www.rashlanut-refuit.org

האם רופאים מוכרחים לידע את החולה לגבי אופציות על ניתוחים בחו``ל?

האם רופאים מוכרחים לידע את החולה לגבי אופציות על ניתוחים בחו``ל?

תביעות רבות שעניינן רשלנות רפואית בניתוחים עוסקות במידע אשר ניתן לחולה במסגרת ההכנה לניתוח. לא פעם ולא פעמיים טוענים תובעים בבית המשפט כי לא ניתן להם כל המידע הדרוש לפני ביצוע הניתוח. יש לציין כי חוק זכויות החולה, אשר חוקק ב-1994, מכיר בזכות זו של החולה למתן הסכמה מדעת להליך רפואי – וקובע כי מדובר בחובה חקוקה. עם זאת, פעמים רבות תביעות העוסקות בסוגיה משפטית זו סובבות סביב שאלות מוסריות ומהותיות ביחסי רופא-חולה.


תביעה שהונחה לפתחו של בית המשפט המחוזי עסקה ברשלנות רפואית כביכול של מנתח נוירולוג במהלך ביצוע ניתוח לכריתת גידול בראשו של מטופל.

 

האם התובע ידע על אופציית הניתוח הנוספת?

התובע טען כי הוא למעשה לא נתן את הסכמתו מדעת לניתוח כאשר לשיטתו, לא נמסר לו מידע הולם לגבי הניתוח, ולכן מדובר בהסכמה שלא מדעת. התובע הציג בפני בית המשפט סוגיה משפטית – האם היה על הרופאים ליידע אותו לגבי סיכויי הצלחת הניתוח בגרמניה, לעומת ישראל, באופן בו תהיה לו האפשרות לעבור את ההליך בחו"ל?

 

בנוסף, התובע טען כי בתקופה נשוא התובענה, היו בארץ שיטות ניתוחיות שונות להוצאת גידולים, עם סיכויים וסיכונים שונים בהתאם. לדבריו, רופאי הדסה מנעו ממנו מידע זה ואפשרות בחירה, ובטופס ההסכמה בכתב של התובע לניתוח, לא פורט הסבר ראוי על סיכויי הניתוח.


בית המשפט התייחס לטענה השנייה, תוך שהוא בוחן את חקירתו הנגדית של המומחה הרפואי מטעם ההגנה. על פי עדות זו, ההצלחה האפשרית של הניתוח באחוזים גבוהים בהרבה, בין גרמניה לישראל, לא הוכחה בבית המשפט. ברם, השופטים ציינו כי הניתוח דנן התבצע על ידי אחד מן המומחים לתחום בישראל, ואל לתובע כי ילין על ניסיונו של הרופא.

 

כמו כן, בית המשפט הוסיף כי התובע לא הוכיח שלו הייתה ניתנת לו האפשרות לעבור את הניתוח בגרמניה – הוא היה עושה זאת הלכה למעשה. עורך הדין מטעם ההגנה טען בבית המשפט, ובצדק, כי הניתוח בגרמניה היה עלול להיות יקר בהרבה מן הניתוח בארץ, ועל כן התובע היה אמור לשלם אותו מכיסו. זאת בניגוד לניתוח בישראל, הממומן על ידי המדינה וקופת החולים.


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

הרחבת ניתוח ללא הסכמה , פגיעה באוטונומיה - התובע החל לסבול מתסמונת אפיקונדליטיס במרפק ימין אשר מכונה גם TENNIS ELBOW. התובע עסק בפעילות ספורטיבית ענפה ונהג לשחק טניס, כדור סל, ג’ודו ולשחות.  

לטענת התובע, מיד עם סיום מתן שתן, החלו טפטופים. לפיכך פנה התובע לאורולוג קופ"ח כללית, שהפנה אותו לבדיקות אולטרה סאונד ול-סי.טי.  

בעקבות ברית מילה רשלנית, התפתח באיבר מינו של התינוק נמק. האם ניתן להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית נגד מוהל? 

התובעת קיבלה הזרקה אפידורלית באזור הצוואר במטרה לשיכוך כאבים אך נגרם לה שיתוק בידה השמאלית. 

פסק דין העוסק ברשלנות רפואית, לכאורה, בגין נזקים שנגרמו לאחר ביצוע ניתוח גב כיאות. האם כל נזק מהווה עילה להגשת תביעה שעניינה רשלנות רפואית? 

רשלנות רפואית - סוגיית חישוב הפיצויים

חישוב פיצויים בעקבות רשלנות רפואית. אתר "רשלנות רפואית" מציג מידע עדכני הכולל מאמרים, מדריכים, דוגמאות וכדומה... 

העדר רשומה רפואית במהלך ניהול לידה והעברת נטל ההוכחה בתביעה שעניינה רשלנות רפואית במהלך לידה. אירוע פרע כתפיים שהביא לשיתוק בידו של התינוק... 

האם קיבל הרופא את הסכמתו מדעת של המטופל לביצוע הניתוח בהרדמה מקומית? תביעה שעניינה רשלנות רפואית הוגשה לבית המשפט... 

מן הפסיקה ידוע כי ישנה חשיבות ממדרגה ראשונה לרישומים הרפואיים הנעשים על ידי רופאים המטפלים בחוליהם, בעת הטיפול או סמוך לאחריו... 

בית המשפט אמנם קיבל את טענותיהם של המערערים על כך שהיו מעוניינים להיוועץ עם רב, אך תשובתו של הרב בוששה להגיע והזמן החל לדחוק. אי לכך, הוכח בבית המשפט כי המערערת לא הביעה כל התנגדות... 

מהו היקף אחריותו של רופא בנוגע לקבלת הסכמה מדעת לטיפול חדשני. להלן פסק דין בגין רשלנות רפואית בניתוח כריתת טחורים ופוליפים בשיטת מכלב... 

בית המשפט קבע כי יש לדחות תביעה בגין רשלנות רפואית אשר הוגשה על ידי תובעת בעקבות טיפול רפואי שניתן לה לאחר תאונת דרכים... 

חובת קבלת ההסכמה מדעת מעולה חדש מאתיופיה. האם רשלנות רפואית מצידם של הרופאים המטפלים? 

מהי חובת הגילוי המוטלת על חולה, במסגרת דוקטרנית ההסכמה מדעת, בקשר לבדיקה כאשר אין סממנים חיצוניים לעריכתה... 

האם אופציית ניתוח בחו"ל חייבת להגיע לבחינת המטופל? האם במידה ומטופל לא ידע על אפשרות לבצע את הניתוח במקום אחר חוץ מישראל, קיימת כנגד הרופאים עילה להגשת תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח? 

התביעה הוגשה על ידי מטופל אשר ידו נקטעה בבית החולים, ולטענתו ההתדרדרות במצבה של היד נבע בגין הרדמה מקומית רשלנית... האם ביצוע ההרדמה לצורך הניתוח נעשה ללא קבלת הסכמה מדעת? 

כל חולה זכאי לקבל מרופאיו פירוט מלא לגבי סיכונים לפני טיפול או ניתוח. האם רופאים אשר לא סיפרו למטופל לגבי סיכון נדיר חייבים בפיצויים בגין רשלנות רפואית? 

האם העדר הסכמה מדעת והעדר רשומה רפואית, עולים כדי רשלנות רפואית במהלך ניתוח לטיפול באגודל קופץ? 

האם ניתן להשיג הסכמה מדעת מחולה השוכב על שולחן הניתוחים ונמצא תחת השפעתן של תרופות טשטוש? האם מדובר ברשלנות רפואית? 



תגיות: תופעות לוואי,