www.rashlanut-refuit.org

רופא שיניים העניק טיפול שורש מבלי להסתמך על צילום סביר

רופא שיניים העניק טיפול שורש מבלי להסתמך על צילום סביר

האם רופא אשר ביצע טיפול שורש בשן סמוכה, מבלי להיעזר בצילום רנטגן כנדרש, התנהל תוך רשלנות רפואית? האם מדובר במקרה נוסף של רשלנות של רופא שיניים והאם ייפסקו לטובת המטופלת שנפגעה פיצויים? סוגיות אלו עמדו במרכזה של תביעה כנגד רופא שיניים. התובעת, צעירה בת 36, הגיעה לטיפול במרפאתו של הנתבע בדצמבר 1999.

 

בכתב התביעה ציינה התובעת כי היא התייצבה במרפאה לאחר תיאום תור לבדיקה, וזאת בעקבות הפניה של רופא אשר טיפל בה. לטענתה, היא סיפרה לנתבע כי הופנתה אליו בכדי לברר כאבים מתמשכים בשן מספר 22, בה בוצעה סתימה מספר ימים קודם לכן. התובעת טענה כי הנתבע ניגש לטיפול בצורה ישירה, וזאת מבלי לערוך לה צילומים מקדימים רלבנטיים. לטענתה, לאחר הטיפול, וכאשר ההרדמה פגה, היא הבינה שהנתבע ביצע למעשה טיפול שורש בשן הסמוכה, ולא בשן המדוברת. התובעת הלינה כי היא פנתה לנתבע בעניין זה, ונענתה בתשובות מתחמקות. כמו כן, היא הוסיפה כי כתוצאה מהטיפול בשן הלא נכונה היא הזדקקה לטיפול במשככי כאבים, נאלצה לאכול מזון נוזלי במשך זמן ממושך, שן קדמית סמוכה השחירה והיא נאלצה לעבור הלבנת שן.

 

עוד פסקי דין בנושא:
קשישה השוהה בבית אבות קיבלה טיפול שיניים רשלני
תביעה נגד רופאת שיניים עקב רשלנות בטיפול אורתודנטי
האם מטופל שעבר טיפול שיניים רשלני זכאי לפיצויים?
רשלנות ברפואת שיניים: הרופא התקין כתרים רופפים שאינם זהים
במהלך טיפול שורש רופא שיניים גרם לנקב בשורש השן


לכתב התביעה צורפה חוות דעת רפואית מטעם מומחה לטיפולי שורש. על פי בדיקה שערך המומחה באוקטובר 2006, שן 22 הינה שן אשר איננה זקוקה לטיפול שורש. בנוגע לטיפול שניתן לתובעת בשן מספר 21, המומחה קבע כי לאור העדר הממצאים הקלינים הרלבנטיים, לרבות צילום רנטגן אבחנתי, ייתכן והטיפול שניתן בשן זו לא היה נחוץ. הנתבע טען, להגנתו, כי הטיפול בשן מספר 21 בוצע לתובעת על יסוד הפניה שהתבססה על בדיקה קלינית, ועל יסוד ממצאים בהם עיין עובר למתן הטיפול. בנוגע להשחרת השן, הנתבע טען כי התובעת יכולה הייתה להגיע לטיפולים במועד מוקדם יותר, ולמנוע את השחרת השן.


העדר רשומה רפואית?


התובעת טענה כי נגרם לה נזק ראייתי וזאת משום שהנתבע לא ניהלך רשומה רפואית מפורטת ומלאה, כמתחייב ממנו לפי חוק זכויות החולה. סעיף 17 א' לחוק זכויות החולה, התשנ"ו – 1996 קובע כי:"מטפל יתעד את מהלך הטיפול הרפואי ברשומה רפואית. כמו כן, הרשומה הרפואית אמורה לכלול, בין היתר, פרטים מזהים של המטופל והמטפל ומידע רפואי בדבר הטיפול הרפואי שקיבל המטופל, עברו הרפואי, איבחון מצבו הרפואי הנוכחי והוראות טיפול".

 

במקרה דנן, בית המשפט קבע כי הנספח אשר צורף לתצהיר הנתבע לא הכיל את הפרטים המנויים בחוק. זאת ועוד, גם המומחה מטעם הנתבע העיד כי הרשומה הרפואית לוקה בחסר. לפיכך, בית המשפט קבע כי יש להפוך את נטל הראיה ולהניח אותו על כתפיו של הנתבע. דהיינו, היה על הנתבע לשכנע את בית המשפט בכך שהוא לא התרשל כלפי התובעת.

 

עוד מאמרים בנושא:
רשלנות רפואית בנפילת מקדח לפה המטופל בטיפול שיניים, מתי ניתן להגיש תביעת פיצויים?
רשלנות רפואית בטיפול ציפוי שיניים, איך אפשר לקבל פיצויים?
טיפול שיניים ללא הסכמה מדעת, מתי תוגש תביעה בגין רשלנות רפואית?
רשלנות רפואית בעקירת שיניים, מתי תוגש תביעה?
נסיגת חניכיים בעקבות טיפול שיניים רשלני, מתי תוגש תביעה?


הנתבע לא הרים נטל זה. ראשית, הנתבע לא ביצע צילום רנטגן בטרם החל בטיפול השורש. הצילום אשר היה בידי הנתבע לפני הטיפול היה צילום בלתי קריא, אופקי, וניתן היה לראות ממנו מספר שיניים ולא התמקדות בשן נשוא הטיפול. אף המומחה מטעם ההגנה הסכים כי מדובר בצילום באיכות לא טובה, אשר לא ניתן לראות בו את השליש העליון של כותרת השן. כמו כן, המומחה מטעם הנתבע טען בעצמו כי הוא לא היה מסתמך על צילום כגון זה בבואו לערוך למטופל טיפול שורש. "גם אם אקבל את הטענה כי התובעת הצביעה על מקור הכאב", נכתב בפסק הדין, "הרי ידוע לכל כי הנתבע הוא בעל הידע והמקצועיות על פני התובעת, באבחון מקור הכאב".
 


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

פסק דין העוסק ברשלנות רפואית ואחריות רופא בגין נזק נדיר. המטופל התעלף במהלך ניסיונו לקום לאחר טיפול עקירת שן בינה... 

במסגרת הטיפול ביצע הנתבע , ביום 3.1.96, השתלה, בלסת השמאלית התחתונה ובלסת הימנית התחתונה של התובע. בצד השמאלי עבר הטיפול בהצלחה. לעומת זאת, בשעת הקדיחה בצד הימני, הרגיש לפתע התובע זרם חזק וכאב בלתי נסבל למרות ההרדמה.  

התובעת עברה השתלת עצם באזור שיניים 46, 47 הנמצאות בלסת התחתונה הימנית וזאת כהכנה להחדרת שני שתלים באזור זה. 

לטענת התובעת, הנתבע שהינו רופא שיניים התרשל בטיפול בה.תביעת התובעת התקבלה 

התובעת פנתה לנתבע, כירורג ברפואת שיניים, לצורך טיפול בבעיית שיניים ופה שהתמקדה בתנוסדיות חלקית של השיניים שנותרו בפיה 

התובע קיבל תוכנית לטיפול בחלל הפה. הטיפול כשל ולתובע נגרמו נזקים בגינם הגיש תביעה זו 

פיצוי בשל נזקי רשלנות בטיפול השתלת שתלי שיניים אשר גרמה לתובעת ללקויות קשות בחלל הפה. התובעת נזקקה לטיפולים מתקנים  

התובע הגיע לקליניקת הנתבע לשם ביצוע עקירת שן בינה, עקירה שבמסגרתה, טופל התובע בין היתר בחומר מרדים (אלחוש). לאחר הטיפול נפל התובע על פניו שתיים משיניו זזו. התובע קיבל טיפול מידי 

התובעת מבקשת לחייב את הנתבע, רופא שיניים, לפצותה בגין נזקים שנגרמו לה במהלך טיפולו בשינייה. לטענתה, הנתבע התקין בלסתה התחתונה גשר שאינו תקין, ללא התאמה לסגר הטבעי של פיה ובניגוד למקובל.  

התובע עבר טיפול שורש בשיניו על ידי הנתבע. הטיפול כשל וגרם לתובע לריקבון מתחת לשיניים המטופלות  

בית המשפט פסק פיצויים בסך כ-60,000 ₪ בגין רשלנות בטיפול שיניים אשר קיבל אזרח ישראלי המתגורר בארצות הברית... 

האם רופא שיניים היה צריך להציע למטופלת טיפול חלופי יקר, וזאת למרות שהוא ידע כי מצבה הכלכלי איננו מן המשופרים? 

האם רופא שיניים העניק למטופלת טיפול שורש בשן, מבלי להסתמך על בדיקה מעמיקה לפני כן? 

האם טיפולים ליישור שיניים חייבים להתבצע על ידי רופא שיניים מומחה באורטודנטיה? האם במקרה שהרופא איננו מומחה מדובר ברשלנות רפואית? 

בית המשפט קבע כי טיפול השיניים אשר ניתן לתובעת היה תוך רשלנות רפואית. לאחר מינוי מומחה רפואי מטעם בית המשפט, נקבע כי יש לקבל את התביעה... 

בית המשפט דחה תביעה של לקוחה במרפאת שיניים בגין תקיפה של הרופא. הלקוחה טענה כי הרופא תקף אותה אך לא עלה בידה להוכיח טענותיה בבית המשפט... 

רופא שיניים הורה על עקירת שן בינה של קשיש. בעקבות עקירת השן, לקה המטופל בדלקת נדירה ונפטר כחודש וחצי לאחר מכן. האם מדובר במקרה של רשלנות רפואית? 

האם הנזקים בשיניה של התובעת נגרמו בעקבות רשלנות רפואית בטיפול שיניים או שמא מדובר בהזנחה ומחסור כלכלי מצד התובעת? 

רשלנות רפואית במסגרת אי התאמה של שיניים תותבות? האם תשלום פיצויים בעקבות רשלנות רפואית? 

האם עמד הרופא במבחן ה"רופא הסביר"? האם עמד בחובת הזהירות מול המטופלת? קראו עוד בפורטל רשלנות רפואית...