www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית בטיפול פילינג, באילו מקרים תוגש תביעה?

רשלנות רפואית בטיפול פילינג, באילו מקרים תוגש תביעה?

פילינג הוא טיפול קוסמטי הכולל קילוף כימי של שכבות עור חיצוניות, במטרה לאפשר לעור חדש לצמוח. הטיפול נעשה בדרך כלל עקב שיקולים אסתטיים ולא משיקולים רפואיים, כגון: החלקת קמטים, הסרת צלקות וכתמים שנוצרו בעור במהלך השנים, והוא מבוצע על ידי רופא מומחה ברפואת עור.


ישנם סוגים שונים של פילינג, כגון: פילינג כימי קל נעשה באמצעות תמיסות כימיות שמכילות חומצה תלת כלורית, ניתוח פלסטי של פילינג כימי עמוק שנעשה בחדר ניתוח תחת הרדמה, פילינג באמצעות לייזר, פילינג באמצעות גלי רדיו ועוד. ביצוע פילינג שאינו מתאים לסוג העור, ללא אבחון מוקדם או ביצוע הליך בחוסר מיומנות או מקצועיות עלול להוביל לשינויי גוון העור, יצירת כתמי פיגמנטציה, גרימת נזקים בלתי הפיכים והצטלקות.


תביעה בגין רשלנות רפואית בטיפול פילינג תוגש במקרים שבהם נגרם למטופל נזק עקב טיפול שבוצע שלא על פי הפרקטיקה המקובלת בעולם הרפואה. כדי להגיש תביעה יש לפנות בשלב ראשון אל מומחה כדי לקבל חוות דעת רפואית ולהעריך אם קיים קשר סיבתי בין הנזק לאופן הטיפול. בשלב הבא יש לפנות אל עורך דין העוסק בדיני נזיקין, כדי להעריך מהם סיכויי התביעה, בהתאם לידע ולניסיון שלו בתחום, בהתבסס על חוות דעת של המומחה, הרשומה הרפואית של המטופל, ופרטים רלוונטיים נוספים.  


פילינג ללא בדיקת העור לפני טיפול 


בית המשפט קבע כי מטופלת אשר נגרמו לה נזקים בגין טיפול פילינג רשלני תזכה לפיצויים מהנתבעת, קוסמטיקאית במקצועה. מדובר בטיפולים אשר גרמו לתובעת להיפר פיגמנטציה שהיא תופעה של התכהות חלקים מהעור, אשר הקנו לאחרונה נכות בתחום הפלסטיקה. כמו כן, בית המשפט התייחס גם למצוקה הרגשית שאליה נקלעה התובעת בגין הופעת הכתמים והיא זכתה לפיצויים גם בעבור הנכות הנפשית.


על פי עובדות התביעה, במרץ 2004 התובעת פנתה לקוסמטיקאית לקבלת ייעוץ וטיפולים קוסמטיים. לטענתה, כל כוונתה לא הייתה אלא לשם הסרת כתם פיגמנטציה מאזור הפנים. הנתבעת טענה, לעומת זאת, כי התובעת ביקשה לטפל במספר כתמים בלחייה ומתחת לעיניה. הנתבעת הפנתה בעניין זה לכרטיס הלקוחה אשר הוצגה בבית המשפט. ברישום הרפואי נאמר כי התובעת ביקשה טיפול פנים מלא. 


בין מרץ 2004, לאוגוסט באותה השנה, נערכו לתובעת מספר טיפולי פילינג. התובעת הפנתה למעשה לטיפול ספציפי אשר היא קיבלה בספטמבר 2004 בעקבות המלצה לטיפול פילינג מיוחד. לטענתה, בעקבות טיפול זה הפך עור פניה לשחור ומאז היא סובלת מכתמים שונים על פניה.


המומחה מטעם הנתבעת הבהיר כי מצבה של התובעת אכן החמיר בגין הטיפול מושא התביעה. לטענתו, הטיפול גרם, למצער, להרעה זמנית במצב עור הפנים. עם זאת, המומחה טען כי המצב שב לקדמותו. בפני בית המשפט הוצגו שורה של תמונות מטעם הצדדים לגבי מצבה של התובעת לפני ואחרי הטיפול המדובר.


בית המשפט קבע כי ניתן להסיק מהתמונות, חרף איכותן הנמוכה, כי מצבה של התובעת הורע בעקבות הטיפול. יצוין כי השופט קבע כי לא מדובר במצב אשר כל כולו פרי הטיפול. עם זאת, נקבע כי תוצאה משולבת זו חייבת להביא למסקנה כי מדובר בהחמרה אשר מזכה בפיצויים.


מומחה מטעם בית המשפט אשר מונה לבחון את טענות הצדדים קבע כי גוון פניה הכהה של התובעת היה חייב לשמש כתמרור אזהרה בפני הנתבעת בבואה להעניק לה טיפולי פילינג. לדבריו, לא היה מקום לבצע טיפולים אלו בתובעת ומדובר ברשלנות לכל דבר ועניין.


האם יש לייחס לתובעת אשם תורם בגין חשיפה לשמש?


הטיפול אשר הוענק לתובעת ניתן בעיצומו של הקיץ. זאת למרות עדויותיהם של כלל המומחים לכך שבדרך כלל מבוצעים טיפולים אלו בחורף וזאת כדי להפחית ככל הניתן את נזקי החשיפה לשמש בין הטיפולים. בית המשפט דחה את טענותיה של הנתבעת בדבר אשם תורם הרובץ לפתחה של התובעת. ראשית, בית המשפט קבע כי לא הוכחה חשיפה לשמש לאחר הטיפול ולא הוכח ההיקף של חשיפה זו.


כמו כן, המומחה הרפואי מטעם הקוסמטיקאית העיד כי קשה מאד לאמוד את השפעתה של חשיפה לשמש בטיפולי פילינג אך לכל הפחות די בהיחשפות מספר פעמים לשמש חזקה בכדי להביא להחמרת הנזק. חשיפה מעין זו לא הוכחה, כך נכתב בפסק הדין, כמו כן, המומחה מטעם בית המשפט הסביר כי הנזק אשר נגרם כתוצאה מפגעי השמש איננו זהה לנזק העומד במקרה זה.

 

 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

התובע עבר, אצל הנתבעת, ניתוח לטיפול בקוצר ראייה ממנו הוא סבל. הניתוח בוצע באמצעות מכשיר המשגר קרני לייזר (מסוג Excimer), בשיטה המכונה P.R.K.  

התובע עבר ניתוח פלסטי אשר הותיר באפו מספר כשלים בולטים: צלקות, חור במחיצת האף ונפיחות בולטת. התובע זכה בפיצוי על נזק לא ממוני והחזר כספי בגין הניתוח 

האם התובע נתן את הסכמתו מדעת לביצוע ניתוח לתיקון ראיה בלייזר. האם היות והתובע סובל מסנוור וטשטוש ראיה, זכאי הוא לפיצויים בגין רשלנות רפואית? 

דחיית תביעה לפיצויים בגין נזקי גוף שנגרמו לתובעת בעקבות ניתוח רשלני לתיקון ראיה בלייזר... 

חובת גילוי מוגברת מוטלת על רופאים אשר מבצעים ניתוחי לייזר אלקטיבייים לשיפור הראיה. במקרים בהם לא הוסבר למטופל אודות הטיפול לפרטי פרטים. קיימת עילה להגשת תביעה בגין רשלנות רפואית... 

פסק דין העוסק ברשלנות רפואית בביצוע ניתוח לייזר לתיקון ראיה, LASIK, הניתוח גרם לנזק בלתי הפיך... 

בעקבות ביצוע הלידה על ידי מיילדת, וללא רופא, סובלת התינוקת משיתוק ביד... 

מטופלת אשר ביקשה להסיר שיער בלייזר סובלת כיום מכתמים לבנים על עורה. האם מדובר בעילה לתביעת פיצויים בגין רשלנות בטיפול קוסמטי? 

הטכנולוגיה המודרנית מביאה עימה שלל חידושים לתחום הרפואה האסתטית ומאפשרת למטופלים להגיע לתוצאות הרצויות מבלי לעבור ניתוח פלסטי. עם זאת, במקרה שנגרם נזק בעקבות רשלנות רפואית במהלך טיפול קוסמטי ניתן לתבוע מהצוות הרפואי פיצויים 

לאחרונה מטופלים רבים פונים לבצע טיפולי ציפוי שיניים כדי לשפר את המראה האסתטי של השיניים, את צבען ואת צורתן. עם זאת, במקרים רבים הרופאים לא מיידעים את המטופלים בדבר קיומה של אפשרות לפגיעה חמורה בשיניים ובעצבים במהלך הטיפול 

בית המשפט פסק פיצויים עבור אישה צעירה אשר טיפולים להסרת שיער בלייזר גרמו לה לשיעור יתר... 

אדם קיבל טיפול השתלת שיער ולאחר ההליך הרפואי סבל מסכיזופרניה. האם מדובר ברשלנות המזכה בפיצויים? 

בית המשפט התייחס לכך שהתובעת פנתה למרפאה רק כשנה לאחר הטיפול, ומכך ניתן היה ללמוד שמדובר בצלקת מינורית אשר לא פגעה בתובעת פגיעה של ממש... 

פיצויים למטופל אשר ביקש להסיר שיער באמצעות טיפולים באינפרא אדום. המטפלות לא היו מקצועיות דיו... 

התובע עבר טיפולים רבים (שש שנים ו-18 מפגשיפ) לצורך הסרת שיער בלייזר. עם זאת, השיער לא הוסר באופן מוחלט, ולא הוסר לצמיתות... 

פיצויים בגין רשלנות רפואית במסגרת טיפול קוסמטי להעלמת נימים ברגליים... 

האם נשירה בגין שימוש בתכשיר החלקת שיער מהווה עילה להגשת תביעה בעניין רשלנות רפואית בטיפול קוסמטי? 

קרם להסרת שיער לא היה עם הוראות השימוש הנדרשות ועל כן תביעה נגד החברה המייצרת אותו התקבלה בבית המשפט. הקרם גרם לתובע לכוויה וצריבה... 

בהתחשב בעובדה שלתובעת נגרמו כוויות מדרגה שניה בגב שוקי רגליה והיא נדרשה לאשפוז של ששה ימים ולטיפולים רפואיים ולנוכח המצוקה הנפשית הזמנית שהתפתחה אצל התובעת אשר בחלקה ניתן לייחסה לתוצאות הטיפול ולטיפולים הנפשיים שקיבלה התובעת, ראיתי להעמיד את הפיצוי בגין סבלה של התובעת על סך של 30,000 ש"ח... 

פיצויים עבור כאב וסבל שגרם טיפול הסרת שיער בגבר. הטיפול גרם להגברת השיעור ולכאב וסבל. הטיפול בוצע ברשלנות והסתיים בכישלון...