www.rashlanut-refuit.org

מוות במהלך טיפול בדלקת קרום המוח - רשלנות רפואית של חדר מיון

מוות במהלך טיפול בדלקת קרום המוח - רשלנות רפואית של חדר מיון

האם מטופלת אשר הובהלה לבית החולים לאחר שאובחנה כסובלת מדלקת בקרום המוח, קיבלה טיפול רפואי רשלני ואיטי, אשר הביא בסופו של היום למותה בתוך 12 שעות מהגעתה? תביעת רשלנות רפואית באבחון מחלה, בעקבות בעניין זה, הוגשה לבית המשפט על ידי בני משפחתה של המנוחה.

 

המטופלת אובחנה בקופת חולים כסובלת מדלקת קרום המוח והובהלה באופן מיידי לבית החולים להמשך טיפול. הרופא אשר אבחן את המטופלת בקופת החולים, אמר בעדותו בבית המשפט כי כאשר התקשר לחדר המיון, ביקש הוא לדבר עם האחראי. לטענתו, אמר הוא לאחראי באופן מפורש - "רבותיי, אני שולח לכם חולה עם חשד לדלקת קרום המוח, תהיו ערוכים, שהיא תכנס בלי תור מיד".


בית החולים טען שהאישה הגיעה אליו בשעה 17:54, ולאחר שש דקות כבר קיבלה עירוי נוזלים ראשון. בית החולים טען ששעה לאחר מכן ניתן למטופלת עירוי הנוזלים השני, ועשרים דקות מאוחר יותר נעשתה למטופלת בדיקת דם. טענה זו של בית החולים נשענה על עדות של רופא מטעמה, על פי מסמכים רשומים בלבד.

 

האם עברה המטופלת את נקודת האל חזור כאשר הגיעה לבית החולים?

 

בית החולים טען בבית המשפט כי כאשר הגיעה האישה לבית החולים, היא סבלה כבר מדלקת קרום המוח דוהרת ולכן עברה את נקודת האל-חזור. אי לכך, טען בית החולים, כי לא היה טיפול כלשהו אשר יכול היה למנוע את פטירתה.

בחוות הדעת הרפואית של המומחה הרפואי מטעם בית החולים טען כי בדיעבד ניתן לומר שקרוב לוודאי שהמנוחה הייתה במצב של אל-חזור. המומחה הוסיף ופירט כי יש לחלק את החולים המגיעים לבית החולים, כאשר קיים חשד לדלקת קרום המוח, לשתי קבוצות - אלה שמגיעים לחדר המיון ועד לקבלת האנטיביוטיקה מצבם נשאר יציב, לעומת אלה שמגיעים לחדר המיון ומצבם מחמיר.

 

לטענתו, גורלם של אלו אשר מצבם מחמיר נגזר וגם הטיפול האנטיביוטי לא יהיה להם למזור. המומחה הוסיף כי הכלל הוא, שיש לתת את האנטיביוטיקה חצי שעה מזמן ההגעה לבית החולים, בתנאי שבפרק זמן זה לא מתדרדר מצבם של החולים. מעדותו זו עלה כי החולים אשר שייכים לקבוצה הראשונה הינם חולים ברי הצלה.

למעשה, על פי חוות הדעת הזו, במידה ועברה המטופלת את נקודת האל-חזור, מדוע הועברה לטיפול נמרץ רק כשעתיים לאחר שהגיעה לבית החולים ולא מיד עם הגעתה. במילים אחרות - האם במידה ומצבו של חולה הינו כה חמור, אשר האנטיביוטיקה לא תושיעו, יש לתת לו להמתין בחדר המיון במשך שעתיים ולבצע בדיקות דם?

 

בחדר המיון - טיפול רגיל, ובחדר הטיפול הנמרץ - טיפול להצלת חיים


זאת ועוד, מומחה רפואי מטעם התביעה, אשר בחן את גיליונה של המטופלת מחדר הטיפול הנמרץ, קבע באופן חד משמעי שהטיפול אשר הוענק לה שם היה טיפול להצלת חיים. לאחר עיון בגיליון הרפואי זה, המתאר את מצבה החמור של המטופלת, לעומת הגיליון מחדר המיון, אשר ממנו לא השתקפה כל אבחנה של סכנת חיים, קבע בית המשפט שהתנהלות הטיפול בחדר המיון של בית החולים הייתה רשלנית. לאור כל האמור לעיל, לא הוכיח בית חולים את טענתו כי בעת שהתקבלה המנוחה לחדר המיון, היא הייתה כבר במצב של אל-חזור וכל טיפול לא יכול היה להצילה.


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום
מחלת הסרטן - רשלנות רפואית באבחון וטיפול בסרטן

רשלנות רפואית בסרטן - כיצד יש להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית באיחור באבחון גידול? קראו עוד באתר "רשלנות רפואית" תמצאו פסקי דין, מאמרים, פנייות לעורכי דין ללא התחייבות... 

אבחון לקוי או טעות בפענוח תוצאות בדיקת מאמץ עלולים לשמש עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית, זאת כאשר נגרם לנבדק נזק כתוצאה מהתנהלות לא סבירה של הרופא המטפל. 

חוק הגזזת נחקק על מנת להעניק פיצוי לפנים משורת הדין לחולי גזזת אשר עברו הקרנות על ידי המדינה.. האם התפתחות סרטן הינו רשלנות רפואית?. 

התובע סובל מנזקים נוירולוגים בגין ניתוח רשלני על ידי מתמחה להוצאת גידול מבלוטת יותרת המוח... 

האם התובע, אשר איבד את פרנסתו בגין רשלנות רפואית, יזכה לפיצויים בגין נזק כלכלי עקיף? 

האם נטל הראיה בתביעה שעניינה רשלנות רפואית בבדיקת קולונסקופיה יעבור לכתפי הרופאים בגין רשלנות רפואית בניהול רשומות רפואיות וקבלת הסכמה מדעת... 

האם ניתן היה לאבחן את סרטן בלוטת התריס במהלך הבדיקות בשרשרת החיול או במרפאה בניצנים? האם תזכה משפחתה של החיילת שנפטרה בעקבות מחלת הסרטן לפיצויים מתוקף חוק הנכים? קראו עוד... 

האם התנהלותם של רופאי העור, אשר לא הקפידו על רישום רפואי הולם בעת הטיפול, הייתה רשלנית? האם עקב רשלנות זו התפתח הגידול הסרטני באפו של התובע?  

רשלנות רפואית? האם רופא תורן אשר הגיע לביתה של מטופלת ושגה באבחון הבדיקה, העניק טיפול רשלני? האם מותה של המטופלת, יום לאחר מכן בבית החולים, מטיל את האחריות על כתפיו של הרופא התורן? קראו עוד... 

רשלנות רפואית - האם הטיפול הרשלני בחדר המיון במטופלת הסובלת מדלקת בקרום המוח, הביא בסוף למותה של המנוחה? קראו עוד... 

חברת "ביקורופא" חתמה על הסכמי פשרה במסגרתו היא תשלם פיצויים בסך כ-2 מיליון שקלים לאישה ובני משפחתה... 

תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית לאחר שלא נערכו לילדה בדיקות דם חרף ארבעה התקפים של שיתוק על שם בל... 

האם רשלנות באבחון מחלה? רופא משפחה המליץ על דיאטה במקום להפנות את המטופל לקבלת טיפול רפואי תרופתי... 

האם רופאי בית החולים נהריה פעלו תוך רשלנות רפואית ולא השכילו לאבחן את האירוע המוחי ממנו סבל המנוח? 

בית המשפט המחוזי פסק פיצויים בסך 16.1 מיליון שקלים בגין רשלנות רפואית באבחון התייבשות תינוק בחדר מיון... 

האם רשלנות רפואית באבחון מחלה בבית אבות גרמה לפטירתו המצערת של המנוח בגיל 69 בלבד? האם היה על רופאת המוסד להקשיב לבני משפחתו של המנוח? 

המטופל, צעיר בן 26, הגיע לחדר המיון כאשר הוא סובל מכאבי ראש, שיעולים, שלשולים וחום. הרופאים ערכו בדיקת א.ק.ג ושחררו את החולה לביתו. 36 שעות לאחר מכן הוא נמצא ללא רוח חיים במיטתו... 

ביצוע בדיקה שטחית במסגרת ביקור בית. אי אבחון אירוע מוחי והפניה לרופא משפחה במקום לחדר מיון,.. 

האם רופא משפחה אשר לא אבחן מפרצת מוחית, התנהל באופן רשלני? 

האם אי ביצוע בדיקת ה-CT במועד גרם למטופל לסבול מעיוורון? האם אי אבחון המחלה עולה כדי רשלנות רפואית? 



תגיות: אבילק, אבודרט, אינסולין, נכות, טיפול אלטרנטיבי, אנטיביוטיקה, עילת תביעה, אווסטין,