פסיקת פיצויים למטופל בעקבות יחס מזלזל מצד אחיות במחלקה
האם מטופל אשר קיבל יחס משפיל מצד אחיות בבית החולים יזכה לפיצויים בגין הפרת זכותו החוקית לקבלת טיפול רפואי נאות? סוגיה זו הונחה לפתחו של בית המשפט לתביעות קטנות. התובע הגיע לבית החולים הדסה עין כרם בירושלים לשם ביקור רפואי במחלקה האורטופדית בבית החולים. לטענתו, במהלך זמן ההמתנה לתורו, קיבל התובע יחס מזלזל ומתנשא מצד האחיות בבית החולים.
התובע הוסיף כי קיבל יחס מזלזל גם מצידו של הרופא. בכתב התביעה נטען כי בזמן ההמתנה, אשר התארך מעבר למצופה, פנו האחיות לתובע ואמרו לו כי בגלל שהוא ממהר, רואה החשבון עקף אותו בתור. כאשר שאל מיהו רואה החשבון, נענה במבט לשמיים והצבעה כלפי מעלה. התובע הוסיף כי שמע את האחיות אומרות שחושב הוא כי בגלל שיש לו כיפה על הראש אז מגיע לו הכל.
התביעה הוגשה לבית המשפט לתביעות קטנות בירושלים. במסגרת התביעה טען התובע כי הוא זכאי לפיצויי בסך 20,000 שקלים וזאת בשל עוגמת הנפש, ההשפלה והצער הרב. לדבריו, התנהגות האחיות כלפיו הייתה שערורייתית ובניגוד לעובדה שיכול היה הוא להשלים עם העובדה שהתור מתעכב, יחס האחיות כלפיו היה מתחת לכל ביקורת.
עוד מאמרים בנושא:
רשלנות רפואית במעקב לאחר קיבוע שבר במפרק הירך, מתי תוגש תביעה?
רשלנות רפואית בטיפול לאחר ניתוח להחלפת עצם השמע באוזן, מתי ניתן לקבל פיצויים?
זיהום לאחר טיפול רפואי בבית חולים, מתי תוגש תביעת רשלנות רפואית?
דיכאון לאחר לידה רשלנות רפואית, מתי תוגש תביעה?
מה בין אחריות פלילית לרשלנות רפואית?
בית החולים טען כי לא היה בהתנהגות האחיות כל דבר פוגעני וכל היותר מדובר בדברים שלא נאמרו בנימוס הראוי. כמו כן, לטענת בית החולים עסקינן בתביעה קנטרנית ומשוללת כל יסוד. לגבי זמן ההמתנה, בית החולים טען כי המתנה של כשעה לרופא במחלקה המהווה חלק מבית החולים הינו זמן סביר בהחלט. הרופא אשר טיפל בתובע הגיע לעדות בבית המשפט. הרופא טען כי האחיות הינן עובדות מסורות אשר ממלאות בנאמנה את עבודתן הקשה מדי יום. אי לכך, אין להאשימן, לשיטת הרופא, ביחס שניתן לתובע. האחיות עצמן לא הגיעו לבית המשפט על מנת למסור גרסתן.
המטופל היה זכאי ליחס הולם
בית המשפט קבע כי יש לקבל את התביעה באופן חלקי. השופט קבע כי התובע הוכיח את תביעתו וניכר כי דבריו נאמרו מתוך כנות אמיתית ותחושת כאב. כמו כן, האחיות, כשלוחות של בית החולים, הפרו את זכותו החוקית של התובע לטיפול רפואי נאות (גם מבחינה קלינית וגם מבחינת יחסי האנוש מהצוות הרפואי). כמו כן, האחיות הפרו את החובה המוטלת עליהן לשמור על פרטיותו וכבודו של המטופל.
התנהגותן של האחיות הייתה מיותרת ומדובר בדברים אשר אינם מתיישבים עם היחס האנושי הסביר ורף הרגישות המצופים מצוות רפואי סביר. קל וחומר כאשר מדובר במטופלים הפונים לרופא בבית חולים, אשר סובלים בכל מקרה ממצוקה נפשית ובריאותית בשל מצבם הבריאותי. עם זאת, לא מדובר בפגיעה כה קשה אשר מצדיקה פיצויים בסך 20,000 שקלים. השופט פסק כי יש לפצות את התובע בסך של 1,200 שקלים בלבד.