www.rashlanut-refuit.org

סרטן לאחר הקרנות נגד גזזת בילדות - האם רשלנות רפואית של המדינה?

סרטן לאחר הקרנות נגד גזזת בילדות - האם רשלנות רפואית של המדינה?

מחלת הגזזת הינה מחלת עור פטרייתית אשר הייתה נפוצה בישראל בתקופת היישוב הישן. כמו כן, המחלה הייתה נפוצה בשנות ה-50 וה-60 של המאה הקודמת בקרב עולים ממדינות אפריקה ואסיה. עולים אלו טופלו כנגד המחלה באמצעות קרני רנטגן. עם זאת, לדאבונם של העולים, הסיכון לחלות בסרטן ולסבול מגידולים שפירים, בעקבות ההקרנות, גדל באופן משמעותי בקרבם.

 

במקרה אשר הונח לפתחו של בית המשפט המחוזי, טענה תובעת כי המדינה לא עידכנה אותה בדבר הסיכונים לחלות בסרטן ועל כן מדובר ברשלנות רפואית בסרטן מצד המדינה. לטענת התובעת, המדינה לא יידעה אותה כיאות על הצורך לבצע מעקב קבוע כנגד הסרטן ועל כן התגלה הגידול בראשה (שנגרם בעקבות הקרנות נגד גזזת) כאשר הוא גדול ופוגע במסילות הראיה.

 

עוד פסקי דין בנושא:
פגיעה באוטונומיה של נפגעת גזזת עקב אי יידוע בדבר הסיכון המוגבר לחלות
האם נפגעת גזזת זכאית לפיצויים נוספים בעילה של הפרת חובת היידוע?
המדינה בקשה לדחות תביעה לרשלנות רפואית בגין טיפול בגזזת, מחמת התיישנות
הקרנות נגד גזזת - קשר סיבתי בין החובה להודיע על הסיכונים לבין הפיצויי
פיצויים מתוקף חוק הגזזת בגין רשלנות רפואית

 

התובעת, ילידת 1944, עלתה לארץ מלבנון לפני כ-60 שנה. בילדותה, ולאחר עלייתה, קיבלה התובעת הקרנות כנגד מחלת הגזזת. באוקטובר 2005, כאשר הייתה התובעת כבת 61, איבדה היא את הכרתה בביתה והובהלה לבית החולים תל השומר. בבית החולים אובחנה התובעת כסובלת מגידול בראשה (מסוג מניגיומה דו עורפית עם בצקת מוחית ניכרת דו צדדית).

 

התובעת הוכנסה בדחיפות לחדר הניתוח כבר במהלך אותו הלילה. במסגרת הניתוח הוסר חלק גדול מן הגידול ולאחר הניתוח נבדקה התובעת מספר פעמים על ידי נוירולוג בבית החולים. התובעת אובחנה כסובלת מהפרעה בראיה ובתחושה בחלק החיצוני של הירך השמאלית. חמישה חודשים לאחר מכן אושפזה התובעת וקיבלה טיפול רדיוכירורגי סטריאו טקטי בשארית הגידול. כיום, נותרה בראשה של התובעת שארית הגידול המדוברת.

 

הגידול נגרם בעקבות ההקרנות

 

בית המשפט קבע כי הצדדים אינם חלוקים על כך שהגידול בראשה של התובעת נגרם בעקבות הקרנות נגד מחלת הגזזת אשר קיבלה התובעת בילדותה. כמו כן, נקבע כי הנתבעת (המדינה) התנהלה תוך רשלנות רפואית בסרטן בכך שלא התריעה בפני התובעת לגבי הסיכונים כתוצאה מההקרנות נגד גזזת. בפסק הדין צוין כי אלמלא רשלנות רפואית מצד המדינה במקרה דנן, ייתכן והתובעת הייתה מודעת לסיכונים אליהם היא חשופה בשל ההקרנות נגד מחלת הגזזת והייתה פועלת לאבחון מוקדם יותר של הגידול.

 

עוד מאמרים בנושא:
‏חוק לפיצוי נפגעי גזזת, התשנ"ד - 1994‏

 

מבחינת הקשר הסיבתי, בית המשפט קבע כי מתקיים קשר סיבתי בין רשלנות רפואית של המדינה לבין נזקיה הרפואיים של התובעת. "אבחון מוקדם של הגידול בראשה של התובעת, היה מונע (או למצער מקטין) את נזקיה, הן בהתייחס לנכותה הרפואית בגין הפגיעה בשדה הראייה והן בהתייחס לנכותה הנוירולוגית. למסקנה זו הגעתי בהסתמכי על חוות דעתו המשלימה של מומחה רפואי בתחום הנוירוכירורגיה מטעם התובעת, ועל עדותו בבית המשפט", כתבה השופטת בפסק הדין. במסגרת פסק הדין, נקבעו לתובעת פיצויים בגין נזקיה בסך כולל של 805,624 ₪.
 


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

התובעת סובלת ממחלת סרטן השד, זאת משום שקופת החולים ובית החולים לא השכילו לאבחן את הסרטן במועד. אי לכך, התפשטה המחלה בגופה של התובעת... 

התובעת טוענת כי איחור בביצוע ממוגרפיה גרם לאבחון מאוחר של סרטן השד. אי לכך, תובעת היא פיצויים בגין רשלנות רפואית... 

המנוחה לא הופנתה על ידי הרופאים לביצוע בדיקת קולונסקופיה ועל כן לא אובחן סרטן המעי הגס ממנו סבלה. האם מדובר ברשלנות רפואית? 

לתובע, נער צעיר, התגלה גידול שפיר בראשו. בסמוך לאחר גילויו, הוסר רובו של הגידול בהליך ניתוחי, אולם לתובע נגרמו בעטיו של הגידול ושל הניתוח נזקים רבים. 

התובעת נבדקה על-ידי רופא כאשר היתה חולה בסרטן. הרופא טעה באבחנה בסוברו כי מדבר במקרה פסיכיאטרי ועל יסוד אבחנתו נשלחה התובעת לביתה ללא טיפול במחלתה.  

התובעת סובלת ממחלת הסרטן. לטענתה, הרופאה שטיפלה בה במסגרת עבודתה בקופ"ח הכללית התרשלה בגילוי סרטן השד, וכתוצאה מכך הטיפול המאוחר - לרבות כריתת השד. 

התובעת פנתה באוקטובר 1994, בגיל 34, לרופא המשפחה שלה, בבקשה שיפנה אותה לבדיקת ממוגרפיה של השד. הרופא סרב לבקשתה. לאחר מספר פניות נוספות לרופא נבדקה התובעת והתגלה אצל התובעת סרטן שד גרורתי 

התובע חש בהפרעה בראיה בעינו השמאלית. הוא הופנה לבדיקות, ונערכה לו בדיקה בתהודה מגנטית – MRI, אשר ממצאיה העידו על גידול בבלוטת יותרת המוח שפגע בעצב הראיה השמאלי. התובע עבר ניתוח להסרת הגידול. לטענתו הרופאים התרשלו כלפיו בביצוע הניתוח הראשון ובמעקב אחר דליפת נוזל ה-CSF לאחר הניתוח הראשון ולאחר הניתוח השני. רשלנות זו גרמה לכך שהוא לקה פעמיים בדלקת קרום המוח ונותר עם פגיעות נוירולוגיות ופסיכיאטריות קשות בגינן הוא תובע פיצוי מהנתבעים.  

המנוחה עברה טיפולים קרינתיים וכימוטרפיים שלא הועילו. המחלה התפשטה במהירות לאיברים הפנימיים בבטנה. בחודש דצמבר 1995 הגידול הסרטני גרם לחסימת הפרשת השתן מהכליות 

המנוחה שהיא ילידת שנת 1972, נפטרה ביום 7.10.03 ממחלת הסרטן במעי הגס. התובעים טוענים כי הנתבעים אחרו באיבחון המחלה, בשל טיפול בלתי סביר במנוחה. 

בית המשפט קבע כי רופאים בבית החולים שניידר לא התייחסו כנדרש לבדיקות שנערכו לפעוט ואי לכך לא אבחנו גידול בראש הילד... 

רופאי קופת חולים כללית התרשלו באבחון גידול בראשו של התובע. האם יזכה התובע לפיצויים והאם יש לפסוק עבורו פיצויים גם בגין הפגיעה בתפקודו המיני? 

בית המשפט העליון קיבל ערעור של מכבי שירותי בריאותי ורופאה מטעמה והפחית את שיעור אחריותן של האחרונות בנוגע לאי אבחון סרטן בעקבות רשלנות רפואית ממנה נפטרה מנוחה. בהתבסס על חוות דעת רפואית אשר הוצגה בפני בית המשפט, הוסכם בין הצדדים כי לפני הרשלנות הרפואית המדוברת... 

האם רופאי הדסה עין כרם התרשלו כלפי התובע באבחון גידול סרטני בראשו, או שמא ערעור הרופאים יתקבל בבית המשפט העליון... 

בני משפחתה של אישה אשר נפטרה מסרטן טענו כי מדובר ברשלנות רפואית וזאת משום שהרופאים לא דאגו למעקב ראוי אחר המנוחה... 

בית המשפט קבע כי תלונותיו של התובע הצדיקו ביצוע בירור נוירולוגי מעמיק יותר מהבירור אשר נעשה בפועל. אי לכך, מדובר ברשלנות רפואית מצד הרופאים הנתבעים... 

האם רשלנות רפואית של המדינה התבטאה בכך שלא נמסרו לתובעת פרטים בדבר הסיכון לחלות בסרטן בעקבות הקרנות שעברה בילדותה נגד גזזת? 

האם מעקב הריון פרטי אשר לא הסתיים בביצוע הלידה על ידי הרופא הפרטי מהווה הפרה של חובת האחריות כלפי המטופלת? 

האם רופאי בית החולים התרשלו כלפי המנוחה בכך שלא אבחון את מחלת סרטן הריאות ממנה סבלה לאחר צילום רנטגן אקראי שבוצע בעקבות דימום ומצוקה רפואית בתום לידה?  

התובעת טענה כי רופאת המשפחה ורופאי קופת חולים התרשלו בכך שהתעלמו מתלונותיה לאורך שנים, תוך שהם אינם עורכים את הבדיקות והבירורים הנדרשים...