מוות של מטופל לאחר דקירה מעצם של דג - האם רשלנות רפואית?
אלמנתו של אדם אשר הובהל לבית החולים לאחר שנדקר מעצם דג הגישה תביעה בגין רשלנות רפואית בטיפול אשר ניתן לבעלה. לטענת האלמנה בתביעתה, אשר הוגשה לפתחו של בית משפט השלום בירושלים, יש לחייב את הנתבעים בפיצויים בסך של 2.5 מיליון שקלים. האלמנה טוענת כי לפני חודשיים וחצי רכש בעלה המנוח, סגן מנהל תיכון בקריות, דגי דניס. המנוח החל בפעולת ניקוי הדג בביתו ותוך כדי כך נדקר מאחת מעצמות הדג. הדקירה הסבה למנוח כאבים עזים ונפיחות בזרת והאחרון פנה לפנות ערב למרפאה. בכתב בתביעה נטען כי המנוח התלונן בפני הרופא על כאביו וציין כי מדובר בכאבים אשר מקורם בדקירה מעצם של דג.
עוד מאמרים בנושא:
רשלנות רפואית בניתוח שלאחר המוות, מתי ניתן להגיש תביעה?
לטענת האלמנה, חרף העובדה שהמנוח אובחן כסובל מלחץ דם נמוך, דבר אשר היה יכול להעיד, לשיטתה, על בעיה רפואית ממשית, הרופאים במקום לא מדדו לו חום ודופק. לדבריה, מדובר בבדיקות בסיסיות אשר היה בכוחן לאבחן את המצוקה הרפואית. השילוב בין אי הפנייתו של המנוח לבדיקות כאמור, עם סיבת האשפוז הראשונית (דקירה מעצם של דג), עולה כדי רשלנות רפואית לטענת בני המשפחה.
יודגש כי המנוח סבל מסוכרת אך למרות זאת הרופאים במרפאה לא חששו כי עסקינן בזיהום קטלני. הרופא במרפאה נמנע מלהפנות את המנוח בבהילות לבית החולים ושיחרר את האחרון לביתו. לאחר החזרה הביתה, התגברו כאביו של המנוח והוא הזמין לביתו ביקור רופא פרטי. רופא זה ערך למנוח מספר בדיקות וקבע כי עליו להגיע בדחיפות לבית החולים. שעתיים וחצי לאחר חצות הגיע המנוח לחדר מיון, זאת כאמור כשמונה וחצי שעות לאחר הביקור במרפאה.
מדי שנה נפטרים בישראל חמישה אנשים בגין דקירה מעצם של דג
האלמנה מוסיפה כי גם בבית החולים לא זכה בעלה המנוח לטיפול מסור. הרופאים ביצעו בדיקות רבות אשר לא היו רלבנטיות למקרה, תוך שהם מושכים זמן רב וחולפות שעות יקרות. המנוח אושפז בבית החולים ולאחר שבועיים נאלצו הרופאים לכרות שתי אצבעות מכף ידו. כחודש לאחר מכן נפטר המנוח בבית החולים כתוצאה מדום לב.
לטענת התובעים, בני משפחתו של המנוח, מדובר ברשלנות רפואית אשר באה לידי ביטוי בחוסר זהירות, חוסר מיומנות, ומעשים ומחדלים שונים. האלמנה מבכה כעת את מר גורלה ואין היא מבינה מדוע במאה ה-21 מתקשים הרופאים להבין כי התרופה הרלבנטית לדקירת דג הינה טיפול אנטיביוטי.
בית החולים מסר בתגובה כי הטיפול הרפואי אשר ניתן למנוח היה ראוי ומסגרת האסכולות הרפואיות המתבקשות. לטענת בית החולים, חרף העובדה שהמוסד הרפואי הינו בעל ניסיון רב בטיפול בדקירות בגין עצמות דגים, עדיין נפטרים בישראל כחמישה בני אדם בשנה בעקבות פציעות מסוג דא.