www.rashlanut-refuit.org

ניתוח שרוול רשלנות רפואית, מתי תוגש תביעה לפיצויים?

ניתוח שרוול רשלנות רפואית, מתי תוגש תביעה לפיצויים?

ניתוח שרוול הוא ניתוח המיועד לאנשים שסובלים מהשמנת יתר חולנית ומהתחלואה הנלווית להשמנה כמו סוכרת, לחץ דם גבוה, דום נשימה בשינה וכדומה. במסגרת ניתוח שרוול נכרת חלק ניכר מהקיבה המקורית באופן שהחלק הנותר מוארך וצר מאוד ונראה כשרוול, וכתוצאה מכך פוחתת באופן משמעותי כמות המזון שיכול המנותח לאכול לאחר ההליך הכירורגי.


מטרת הניתוח היא להקטין את נפח הקיבה מבלי לשנות את שאר האיברים המרכיבים את מערכת העיכול. הניתוח מסיר למעשה 75% מנפח הקיבה ויוצר קיבה חדשה בנפח של כ-50 סמ"ק הנראים כשרוול המשכי לוושט.


הניתוח נעשה באמצעות הרדמה כללית בשיטת הלפרוסקופיה, דרך חתכים קטנים בבטן שדרכם מכניסים את המכשור החיוני. הניתוח מתחיל בסקירת הבטן העליונה. לאחר מכן מרים המנתח את הכבד כדי שניתן יהיה לראות את אזור המעבר בין הוושט לקיבה ולעשות הפרדה של רקמות השומן הצמודות לקיבה. ההפרדה נעשית באמצעות מכשיר שחותך את הרקמות ומיד לאחר מכן מלחים המנתח את כלי הדם ורקמת השומן. בסיום הניתוח מוצא חלק הקיבה שנכרת.


הסיכונים העיקריים, כמו ברוב הניתוחים במערכת העיכול, יכולים לבוא לידי ביטוי בדימום במהלך הניתוח או אחריו וכן דלף מהקיבה לאחר הניתוח, כאשר הסיכונים מחמירים בניתוחים חוזרים. ואף במקרים חריגים עלול הניתוח לגרום למותו של המטופל. 


למרות ההנחה הרווחת כי הניתוח מסייע בירידה במשקל באופן מידי ודרמטי, חשוב לדעת כי רשלנות רפואית בניתוח שרוול קיבה עלולה לא אחת לגרום לנזקים גופניים קשים ביותר. דוגמה לכך ניתן לראות בתביעה אשר הוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב, על ידי תושבת באר שבע, וזאת בגין רשלנות בניתוח קיצור קיבה.


הגשת תביעה בגין רשלנות בניתוח שרוול קיבה


התביעה הוגשה נגד בית החולים בבאר שבע וקופת חולים כללית. נטען כי הרופאים נאלצו לכרות באופן מלא את קיבתה של התובעת, וזאת בגין רשלנות בניתוח לקיצור קיבה. אי לכך, התובעת טענה כי נגרמה לה נכות חמורה, הן מבחינה נפשית והן מבחינה גופנית. הבעל ואשתו מתחו ביקורת על התנהלות בית החולים והרופאים כבר מתחילת ההליך הרפואי, החל מהצגת הניתוח, דרך ביצועו בפועל, וכלה ברשלנות בטיפול בתובעת לאחריו.


התובעים טענו כי לא הוסבר להם שמדובר בניתוח מסוכן אשר ב-29% מהפעמים הוא עלול להסתיים בסיבוכים שונים. בנוסף, בעלה של התובעת טען כי למרות שאשתו סבלה מסיבוכים לאחר הניתוח, וחום גופה עלה באופן משמעותי, הרופאים שחררו אותה לביתה מבלי לעמוד על כך שייתכן והיא סובלת מדליפה מסוכנת.


למעשה, על פי כתב התביעה, שני חורים עם נמק התגלו במהלך ימי האשפוז בדופן האחורי של איבר העיכול. בני הזוג טענו כי לא הייתה חובה לכרות את הקיבה באופן מלא וסוג הניתוח אשר הוצע לתובעת היה הליך רפואי אשר טמן בחובו סיכונים משמעותיים. התובעים הוסיפו וטענו כי מדובר בבחירה מוטעית של הרופאים בסוג הניתוח ובטיפול אשר הוענק לתובעת לאחר יציאתה מחדר הניתוחים.


לכתב התביעה צורפה חוות דעת רפואית שבה נכתב כי שיעור הסיבוכים בניתוחי קיצור קיבה מהווה משקל כנגד עריכת ניתוחים אלו בישראל, הנחשבים כניתוחים חדשניים ופורצי דרך. בין סיבוכים אלה, קבע המומחה, ניתן למנות דליפות, הסיבוך אשר התרחש בפועל במקרה זה. המומחה הרפואי מטעם התביעה הגדיל לעשות והעמיד את שיעור הסיכונים כתוצאה מניתוח קיצור קיבה בישראל על 29%.


כמו כן, המומחה מתח ביקורת של ממש על התנהלותו של הרופא הנתבע בעניין המדובר. בחוות דעתו, ציין המומחה כי שחרורה של המטופלת לביתה, למרות שהתגלה אצלה דלף מינימאלי בביקור ביקורת בבית החולים, הייתה החלטה בלתי סבירה. לשיטתו, הרופא הנתבע לא היה כלל מודע למשמעותה של האבחנה המדוברת ולסכנה עליה היא מצביעה בכל הנוגע לקיבתה של התובעת.


עורך דינם של התובעים ציין כי בני המשפחה רואים בכריתת הקיבה של האישה הצעירה כקו אדום והדברים באו לידי ביטוי בחוות דעתו של המומחה הרפואי באופן אשר לא השתמע לשני פנים. התובעים הוסיפו וטענו כי ניתן היה לערוך לתובעת ניתוח קיצור קיבה באמצעות טבעת, או קיצור קיבה בדרכים אחרות, והיה על הרופאים להימנע מהניתוח המורכב שנעשה בפועל. יתרה מכך, טענו התובעים, הרופאים אף לא עמדו בחובתם להשיג את הסכמתה מדעת של המטופלת להליך. כלומר, לא העמידו אותה על הסיכונים הכרוכים בהליך ולא הציעו לה אלטרנטיבות חלופיות.
 

 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

התובעת עברה השתלת עצם באזור שיניים 46, 47 הנמצאות בלסת התחתונה הימנית וזאת כהכנה להחדרת שני שתלים באזור זה. 

התובע נולד בבית חולים הדסה בירושלים. במהלך לידתו, שהיתה לידה וגינאלית רגילה, לאחר שלב יציאת הראש, התברר כי חל סיבוך המכונה "היצרות כתפיים" 

בדיקת אולטראסאונד ואבחון רשלני - התובעת הרתה באמצעות הפריית מבחנה. היה זה הריון ראשון לאחר טיפולי פוריות שנמשכו כשלוש שנים. מהלך ההריון היה תקין, והיא נרשמה ללידה במרכז הרפואי "שערי צדק". 

במהלך הטיפול במכון אובחן כי התובע סובל מאיחור משמעותי בהתפתחותו המוטורית, הסימנים שהתגלו במהלך המעקב במכון הצביעו על בעיה בשריריו 

האם סעיף 76 לפקודת הנזיקין חוסם בפני התובע את דרכו להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית לאחר תאונת דרכים? 

האם התקבלה הסכמה מדעת לביצוע הצנתור? האם מדובר ברשלנות רפואית אשר גרמה לשיתוק מוחלט? 

התביעה היא בגין נזקים שנגרמו לתובעים עקב רשלנות רפואית בביצוע ניתוח קשירת חצוצרות. בעקבות כשלון הניתוח נולדה לנתבעים ביתם החמישית. 

האם ניתן להשיג הסכמה מדעת מחולה השוכב על שולחן הניתוחים ונמצא תחת השפעתן של תרופות טשטוש? האם מדובר ברשלנות רפואית? 

רשלנות רפואית - סוגיית חישוב הפיצויים

חישוב פיצויים בעקבות רשלנות רפואית. אתר "רשלנות רפואית" מציג מידע עדכני הכולל מאמרים, מדריכים, דוגמאות וכדומה... 

בעקבות ברית מילה רשלנית, התפתח באיבר מינו של התינוק נמק. האם ניתן להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית נגד מוהל? 

לאחר ניתוח לתיקון עמוד השדרה סבל הנער מסיבוכים נשימתיים, והוריו טענו כי לא הוזהרו מפני סיכוני ההרדמה לכן מדובר ברשלנות. 

תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח לקיבוע שבר בירך של קשישה, עקב החלטה שגויה לבצע שתי פרוצדורות של הוצאת פלטה והשתלת פרק ירך מלאכותי בניתוח אחד.  

התובעת עברה ניתוח לתיקון דליפת שתן בבית חולים הדסה. בעקבות שורה של התרשלויות, התובעת זקוקה לדיאליזה קבועה ואינה שולטת על הסוגרים.  

התובעת טענה כי הניתוח לתיקון פריצת דיסק לא היה דחוף וגרם להתפשטותם של רסיסי דיסק, שבעקבותיו בוצע ניתוח שני.  

ילדה כבת שש, עברה ניתוח להוצאת אבן חצץ שחדרה לאוזנה. בעקבות הניתוח הילדה איבדה את שמיעתה, לכן הוריה הגישו תביעה בגין רשלנות רפואית. 

האם בית החולים יפצה אדם, שעבר שני ניתוחים כושלים, לטיפול ברפלוקס קיבתי ושטי, ונותר עם נכות קבועה במערכת העיכול? 

בעקבות ניתוח שגרתי להוצאת אבנים מכיס המרה, התרחשה דליפה שמקורה לא זוהה 

האם אי ביצוע בדיקת MRI לפני ניתוח עלה כדי רשלנות רפואית? האם בית המשפט יפסוק פיצויים למנותחת? 

האם רופא אורטופד אשר ניתח את הרגל הלא נכונה יושעה מתפקידו? דוגמא לרשלנות בניתוח החלפת ירך... 

האם רשלנות בבית החולים הלל יפה במסגרת טיפול לאחר ניתוח לקיצור קיבה? האם רשלנות הרופאים גרמה לאי אבחון תסמונת ורוניקה?