תביעה בגין נזקים לאחר יישור שיניים - הרופא לא היה מומחה
.jpg)
תחום רפואת השיניים הינו תחום מורכב אשר מתחלק למספר ענפים כגון אורטונדטיה, טיפולי שורש, טיפולים לשיקום הפה, טיפולים כירורגיים ועוד. האם כל רופא שיניים רשאי לבצע טיפולי שיניים במגוון תחומים? האם יישור שיניים, על ידי רופא אשר לא הוגדר כמומחה בתחום זה על ידי משרד הבריאות, מהווה רשלנות רפואית בטיפולי שיניים? האם מדובר בעילה להגשת תביעה בעניין זה?
עוד מאמרים בנושא:
רשלנות רפואית בנפילת מקדח לפה המטופל בטיפול שיניים, מתי ניתן להגיש תביעת פיצויים?
רשלנות רפואית בטיפול ציפוי שיניים, איך אפשר לקבל פיצויים?
טיפול שיניים ללא הסכמה מדעת, מתי תוגש תביעה בגין רשלנות רפואית?
רשלנות רפואית בעקירת שיניים, מתי תוגש תביעה?
נסיגת חניכיים בעקבות טיפול שיניים רשלני, מתי תוגש תביעה?
מדובר בתביעה אשר הוגשה על ידי התובע, יליד 1980, בגין רשלנות רפואית ביישור שיניים. התובע טען כי הוא התקשר עם הנתבעת, שהינה רופאת שיניים במקצועה, וזאת במשך כשבעה חודשי טיפול. לטענתו, בעקבות הטיפולים נגרמו לו נזקים שונים. התובע טען כי בחודש מרץ 2005 הוא פנה למרפאת מאוחדת לצורך קבלת טיפולי שיניים, לשיפור המראה האסטטי של שיניו. לדבריו, הוא נבדק על ידי הנתבעת אשר המליצה לו על טיפול הכרוך בארבע עקירות שיניים, וזאת על מנת להכניס את השיניים הבולטות פנימה.
העקירות בוצעו על ידי רופא אחר במרפאה, ובמהלך אחת מהן נשברה שן נוספת. אי לכך, היה צורך לכרות את השן השבורה בניתוח לעקירת השורש. התובע טען כי באוגוסט 2006 הרופאה הסירה את הטבעות משיניו, וציינה כי לא ניתן לסיים את הטיפול. לטענתו, הרופאה אמרה לו כי הטיפול לא הושלם וזאת משום שאין אפשרות לסגור את הרווחים אשר נבעו כתוצאה מהעקירות. הרופאה הוסיפה כי ייתכן והתובע יאלץ לפנות לרופא מומחה לחניכיים, וזאת בכדי לבדוק אפשרות של השתלת כתרים ושתלים במקום השיניים שנעקרו.
כישורים ומומחיות, האם חובה?
התובע טען כי הרופאה הנתבעת הינה חסרת מומחיות להעניק את הטיפול אשר ניתן לו, וזאת משום שהיא אינה מומחית בתחום יישור השיניים. התובע הפנה את בית המשפט בעניין זה להודאתה של הרופאה ולאישור ממשרד הבריאות. לטענת התובע, על פי תקנות רופאי השיניים (אישור תואר מומחה ובחינות) התשל"ז 1997, מומחה בתחום האורטודנטיה צריך לעבור התמחות בת שלוש שנים וחצי, ובחינות מתאימות. התובע טען כי הוא היה בטוח שמרפאת מאוחדת תפנה אותו למומחית באורטדונטיה, ולא היה לא מושג כי מדובר ברופאת שיניים אשר איננה מתמחה בטיפולים מסוג זה.
עוד פסקי דין בנושא:
קשישה השוהה בבית אבות קיבלה טיפול שיניים רשלני
תביעה נגד רופאת שיניים עקב רשלנות בטיפול אורתודנטי
האם מטופל שעבר טיפול שיניים רשלני זכאי לפיצויים?
רשלנות ברפואת שיניים: הרופא התקין כתרים רופפים שאינם זהים
במהלך טיפול שורש רופא שיניים גרם לנקב בשורש השן
מנגד, קופת החולים טענה כי הנתבעת מעולם לא הציגה עצמה כמומחית לאורטודנטיה, אלא נאמר לתובע כי היא רופאת שיניים כללית. כמו כן, מדובר ברופאת שיניים בעלת ניסיון של כ-23 שנים, ועיסוקה בפועל, הן במרפאתה והן במסגרת קופת חולים, מתמקד בעיקר בתחום האורטודנטיה. הנתבעת הוסיפה כי במהלך השנים היא העניקה טיפולים ראויים וטובים לעשרות מטופלים אשר ביקשו ליישר שינייהם במרפאתה. יתרה מכך, הנתבעות טענו כי אין בישראל חובה חוקית שרופא שיניים העוסק באורטודנטיה יהיה בעל מומחיות מיוחדת בתחום זה.
בית המשפט קבע כי יש לקבל את עמדת הנתבעות ולדחות את טענות התובע בעניין זה. בפסק הדין נכתב כי הרופאה מעולם לא הציגה עצמה כמומחית באורטודנטיה, ואין כל הוראה חוקית לפיה רופא שיניים כללי אינו יכול לעסוק בתחום זה. מדובר אפוא ברופאה עתירת ניסיון בתחום, הן במגזר הפרטי והן במגזר הציבורי. זאת ועוד, על מנת להוכיח כי הטיפול אשר הוענק לתובע גרם לו נזקים בשל אי מומחיותה של הנתבעת, היה על התובע להציג ראיות לכך מבחינת הקשר הסיבתי המשפטי. ראיות כגון אלו לא הוצגו על ידי התובע וטענותיו בעניין מומחיות הרופאה הנתבעת נדחו.