסודית באמצעות מיקרוסקופ, ולאחר מכן נמסרות תוצאות הבדיקה למטופל, ובהתאם לכך נקבע המשך הטיפול.

 

קיימים מספר סוגים שונים של ביופסיה, כאשר דגימה קטנה מהרקמה מתבצעת בהרדמה מקומית באמצעות מחט, שעמה דוקרים את הרקמה ומוציאים ממנה דגימה. כדי לקחת ביופסיה מאיברים פנימיים יש לעתים צורך להיעזר באמצעי הדמיה כמו אולטרסאונד או CT, ואף לעתים יש צורך בניתוח בהרדמה מקומית או מלאה כדי להגיע אל הרקמה.

 

חובה לשלוח חתיכה מהגוש בשד לביופסיה

 

ביופסיית חתך וביופסיית כריתה הן ביופסיות מגוש חשוד, הנעשות בהרדמה מקומית או בהרדמה כללית, ובאמצעותן ניתן לכרות חלק מהגוש או את כולו, כאשר מופיעים ממצאים מדאיגים. משך הבדיקה נע בין דקות ספורות לכמה שעות בהתאם לסוג הביופסיה. תופעות לוואי המשותפות לכל סוגי הביופסיות הן דימום או זיהום באזור הבדיקה, ואף קיימת אפשרות לסיבוכים מסוימים, כמו חזה אוויר לאחר ביופסיית ריאה.

 

הביופסיה נחשבת להליך רפואי מתקדם ומדויק, אך למרבה הצער, ייתכנו טעויות וגם מקרים של רשלנות רפואית. הרשלנות עשויה לבוא לידי ביטוי באי הפניית המטופל למרות הימצאות תסמינים וחשד סביר, מה שעלול לגרום לעיכוב באבחון המחלה ולנזק חמור עקב כך. או בעקבות גרימת נזק למטופל במהלך הבדיקה עצמה, או היעדר טיפול הולם לאחריה, ופענוח לקוי של תוצאות הביופסיה, שבו המחלה לא אובחנה.

 

יש להוכיח שהנזק נגרם עקב רשלנות בבדיקה

 

בתביעה בגין רשלנות בבדיקת ביופסיה, נדרש המטופל להוכיח כי מדובר בטעות בלתי נמנעת, או התנהלות לקויה של הרופא בניגוד לכללי הפרקטיקה המקובלים, אשר גרמו למטופל נזק של ממש. בתביעה שהוגשה לאחרונה בבית משפט בקריות, טענה אשה כבת 60, כי במהלך ניתוח ביופסיה של הכבד, נכרת חלק מהלבלב, וכתוצאה מכך נגרם לה נזק בלתי הפיך. בנסיבות אלה דרשה פיצויים מבית חולים כרמל ומקופת חולים כללית בגין הוצאה של רקמת הלבלב במקום לקיחת ביופסיית כבד.

 

התובעת טענה כי הפרוצדורה הניתוחית היתה מיותרת והניתוח בוצע ברשלנות, מכיוון שהוצא מגופה חלק שונה שאף אינו נראה מבחינת רקמה וגודל לדגימה מהכבד כפי שתוכנן, ואף אחד מהצוות הרפואי לא טרח לעדכן אותה שבטעות נכרתה חתיכה מהלבלב, אלא רק במהלך האשפוז השני. כתוצאה מהטיפול הרשלני, נאלצה התובעת לעבור שני ניתוחים נוספים, ומאז היא סובלת מכאבי בטן, הפרעות חרדה וקשיי שינה, והיא הפכה מאדם בריא לחולה סוכרתית הנזקקת לתרופות לאיזון באופן קבוע. לפיכך דרשה לקבל פיצויים בסך של מיליוני שקלים.

 

ניצוץ חשמלי ממכשיר הבדיקה שגרם לכוויות

 

במקרה נוסף של רשלנות רפואית בבדיקת ביופסיה, נכוותה אשה כבת 33 בהיותה בהריון מתקדם, עקב תקלה במכשיר הבדיקה שגרם לדליקה. על פי עובדות התביעה, הביופסיה נערכה בהרדמה כללית, בעקבות גוש גדול שהתגלה באזור החזה, זאת במהלך היותה מאושפזת במחלקת הריון בסיכון גבוה.

 

כתוצאה מניצוץ חשמלי בנוכחות אדי אלכוהול המשמשים לחיטוי, ספגה המטופלת כוויות נרחבות קשות בדרגה 2-3. עקב כך נאלצה המטופלת לעבור השתלת עור, ולהיות מרותקת למיטה, במקום לטפל בבנה שזה עתה נולד. מומחה רפואי קבע לה נכות פלסטית בשיעור של 20% ובנוסף נקבעה לה נכות נפשית בסך של 40%. לפיכך תבעה פיצויים מהמדינה בסך של 4.2 מיליון שקלים.


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

התובעת עברה השתלת עצם באזור שיניים 46, 47 הנמצאות בלסת התחתונה הימנית וזאת כהכנה להחדרת שני שתלים באזור זה. 

התובע נולד בבית חולים הדסה בירושלים. במהלך לידתו, שהיתה לידה וגינאלית רגילה, לאחר שלב יציאת הראש, התברר כי חל סיבוך המכונה "היצרות כתפיים" 

בדיקת אולטראסאונד ואבחון רשלני - התובעת הרתה באמצעות הפריית מבחנה. היה זה הריון ראשון לאחר טיפולי פוריות שנמשכו כשלוש שנים. מהלך ההריון היה תקין, והיא נרשמה ללידה במרכז הרפואי "שערי צדק". 

במהלך הטיפול במכון אובחן כי התובע סובל מאיחור משמעותי בהתפתחותו המוטורית, הסימנים שהתגלו במהלך המעקב במכון הצביעו על בעיה בשריריו 

האם סעיף 76 לפקודת הנזיקין חוסם בפני התובע את דרכו להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית לאחר תאונת דרכים? 

האם התקבלה הסכמה מדעת לביצוע הצנתור? האם מדובר ברשלנות רפואית אשר גרמה לשיתוק מוחלט? 

התביעה היא בגין נזקים שנגרמו לתובעים עקב רשלנות רפואית בביצוע ניתוח קשירת חצוצרות. בעקבות כשלון הניתוח נולדה לנתבעים ביתם החמישית. 

האם ניתן להשיג הסכמה מדעת מחולה השוכב על שולחן הניתוחים ונמצא תחת השפעתן של תרופות טשטוש? האם מדובר ברשלנות רפואית? 

רשלנות רפואית - סוגיית חישוב הפיצויים

חישוב פיצויים בעקבות רשלנות רפואית. אתר "רשלנות רפואית" מציג מידע עדכני הכולל מאמרים, מדריכים, דוגמאות וכדומה... 

בעקבות ברית מילה רשלנית, התפתח באיבר מינו של התינוק נמק. האם ניתן להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית נגד מוהל? 

לאחר ניתוח לתיקון עמוד השדרה סבל הנער מסיבוכים נשימתיים, והוריו טענו כי לא הוזהרו מפני סיכוני ההרדמה לכן מדובר ברשלנות. 

תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח לקיבוע שבר בירך של קשישה, עקב החלטה שגויה לבצע שתי פרוצדורות של הוצאת פלטה והשתלת פרק ירך מלאכותי בניתוח אחד.  

התובעת עברה ניתוח לתיקון דליפת שתן בבית חולים הדסה. בעקבות שורה של התרשלויות, התובעת זקוקה לדיאליזה קבועה ואינה שולטת על הסוגרים.  

התובעת טענה כי הניתוח לתיקון פריצת דיסק לא היה דחוף וגרם להתפשטותם של רסיסי דיסק, שבעקבותיו בוצע ניתוח שני.  

ילדה כבת שש, עברה ניתוח להוצאת אבן חצץ שחדרה לאוזנה. בעקבות הניתוח הילדה איבדה את שמיעתה, לכן הוריה הגישו תביעה בגין רשלנות רפואית. 

האם בית החולים יפצה אדם, שעבר שני ניתוחים כושלים, לטיפול ברפלוקס קיבתי ושטי, ונותר עם נכות קבועה במערכת העיכול? 

בעקבות ניתוח שגרתי להוצאת אבנים מכיס המרה, התרחשה דליפה שמקורה לא זוהה 

האם אי ביצוע בדיקת MRI לפני ניתוח עלה כדי רשלנות רפואית? האם בית המשפט יפסוק פיצויים למנותחת? 

האם רופא אורטופד אשר ניתח את הרגל הלא נכונה יושעה מתפקידו? דוגמא לרשלנות בניתוח החלפת ירך... 

האם רשלנות בבית החולים הלל יפה במסגרת טיפול לאחר ניתוח לקיצור קיבה? האם רשלנות הרופאים גרמה לאי אבחון תסמונת ורוניקה?