www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית בניתוח להסרת כיס המרה, מתי תוגש תביעה?

רשלנות רפואית בניתוח להסרת כיס המרה, מתי תוגש תביעה?

כדי להגיש תביעה בעילת רשלנות רפואית בניתוח להסרת כיס המרה, יש לפנות אל מומחה רפואי, כדי שיבחן את המקרה ויחליט האם לדעתו קיים קשר סיבתי בין הנזק שנגרם למטופל לבין הטיפול שניתן לו.


כיס המרה הוא איבר הנמצא באזור הכבד הדומה מבחינת גודלו לאגס. המרה אשר נאגרת בכיס המרה עוברת לתריסריון ושם היא מסייעת בעיכול שומנים.

 

חרף טענתם של רופאים רבים, כי המרה ממשיכה לעבוד גם לאחר כריתת כיס המרה, מטופלים רבים אשר עברו את הניתוח מדווחים לא אחת על השמנת יתר והפרעות שונות בעיכול. אי לכך, בטרם ביצוע ניתוח להסרת כיס המרה, מומלץ לפנות לחוות דעת רפואית נוספת המצדיקה את הניתוח כמוצא הרפואי הנכון והמתאים ביותר.


ברוב המקרים, ניתוח להסרת כיס המרה מבוצע בדרך של ניתוח לפרוסקופי. למרות שמדובר בניתוח שכיח החשב להליך כירורגי פשוט יחסית, עדיין מדובר בניתוח הטומן בחובו סיכונים שונים. אי לכך, בבוא הרופא להציע ניתוח זה, מוטל עליו מכוח חוק זכויות החולה להסביר למטופל באופן מפורט אודות ההליך, לרבות הסיכונים, סיכויי ההצלחה ותופעות הלוואי הצפויות. כמו כן, על הרופא להעמיד את המטופל על שיטות טיפול נוספות ועל אופציות טיפול חלופיות.


ניתוחים להסרת כיס המרה יבוצעו בדרך כלל כאשר קיים חשש לגידול סרטני, במצבים של אבנים בגודל של למעלה משלושה סנטימטרים, אצל חולים עם היסטוריה משפחתית של סרטן בכיס המרה, במקרים של פגיעות בכלי דם בכניסה לחלל הצפק, פגיעות תרמיות בלולאות המעי בעת הניתוח, פגיעות מוכרות בעת ניתוח להסרת כיס המרה, פגיעות במעי הגס, פגיעות בכיס המרה, פגיעה בשקית השתן ועוד.


הסרת כיס המרה בניתוח לפרוסקופי


הסרת כיס המרה בניתוח לפרוסקופי נחשבת לאחת מהפעולות הרפואיות השכיחות ביותר. בעקבות שכיחות ביצוע הליך רפואי זה, שכיחה גם התופעה של רשלנות רפואית במסגרת ניתוח מסוג זה. בעבר, ניתוח להסרת כיס המרה נעשה בניתוח כירורגי רגיל אשר דרש פתיחת חתך גדול אשר הותיר את המטופל מאושפז בבית חולים במשך ימים רבים. כמו כן, הניתוח הותיר בבטנו של המנותח צלקת משמעותית. כיום, ניתוח לפרוסקופי להסרת כיס המרה מאפשר התאוששות מהירה וביצוע הניתוח ללא צלקת.


במקרה שנגרם נזק חמור ומשמעותי כתוצאה מרשלנות רפואית ניתן להגיש תביעה לתשלום פיצויים. כדי להגיש תביעה בעילת רשלנות רפואית בניתוח להסרת כיס המרה, יש לפנות אל מומחה רפואי, כדי שיבחן את המקרה המסוים ויחליט האם לדעתו קיים קשר סיבתי בין הנזק שנגרם למטופל לבין הטיפול הלקוי שניתן לו, בין אם מדובר באבחון שגוי, מתן טיפול לא מקצועי, ביצוע ההליך בחוסר מיומנות וכדומה.  


תסמינים קליניים ובעיות בכיס המרה


בעולם הרפואה מוכרות שורה של בעיות שכיחות בפעילות כיס המרה. בין בעיות אלו ניתן למנות אבנים בכיס המרה, אבנים בצינור המרה, וחסימה של דרכי המרה. התסמינים לבעיות אלו באים לידי ביטוי בכיווץ שרירים המלווה בכאב חד שחולף לאחר מספר שעות, צהבת חסימתית, דלקת חדה של כיסה המרה, דלקת הלבלב או זיהום עולה בדרכי המרה.


על פי רוב, רשלנות רפואית בניתוחים לפרוסקופיים להסרת כיס המרה נובעות מאבחון רפואי לקוי ולעיתים מטעויות טכניות בעת ביצוע ההליך. רשלנות רפואית במקרים אלו יכולה לבוא לידי ביטוי גם במתן טיפול בהעדר הסכמה מדעת. לדוגמה, הרופא לא הסביר למטופל אודות הניתוח, וכתוצאה מכך לא ניתנה לו האפשרות לבחון האם הוא מעוניין בהליך הרפואי.


חשוב לדעת כי חתימה על טופס הסכמה מדעת אינה מוציאה לכשעצמה את הרופא ידי חובתו. מוטל על הרופא לדאוג כי החתימה התקבלה בגמירות דעת, ולאחר הבנת משמעות ההליך לעומקו. המשמעות היא כי מטופל אשר סובל מנזקים בגין ניתוח להסרת כיס המרה, גם כאשר לא מדובר ברשלנות בגין אבחון שגוי או טעות טכנית, יכול לזכות בפיצויים אך ורק בשל אי מתן הסכמה מדעת.

 

 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

התובעת עברה השתלת עצם באזור שיניים 46, 47 הנמצאות בלסת התחתונה הימנית וזאת כהכנה להחדרת שני שתלים באזור זה. 

התובע נולד בבית חולים הדסה בירושלים. במהלך לידתו, שהיתה לידה וגינאלית רגילה, לאחר שלב יציאת הראש, התברר כי חל סיבוך המכונה "היצרות כתפיים" 

בדיקת אולטראסאונד ואבחון רשלני - התובעת הרתה באמצעות הפריית מבחנה. היה זה הריון ראשון לאחר טיפולי פוריות שנמשכו כשלוש שנים. מהלך ההריון היה תקין, והיא נרשמה ללידה במרכז הרפואי "שערי צדק". 

במהלך הטיפול במכון אובחן כי התובע סובל מאיחור משמעותי בהתפתחותו המוטורית, הסימנים שהתגלו במהלך המעקב במכון הצביעו על בעיה בשריריו 

האם סעיף 76 לפקודת הנזיקין חוסם בפני התובע את דרכו להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית לאחר תאונת דרכים? 

האם התקבלה הסכמה מדעת לביצוע הצנתור? האם מדובר ברשלנות רפואית אשר גרמה לשיתוק מוחלט? 

התביעה היא בגין נזקים שנגרמו לתובעים עקב רשלנות רפואית בביצוע ניתוח קשירת חצוצרות. בעקבות כשלון הניתוח נולדה לנתבעים ביתם החמישית. 

האם ניתן להשיג הסכמה מדעת מחולה השוכב על שולחן הניתוחים ונמצא תחת השפעתן של תרופות טשטוש? האם מדובר ברשלנות רפואית? 

רשלנות רפואית - סוגיית חישוב הפיצויים

חישוב פיצויים בעקבות רשלנות רפואית. אתר "רשלנות רפואית" מציג מידע עדכני הכולל מאמרים, מדריכים, דוגמאות וכדומה... 

בעקבות ברית מילה רשלנית, התפתח באיבר מינו של התינוק נמק. האם ניתן להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית נגד מוהל? 

לאחר ניתוח לתיקון עמוד השדרה סבל הנער מסיבוכים נשימתיים, והוריו טענו כי לא הוזהרו מפני סיכוני ההרדמה לכן מדובר ברשלנות. 

תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח לקיבוע שבר בירך של קשישה, עקב החלטה שגויה לבצע שתי פרוצדורות של הוצאת פלטה והשתלת פרק ירך מלאכותי בניתוח אחד.  

התובעת עברה ניתוח לתיקון דליפת שתן בבית חולים הדסה. בעקבות שורה של התרשלויות, התובעת זקוקה לדיאליזה קבועה ואינה שולטת על הסוגרים.  

התובעת טענה כי הניתוח לתיקון פריצת דיסק לא היה דחוף וגרם להתפשטותם של רסיסי דיסק, שבעקבותיו בוצע ניתוח שני.  

ילדה כבת שש, עברה ניתוח להוצאת אבן חצץ שחדרה לאוזנה. בעקבות הניתוח הילדה איבדה את שמיעתה, לכן הוריה הגישו תביעה בגין רשלנות רפואית. 

האם בית החולים יפצה אדם, שעבר שני ניתוחים כושלים, לטיפול ברפלוקס קיבתי ושטי, ונותר עם נכות קבועה במערכת העיכול? 

בעקבות ניתוח שגרתי להוצאת אבנים מכיס המרה, התרחשה דליפה שמקורה לא זוהה 

האם אי ביצוע בדיקת MRI לפני ניתוח עלה כדי רשלנות רפואית? האם בית המשפט יפסוק פיצויים למנותחת? 

האם רופא אורטופד אשר ניתח את הרגל הלא נכונה יושעה מתפקידו? דוגמא לרשלנות בניתוח החלפת ירך... 

האם רשלנות בבית החולים הלל יפה במסגרת טיפול לאחר ניתוח לקיצור קיבה? האם רשלנות הרופאים גרמה לאי אבחון תסמונת ורוניקה?