www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית של רופא מתמחה בביצוע ניקור מותני, האמנם?

רשלנות רפואית של רופא מתמחה בביצוע ניקור מותני, האמנם?

האם רופאה מתמחה התרשלה כלפי מטופלת בכך שלא פנתה לייעוץ אצל רופא בכיר בנוגע לטיפול המתאים לאישה? האם מדובר ברשלנות רפואית בבית החולים "הדסה" בירושלים?

המנוחה התלוננה על כאבי ראש חזקים מזה חצי שנה והחלה לסבול מטשטוש ראיה או בעיה כלשהי בעיניה. בבדיקה של רופא עיניים אשר נערכה למנוחה, עלה חשד לקיומו של חור ברשתית העין. בעקבות זאת, אושפזה האחרונה בבית החולים "הדסה" עין כרם.

 

לאחר שנתקבלה במחלקת "עצבים" של בית החולים, התלוננה המטופלת על כאבי ראש, צלצולים באוזניים ובחילות. בדיקתו של רופא עיניים גילתה בצקת פטמות (Papilledema) ניכרת בעיניים והיא נשלחה לצילום CT ראש ועמוד שדרה (בדיקות אלה היו תקינות). בחדר המיון עלה חשד לקיומו של שיתוק חלקי קל מצד שמאל. ביום האשפוז עברה המנוחה הליך של ניקור מותני (Lumbar puncture) על ידי רופאה שהייתה בשנת התמחותה הראשונה בבית החולים.

  
במסגרת חוות דעת רפואית מטעם התביעה, טען המומחה כי התובעת סבלה ממחלה הנקראת פסוידוטומור צרברי. המומחה הוסיף כי סיבת המוות, לדעתו, הייתה צניחת גזע המוח אשר נבעה כתוצאה מהליך הניקור המותני שבוצע למנוחה. עוד נטען בחוות הדעת כי כאשר הליך ניקור מותני מבוצע במטופל הסובל מפסוידוטומור צרברי, הדבר מביא ליצירת לחץ מסוכן על גזע המוח וגורם לאיבוד הכרה עמוק, שיתוק הנשימה, ירידה בלחץ הדם, לסימנים של דקומפנסציה של גזע המוח ובסופו של דבר לתוצאה קטלנית.

 

טיפול הדורש ניסיון ומיומנות

נקודת המוצא לניתוח המשפטי של יסודות עוולת הרשלנות במקרה דנן הייתה כי במצבה הייחודי של המנוחה – לאור כאבי הראש של כחצי שנה עליהם ולאחר קבלת תוצאות הבדיקות –ההחלטה לטפל בה באמצעות ניקור מותני הייתה צריך להתקבל במשנה זהירות. כמו כן, על פי הממצאים העובדתיים, הליך זה הינו חודרני וכדי להחליט האם יש מקום לבצעו, נדרשים ניסיון ומיומנות.

 

השופטים ציינו כי במקרים בהם סובל חולה מלחץ תוך גולגולתי מוגבר, ועולה אפשרות לבצע ניקור מותני, קיימת חובה לערב נוירולוג מומחה בעניין. מומחה זה אמור לשקול את נחיצותו של טיפול זה ואת הסיכונים הפוטנציאליים הכרוכים בשימוש בו.

 

"הרופאה – על אף היותה מתמחה בשלביה הראשונים במחלקה הנוירולוגית – לא מצאה לנכון לזמן מומחה שיסייע לה בקבלת ההחלטה על דרך הטיפול הראויה", נכתב בפסק הדין, "כמו כן, בית החולים לא סיפק למתמחים במחלקה תדריך או הנחיות ברורות באשר למקרים בהם יש לבצע ניקור מותני למטופלים. הדבר מגביר אף יותר את חובתה של הרופאה להיוועץ במומחה ולהציג בפניו את מצבה הרפואי של המנוחה", הוסיפו השופטים. למעשה, בהחלטתה שלא לפנות לייעוץ אצל רופא מומחה, הפרה הרופאה את חובת הזהירות הקונקרטית כלפי המנוחה ובכך התרשלה בתפקידה.


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

פגיעה בעצב עקב ניתוח כריתת רחם רשלני - התובעת עברה ניתוח לכריתת רחם וטפולות בבית חולים ע"ש קפלן ברחובות שנמצא תחת ניהולה ו/או בבעלותה של הנתבעת, קופת חולים של ההסתדרות הכללית.  

האם בעקבות זריקת אפידורל שנעשתה תוך רשלנות רפואית - נגרמה לתובעת תופעת Drop Foot 

התובע נולד סובל מתסמונת רשלנות רפואית vater. התובע נזקק ובין היתר לניתוחים לתיקון מום בוושת ובקנה הנשימה ולקיבוע אבי העורקים. לאחר מכן נותח התובע בשיטת פניה לפתיחת איטמות המעי הגס... 

האם קיבל הרופא את הסכמתו מדעת של המטופל לביצוע הניתוח בהרדמה מקומית? תביעה שעניינה רשלנות רפואית הוגשה לבית המשפט... 

האם ביצוע הלידה על ידי רופא מתמחה, ולא רופא מומחה, למרות מצבה הפתולוגי המורכב של האישה, מהווה רשלנות רפואית של בית החולים? האם מתן פטוצין לזירוז הלידה מחייב השגחה של רופא מומחה? קראו עוד... 

האם רופא מתמחה חייב להתייעץ עם רופא בכיר ממנו במקום בו הוא אינו משכיל לאבחן את המחלה ממנה סובל המטופל? 

האם חברה המעניקה שירותים רפואיים לשעת חירום, באמצעות לחצני מצוקה, פעלה ברשלנות כלפי אחד ממנוייה כאשר לא תיקנה את לחצן המצוקה שברשותו? 

האם בית החולים התרשל במהלך ניתוח לכריתת רחם, והאם הניתוח התארך מעבר לרגיל? מהו נטל הראייה והאם יונח על כתפי הנתבעים? 

תופעות אלו - שכולן היו גלויות לאנשי הצוות הרפואי - לא טופלו, לטענת המשפחה באופן ראוי וסביר, ומשכך לא אובחן אירוע הלב שגרם באופן ישיר למותו של המנוח... 

בית המשפט קבע, תוך הסתמכות על דו"ח ועדה מיוחדת מטעם משרד הבריאות, כי בית החולים תל השומר אשם ברשלנות רפואית כלפי מטופלת שאושפזה במחלקה הפנימית במוסד... 

רן שקד הוכיח את הקשר שבין איחור באבחון המחלה, נכותה של מרשתו, נפילתה בבית ונזקיה הרפואיים והשיג למרשתו פיצוי מרשים כאמור ....  

האם רופא אשר דיווח על מטופל מכוח הוראות חוק כלי ירייה ופקודת התעבורה, התנהל ברשלנות שגרמה נזקים לפציינט? 

האם ניתן להפעיל את סעיף 19 לחוק חקירת סיבות מוות כאשר מדובר בהליך בגין רשלנות רפואית? 

האם הרופאים היו צריכים להפנות אישה לדיקור מי שפיר לאחר שאובחנו אצל העובר כליות גדולות, בגבול העליון של הנורמה? האם רשלנות באבחון תסמונת דאון? 

קשישה נפלה בבית אבות. האם מדובר בנפילה שהתרחשה בגין רשלנות הצוות הרפואי? 

בית המשפט המחוזי בתל אביב אישר הסדר פשרה על סך 12 מיליון שקלים בגין רשלנות רפואית במתן תרופה בנוגע לאבנדיה... 

קשישה נפלה מספר פעמים בבית אבות. בני המשפחה הגישו, לאחר פטירתה של הקשישה כתוצאה מהנפילה האחרונה, תביעה כנגד בית האבות בגין רשלנות רפואית... 

בית המשפט העליון קבע כי לא הוכחה רשלנות רפואית במתן חיסון לתינוק בשנת חייו הראשונה... 

האם בית החולים ביקור חולים התרשל בביצוע ניתוח כריתת רחם והרמת שלפוחית שתן? האם עסקינן ברשלנות רפואית בניתוח? 

תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח בקע בבית החולים אוגוסטה ויקטוריה בירושלים נדחתה... 



תגיות: תסמונת קושינג, הוצאת תפרים, מדיאסטינום, שיעול יבש, ממוגרפיה, סהרון, מקלעת בריכאלית, CAREENING,