משרד הבריאות חוקר האם פרשת הפגה שחזרה לחיים היא רשלנות רפואית
וועדת חקירה מטעם ועדת הבריאות, אשר מונתה לחקור את מות הפגה במרכז הרפואי בנהריה, קבעה כי הכנסתה של הפגה לחדר המקררים לאחר הלידה (בעודה בחיים) הייתה עקב רשלנותו של הרופא. הועדה חקרה ומצאה כי הרופא המיילד התייחס לאירוע כהפלה ולא כלידה, ומכאן נבעה שרשרת הטעויות המצערת אשר הביאה בסופו של היום למותה של הפעוטה. בדו"ח אשר העבירה הועדה למשרד הבריאות, נכתב כי הרופא לא ייחס כל סיכוי לסימני חיים אפשריים אצל תינוק הנולד בשבוע כה מוקדם במהלך ההריון (שבוע 23).
ההורים, עלי ופאיזה מג’דוב, מסרו לוועדה כי לאחר מותה של הפגה לא נאמר להם דבר מהצוות הרפואי, אך מדבריהם של הרופאים השתמע כי אין לפעוטה סיכוי לחיות. לטענת ההורים, הרופא סירב להעביר את הפגה לפגייה, גם לאחר שנמצאו בה סימני חיים. לעומת זאת, הצוות הרפואי טען בפני הוועדה כי לא אובחנו בעובר כל סימני חיים והמשפחה לא הסבה את תשומת ליבו של הרופא לסימנים כאלה. האם עסקינן באירוע אשר מהווה רשלנות בלידה?
לידה בשבוע ה-23, האם הפלה או לידה?
מדובר באירוע מצער שארע לפני כשנה וחצי במרכז הרפואי בנהריה. פאיזה מג’דוב, הרה בשבוע ה-23 להריונה, הגיע לבית החולים כאשר היא סובלת מכאבים עזים ודימום. בבית החולים הועברה האישה מיד למחלקה להיריון בסיכון גבוה ושם החלה האישה לחוש בצירים חזקים. לאחר בדיקה שנערכה במחלקה, נראה כי העובר הינו ללא דופק ו\או סימני חיים, ובעקבות זה קיבלו הרופאים החלטה לבצע הפלה בחדר הניתוח בבית החולים.
הרופאים הוציאו את העובר במשקל של כ-610 ג’, ולאחר שבדקו ומצאו שאין לו דופק, העבירו אותו לקירור בהתאם להוראות משרד הבריאות. מספר שעות לאחר מכן הגיע האב לבית החולים על מנת להביא את הפגה לקבורה, אך לאחר הוצאת הילדה מהמקרר, החלה היא להתנועע. בבית החולים גילו לפתע כי הדופק של הפגה חזר מעצמו ונמצאו בה סימני חיים נוספים.