www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית בניתוח כריתת רחם

רשלנות רפואית בניתוח כריתת רחם

הרחם הוא שריר שמטרתו היא נשיאת הריון. כריתת רחם הוא ניתוח שכיח ושגרתי, ומדי שנה מבוצעים בישראל בסביבות 5,000 ניתוחים לכריתות רחם. הניתוח מבוצע במקרים של גידול שפיר של שריר הרחם, דימומים לא סדירים שלא ניתן לטפל בהם באמצעות תרופות, ובשל צניחה של אברי האגן והרחם.

 

הניתוח מבוצע גם במקרים פחות שכיחים בעקבות גידולים ממאירים של הרחם, צוואר הרחם או השחלות. הגישה הניתוחית בצניחת אברי האגן והרחם בדרך כלל שונה והניתוח מבוצע דרך הנרתיק. במקרים שבהם הרחם אינו מגודל מאד קיימת אפשרות לבצע את הפעולה בגישה פולשנית, מבעד למספר נקבים קטנים בדופן הבטן.

 

אחוזי ההצלחה של ניתוח לכריתת רחם הם גבוהים, ובמרבית המקרים הפתרון לבעיה שממנה סובלת המטופלת הוא מיידי, ולאחר ההחלמה היא תשוב במהרה לשגרה ולפעילות. יחד עם זאת קיימים הסיכונים הרגילים שבניתוחים כמו: זיהום, דימום, פגיעה באיברים פנימיים, פגיעה בשלפוחית השתן, וכל נזק אחר. אולם לא כל סיבוך או טעות ייחשבו לרשלנות רפואית, אלא אם הוכח כי הנזק נגרם עקב התנהלות לא סבירה של המנתח.

 

כריתת רחם גרמה לחסימת השופכן

 

בתביעה שהוגשה נגד קופת חולים בגין רשלנות רפואית בניתוח לכריתת רחם, טענה התובעת כי בשל ציסטה בשחלה השמאלית, היא הופנתה לביצוע ניתוח אלקטיבי לכריתת רחם. ימים ספורים לאחר הניתוח התלוננה התובעת על כאבים במותן ובגב, ועלה חשד כי היא סובלת מחסימת השופכן הימני. בהמשך טופלה לצורך שחזור השופכן ונגרם לה נזק לכליות.

 

התובעת טענה כי הרופא התרשל במהלך הניתוח, מכיוון שפגע בשופכן הימני, ובכך גרם לנזק עקב הופעת רפלוקס של השתן לתוך הכליה. בנוסף התרשל בכך שלא הבחין מיד לאחר הניתוח שהכליה הימנית חסומה וכתוצאה מהפגיעה היא סובלת מכאבים בכליות ובגב ובעת מתן שתן. בית המשפט קבע כי קיים קשר סיבתי, והאחריות המלאה לנזק היא של הרופא. על כן חייב את קופת חולים לשלם לתובעת פיצויים בסך של 179,000 שקלים. 
 

כריתת רחם במהלך ניתוח קיסרי

 

בתביעה נוספת שהוגשה בגין רשלנות רפואית בניתוח לכריתת רחם, התובעת היתה בשבוע ה - 31 להריון ואושפזה בבית חולים לצורך שמירת הריון עקב ירידת מי שפיר. במהלך האשפוז הרופאים אמרו לה כי אם לא תעבור ניתוח קיסרי היא עלולה לאבד את העובר, לכן היא חתמה על טופס הסכמה מדעת לזירוז הלידה.

 

התובעת עברה את הניתוח בהרדמה מקומית, ואחרי שהעובר יצא מהרחם, היא שמעה את הרופאה המנתחת אומרת שהיא חתכה משהו לא טוב, ובחדר הניתוח החלה מהומה. צוות הרופאים לא הסביר לתובעת מה קרה למרות תחינותיה, והיא הורדמה בהרדמה מלאה. רק בחדר ההתאוששות נאמר לה כי הרחם שלה נכרת.

 

בית המשפט קבע כי לא הוסברו למטופלת הסיכונים הכרוכים בניתוח, והצוות הרפואי פעל ברשלנות באופן שאינו תואם את הסטנדרטים המקובלים, וכרת את הרחם ללא הצדקה, ועקב כך היא לא תוכל ללדת יותר. בנסיבות אלו קיבל בית המשפט את התביעה ופסק לטובת התובעת פיצויים בסך של מיליוני שקלים.

 


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

התובעת עברה השתלת עצם באזור שיניים 46, 47 הנמצאות בלסת התחתונה הימנית וזאת כהכנה להחדרת שני שתלים באזור זה. 

התובע נולד בבית חולים הדסה בירושלים. במהלך לידתו, שהיתה לידה וגינאלית רגילה, לאחר שלב יציאת הראש, התברר כי חל סיבוך המכונה "היצרות כתפיים" 

בדיקת אולטראסאונד ואבחון רשלני - התובעת הרתה באמצעות הפריית מבחנה. היה זה הריון ראשון לאחר טיפולי פוריות שנמשכו כשלוש שנים. מהלך ההריון היה תקין, והיא נרשמה ללידה במרכז הרפואי "שערי צדק". 

במהלך הטיפול במכון אובחן כי התובע סובל מאיחור משמעותי בהתפתחותו המוטורית, הסימנים שהתגלו במהלך המעקב במכון הצביעו על בעיה בשריריו 

האם סעיף 76 לפקודת הנזיקין חוסם בפני התובע את דרכו להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית לאחר תאונת דרכים? 

האם התקבלה הסכמה מדעת לביצוע הצנתור? האם מדובר ברשלנות רפואית אשר גרמה לשיתוק מוחלט? 

התביעה היא בגין נזקים שנגרמו לתובעים עקב רשלנות רפואית בביצוע ניתוח קשירת חצוצרות. בעקבות כשלון הניתוח נולדה לנתבעים ביתם החמישית. 

האם ניתן להשיג הסכמה מדעת מחולה השוכב על שולחן הניתוחים ונמצא תחת השפעתן של תרופות טשטוש? האם מדובר ברשלנות רפואית? 

רשלנות רפואית - סוגיית חישוב הפיצויים

חישוב פיצויים בעקבות רשלנות רפואית. אתר "רשלנות רפואית" מציג מידע עדכני הכולל מאמרים, מדריכים, דוגמאות וכדומה... 

בעקבות ברית מילה רשלנית, התפתח באיבר מינו של התינוק נמק. האם ניתן להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית נגד מוהל? 

לאחר ניתוח לתיקון עמוד השדרה סבל הנער מסיבוכים נשימתיים, והוריו טענו כי לא הוזהרו מפני סיכוני ההרדמה לכן מדובר ברשלנות. 

תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח לקיבוע שבר בירך של קשישה, עקב החלטה שגויה לבצע שתי פרוצדורות של הוצאת פלטה והשתלת פרק ירך מלאכותי בניתוח אחד.  

התובעת עברה ניתוח לתיקון דליפת שתן בבית חולים הדסה. בעקבות שורה של התרשלויות, התובעת זקוקה לדיאליזה קבועה ואינה שולטת על הסוגרים.  

התובעת טענה כי הניתוח לתיקון פריצת דיסק לא היה דחוף וגרם להתפשטותם של רסיסי דיסק, שבעקבותיו בוצע ניתוח שני.  

ילדה כבת שש, עברה ניתוח להוצאת אבן חצץ שחדרה לאוזנה. בעקבות הניתוח הילדה איבדה את שמיעתה, לכן הוריה הגישו תביעה בגין רשלנות רפואית. 

האם בית החולים יפצה אדם, שעבר שני ניתוחים כושלים, לטיפול ברפלוקס קיבתי ושטי, ונותר עם נכות קבועה במערכת העיכול? 

בעקבות ניתוח שגרתי להוצאת אבנים מכיס המרה, התרחשה דליפה שמקורה לא זוהה 

האם אי ביצוע בדיקת MRI לפני ניתוח עלה כדי רשלנות רפואית? האם בית המשפט יפסוק פיצויים למנותחת? 

האם רופא אורטופד אשר ניתח את הרגל הלא נכונה יושעה מתפקידו? דוגמא לרשלנות בניתוח החלפת ירך... 

האם רשלנות בבית החולים הלל יפה במסגרת טיפול לאחר ניתוח לקיצור קיבה? האם רשלנות הרופאים גרמה לאי אבחון תסמונת ורוניקה?