www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית בטיפולי כימותרפיה, כיצד תוגש תביעת פיצויים?

רשלנות רפואית בטיפולי כימותרפיה, כיצד תוגש תביעת פיצויים?

טיפולי כימותרפיה נועדו לטפל במחלת הסרטן תוך שימוש בחומרים כימיים כדי לחסל גידולים ממאירים. מטרת הטיפולים היא להכחיד תאי גידול סרטניים על ידי פגיעה ביכולת החלוקה שלהם, אך במסגרת הטיפול נפגעים גם תאים בריאים. הטיפול הכימי יכול להינתן גם בשילוב טיפולים אחרים כגון טיפולי קרינה, טיפול ביולוגי וטיפול הורמונלי. 

 

רשלנות רפואית בטיפולי כימותרפיה יכולה לבוא לידי ביטוי במתן טיפולים שאינם נחוצים בשל אבחון שגוי, עיכוב בהתחלת הטיפול, מתן מינון גבוה או נמוך מדי של תרופות כימותרפיות, אי ביצוע בירור מקדים לפני תחילת הטיפול או היעדר מעקב רפואי ראוי. עם זאת, לא כל מקרה שבו נגרם נזק למטופל הוא תוצאה של רשלנות רפואית, ולעתים קרובות מדובר בסיבוכים שלא ניתן היה למנוע. 

 

כדי לקבל פיצויים בגין רשלנות רפואית בטיפולי כימותרפיה יש להוכיח כי הרופא התרשל בתפקידו ונהג שלא על פי הפרקטיקה המקובלת בעולם הרפואה. על התובע לצרף לכתב התביעה חוות דעת של מומחה רפואי ולפרט את השתלשלות העניינים בטיפול ולהצביע על הטעויות שבוצעו מתוך רשלנות אשר גרמו נזק משמעותי. כמו כן, על התובע להוכיח קשר סיבתי בין הטיפול הרשלני לנזק שנגרם לו. 

 

מינון יתר של כימותרפיה

 

רשלנות רפואית במהלך טיפולים כימותרפיים עלולה לגרום לנזקים קשים ואף במקרים מסוימים יכולה אף להביא למותו של המטופל. מקרה של רשלנות רפואית בטיפולי כימותרפיה אירע אצל אישה כבת 76 אשר גילתה כי היא חלתה בסרטן קיבה. למרבה הצער אבחון הסרטן היה מאוחר והמחלה שלחה גרורות לכבד והפכה לסופנית. הצוות הרפואי בבית החולים אמר לחולה ולבני משפחתה כי כדי שתוכל לחיות עד שנתיים נוספות, עליה לעבור טיפולי כימותרפיה אינטנסיביים ולהתחיל אותם באופן מידי.

 

מדובר בטיפולים אשר כל אחד מהם נמשך שלושה ימים, ובין טיפול לטיפול הפסקה של כשלושה שבועות. במהלך הטיפול השני, ניתנה לחולה מנה גדולה מדי של כימותרפיה. כתוצאה מכך, נגרמו נזקים שונים, למח העצם ולכליותיה. מצבה הבריאותי החל להתדרדר והיא נפטרה בבית החולים כעבור כחודש וחצי. 

 

פגיעה במח העצם ובכליות עקב הטיפולים

 

בתה טענה כי אמה הרגישה לא טוב לאחר טיפול הכימותרפיה השני. היא סבלה מסחרחורות, חולשה, חוסר תאבון וכאבים בכל חלקי גופה. הם היו בטוחים כי מדובר בתופעות לוואי של הכימותרפיה ולא העלו בדעתם כי נפלו קורבן לעוולת הרשלנות. לאחר חמישה ימים, נאלצו לשוב לחדר מיון ושם הרופאים אבחנו פגיעה במח העצם ובכליות

 

לטענת הבת, סמנכ"ל בית החולים הודה בפניה כי מדובר בתוצאה של רשלנות רפואית ומינון יתר של כימותרפיה. הבת הוסיפה וטענה כי הוסבר לה שאמה אושפזה בגין המינון השגוי. לדבריה, הרופאים מסרו לה כי הם יעשו כל שביכולתם כדי להציל את אמה אך מומלץ כי יתפללו לשלומה.

 

הבת ציינה כי טרם קבלת הטיפול הכימותרפי הראשון היא חששה מפני הטיפולים האינטנסיביים ושאלה את הרופא המטפל האם כדאי בכלל לפנות לטיפולים אלה, מכיוון שפחדה כי אמה תבזבז את הזמן שנותר לה על טיפולים קשים. עוד הוסיפה כי הרופא אמר בנחרצות שזהו הטיפול אשר יש להעניק לחולה, ואין על כך וויכוח. הרופא הדגיש כי מדובר בדרך היחידה אשר תאפשר לאמה לחיות עד כשנתיים נוספות. הבת טענה כי אינה בטוחה שאמה נפטרה בשל הטיפולים הכימותרפיים, אך ברור כי מצבה הבריאותי התדרדר באופן משמעותי לאחר הטיפול השני שניתן לה.

 

 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

התובעת סובלת ממחלת סרטן השד, זאת משום שקופת החולים ובית החולים לא השכילו לאבחן את הסרטן במועד. אי לכך, התפשטה המחלה בגופה של התובעת... 

התובעת טוענת כי איחור בביצוע ממוגרפיה גרם לאבחון מאוחר של סרטן השד. אי לכך, תובעת היא פיצויים בגין רשלנות רפואית... 

המנוחה לא הופנתה על ידי הרופאים לביצוע בדיקת קולונסקופיה ועל כן לא אובחן סרטן המעי הגס ממנו סבלה. האם מדובר ברשלנות רפואית? 

לתובע, נער צעיר, התגלה גידול שפיר בראשו. בסמוך לאחר גילויו, הוסר רובו של הגידול בהליך ניתוחי, אולם לתובע נגרמו בעטיו של הגידול ושל הניתוח נזקים רבים. 

התובעת נבדקה על-ידי רופא כאשר היתה חולה בסרטן. הרופא טעה באבחנה בסוברו כי מדבר במקרה פסיכיאטרי ועל יסוד אבחנתו נשלחה התובעת לביתה ללא טיפול במחלתה.  

התובעת סובלת ממחלת הסרטן. לטענתה, הרופאה שטיפלה בה במסגרת עבודתה בקופ"ח הכללית התרשלה בגילוי סרטן השד, וכתוצאה מכך הטיפול המאוחר - לרבות כריתת השד. 

התובעת פנתה באוקטובר 1994, בגיל 34, לרופא המשפחה שלה, בבקשה שיפנה אותה לבדיקת ממוגרפיה של השד. הרופא סרב לבקשתה. לאחר מספר פניות נוספות לרופא נבדקה התובעת והתגלה אצל התובעת סרטן שד גרורתי 

התובע חש בהפרעה בראיה בעינו השמאלית. הוא הופנה לבדיקות, ונערכה לו בדיקה בתהודה מגנטית – MRI, אשר ממצאיה העידו על גידול בבלוטת יותרת המוח שפגע בעצב הראיה השמאלי. התובע עבר ניתוח להסרת הגידול. לטענתו הרופאים התרשלו כלפיו בביצוע הניתוח הראשון ובמעקב אחר דליפת נוזל ה-CSF לאחר הניתוח הראשון ולאחר הניתוח השני. רשלנות זו גרמה לכך שהוא לקה פעמיים בדלקת קרום המוח ונותר עם פגיעות נוירולוגיות ופסיכיאטריות קשות בגינן הוא תובע פיצוי מהנתבעים.  

המנוחה עברה טיפולים קרינתיים וכימוטרפיים שלא הועילו. המחלה התפשטה במהירות לאיברים הפנימיים בבטנה. בחודש דצמבר 1995 הגידול הסרטני גרם לחסימת הפרשת השתן מהכליות 

המנוחה שהיא ילידת שנת 1972, נפטרה ביום 7.10.03 ממחלת הסרטן במעי הגס. התובעים טוענים כי הנתבעים אחרו באיבחון המחלה, בשל טיפול בלתי סביר במנוחה. 

בית המשפט קבע כי רופאים בבית החולים שניידר לא התייחסו כנדרש לבדיקות שנערכו לפעוט ואי לכך לא אבחנו גידול בראש הילד... 

רופאי קופת חולים כללית התרשלו באבחון גידול בראשו של התובע. האם יזכה התובע לפיצויים והאם יש לפסוק עבורו פיצויים גם בגין הפגיעה בתפקודו המיני? 

בית המשפט העליון קיבל ערעור של מכבי שירותי בריאותי ורופאה מטעמה והפחית את שיעור אחריותן של האחרונות בנוגע לאי אבחון סרטן בעקבות רשלנות רפואית ממנה נפטרה מנוחה. בהתבסס על חוות דעת רפואית אשר הוצגה בפני בית המשפט, הוסכם בין הצדדים כי לפני הרשלנות הרפואית המדוברת... 

האם רופאי הדסה עין כרם התרשלו כלפי התובע באבחון גידול סרטני בראשו, או שמא ערעור הרופאים יתקבל בבית המשפט העליון... 

בני משפחתה של אישה אשר נפטרה מסרטן טענו כי מדובר ברשלנות רפואית וזאת משום שהרופאים לא דאגו למעקב ראוי אחר המנוחה... 

בית המשפט קבע כי תלונותיו של התובע הצדיקו ביצוע בירור נוירולוגי מעמיק יותר מהבירור אשר נעשה בפועל. אי לכך, מדובר ברשלנות רפואית מצד הרופאים הנתבעים... 

האם רשלנות רפואית של המדינה התבטאה בכך שלא נמסרו לתובעת פרטים בדבר הסיכון לחלות בסרטן בעקבות הקרנות שעברה בילדותה נגד גזזת? 

האם מעקב הריון פרטי אשר לא הסתיים בביצוע הלידה על ידי הרופא הפרטי מהווה הפרה של חובת האחריות כלפי המטופלת? 

האם רופאי בית החולים התרשלו כלפי המנוחה בכך שלא אבחון את מחלת סרטן הריאות ממנה סבלה לאחר צילום רנטגן אקראי שבוצע בעקבות דימום ומצוקה רפואית בתום לידה?  

התובעת טענה כי רופאת המשפחה ורופאי קופת חולים התרשלו בכך שהתעלמו מתלונותיה לאורך שנים, תוך שהם אינם עורכים את הבדיקות והבירורים הנדרשים...