www.rashlanut-refuit.org

מטופל שוחרר מחדר מיון למרות בדיקת א.ק.ג לא תקינה - האם רשלנות?

מטופל שוחרר מחדר מיון למרות בדיקת א.ק.ג לא תקינה - האם רשלנות?

האם מקרה של רשלנות רפואית באבחון מחלה בבית החולים בני ציון בחיפה? האם רופא חדר מיון בבית החולים, אשר טיפל במטופל שהגיע לחדר המיון בשעת לילה מאוחרת, שחרר את האחרון לביתו למרות בדיקת א.ק.ג שאיננה תקינה? סוגיה זו הונחה לפתחו של בית המשפט העליון במסגרת ערעור בגלגול שלישי על החלטות בית המשפט המחוזי ובית משפט השלום.


המנוח, בן 26 בפטירתו, התלונן על תסמינים של חום, שיעול וכאבי גרון. רופא בקופת חולים, אליו פנה המנוח, אבחן אצלו זיהום בדרכי הנשימה העליונות. המנוח הוסיף לחוש ברע וסבל מעליית חום קיצונית. אי לכך, פנה האחרון לחדר המיון לבית החולים בני ציון בחיפה. המנוח התקבל בחדר מיון בשעה 23:00 והתלונן גם על שלשולים שהתווספו לסימפטומים המתוארים לעיל.

 

למנוח נערכו סדרה של בדיקות כגון בדיקות דם ושתן, צילום רנטגן של הסינוסים ובית החזה, ובדיקת א.ק.ג. בסופן, שוחרר המנוח לביתו עוד באותו הלילה. הרופאים סברו כי המנוח סובל מזיהום ויראלי והרופא המליץ על מנוחה וטיפול תרופתי. מספר ימים לאחר מכן, בשעה 12:00, נמצא המנוח ללא רוח חיים במיטתו. נתיחה שלאחר המוות קבעה כי סיבת הפטירה נעוצה בכשל בלב בעקבות דלקת חריפה בשריר הלב.

 

האם היה צריך להשאיר את החולה באשפוז?


בשורש המחלוקת בין הצדדים עמדו תוצאותיה של בדיקת הא.ק.ג שנערכה למנוח. בני המשפחה טענו כי התרשים הצביע על ממצא פתולוגי אשר חייב את המשך האשפוז. בית המשפט מינה מומחה רפואי מטעמו אשר חוות דעת רפואית שהוגשה על ידו אומצה במלואה על ידו. על פי חוות דעת זו, לא היה כל צורך לערוך למנוח בדיקת א.ק.ג במצבו. ברם, משבוצעה הבדיקה ומשהרישום אודות פענוחה לא היה בנמצא, נטל ההוכחה עבר לכתפי הנתבעים.

 

עוד מאמרים בנושא:
רשלנות רפואית בחדר מיון

 

בית המשפט קבע, בהסתמכו על חוות הדעת הרפואית, כי התרשים לא העיד על בעיה ספציפית. בנוגע לשאלה באיזו מחלקה היה נותר המנוח להשגחה, המומחה הרפואי סבר כי היות והמנוח חש בטוב למחרת, ואף יצא לטיול עם אימו, ניתן היה להניח שהאחרון היה משוחרר בהקדם. בית המשפט קבע כי אם המנוח היה מאושפז במחלקה לטיפול נמרץ, ולוקה בהתקף הלב בבית החולים, הסיכויים להצילו היו גבוהים. עם זאת, ככל הנראה המנוח היה מתאשפז במחלקה הפנימית ושם סיכוייו להינצל היו נמוכים באופן משמעותי ועומדים על 30% בלבד. לסיכום, בית משפט השלום דחה את התביעה וקבע כי הנתבעים לא התרשלו בהחלטתם לשחרר את המנוח בלילה בו הגיע לחדר המיון. ערעור על החלטה זו הוגש לבית המשפט המחוזי אשר דחה אף הוא את טענות התובעים.

 

ערעור לבית המשפט העליון


בני המשפחה לא אמרו נואש וערערו על פסק הדין לבית המשפט העליון. בית המשפט העליון קבע כי יש לקבל את הערעור. השופטים כתבו כי פענוח תוצאותיה של בדיקת הא.ק.ג לא הועלה על הכתב, וזאת בניגוד מפורש לנהלים. אי לכך, נגרם למערערים נזק ראייתי להוכיח את טענותיהם. עם זאת, בית המשפט העליון קיבל את מסקנותיו של בית משפט השלום אשר הסתמך בכך על חוות דעתו של הרופא שביצע את בדיקת הא.ק.ג בפועל.

 

בית המשפט קבע כי עיון בבדיקה ובחוות דעתו של המומחה מטעם בית המשפט מעלה כי הבדיקה לא הייתה תקינה. המומחה פירט בעדותו מספר ליקויים כגון העובדה שבחלק מהחיבורים, ודווקא במקומות החשובים, הרישום הולך באלכסון וזאת שלא לפי הנורמה. מדובר אפוא בעניין טכני אשר מקשה על הקריאה באופן משמעותי. הליקוי בתרשים הא.ק.ג היה רק מרכיב אחד מהפסיפס העובדתי.

 

בפסק הדין נכתב כי ניתן לומר שדי היה בכך שהתעוררה שאלה ביחד לתרשים בכדי למנוע את שחרורו של המנוח מבית החולים באותו השלב. זאת ועוד, המומחה אף העיד כי במקום בו מגיע בחור בן 26 עם תלונות כאמור, יש להשאיר אותו בבית החולים עד הבוקר ועד לבדיקה של רופא אחר. דהיינו, לא ייתכן שרופא אשר ראה א.ק.ג לא תקין אמר הורה על שחרור המטופל.


במילים אחרות – אין לצפות מרופא חדר מיון למומחיות מקצועית בקשת התחומים העוברים תחת ידיו מדי יום. יש לצפות ממנו לאתר סיכון. רמת זהירותו ותפקידו נמדדים לאור החלטתו שלא להורות על שחרור חולה (וזאת על מנת להמשיך את הליך הבירור על ידי רופא מומחה בבוקר).


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום
מחלת הסרטן - רשלנות רפואית באבחון וטיפול בסרטן

רשלנות רפואית בסרטן - כיצד יש להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית באיחור באבחון גידול? קראו עוד באתר "רשלנות רפואית" תמצאו פסקי דין, מאמרים, פנייות לעורכי דין ללא התחייבות... 

אבחון לקוי או טעות בפענוח תוצאות בדיקת מאמץ עלולים לשמש עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית, זאת כאשר נגרם לנבדק נזק כתוצאה מהתנהלות לא סבירה של הרופא המטפל. 

חוק הגזזת נחקק על מנת להעניק פיצוי לפנים משורת הדין לחולי גזזת אשר עברו הקרנות על ידי המדינה.. האם התפתחות סרטן הינו רשלנות רפואית?. 

התובע סובל מנזקים נוירולוגים בגין ניתוח רשלני על ידי מתמחה להוצאת גידול מבלוטת יותרת המוח... 

האם התובע, אשר איבד את פרנסתו בגין רשלנות רפואית, יזכה לפיצויים בגין נזק כלכלי עקיף? 

האם נטל הראיה בתביעה שעניינה רשלנות רפואית בבדיקת קולונסקופיה יעבור לכתפי הרופאים בגין רשלנות רפואית בניהול רשומות רפואיות וקבלת הסכמה מדעת... 

האם ניתן היה לאבחן את סרטן בלוטת התריס במהלך הבדיקות בשרשרת החיול או במרפאה בניצנים? האם תזכה משפחתה של החיילת שנפטרה בעקבות מחלת הסרטן לפיצויים מתוקף חוק הנכים? קראו עוד... 

האם התנהלותם של רופאי העור, אשר לא הקפידו על רישום רפואי הולם בעת הטיפול, הייתה רשלנית? האם עקב רשלנות זו התפתח הגידול הסרטני באפו של התובע?  

רשלנות רפואית? האם רופא תורן אשר הגיע לביתה של מטופלת ושגה באבחון הבדיקה, העניק טיפול רשלני? האם מותה של המטופלת, יום לאחר מכן בבית החולים, מטיל את האחריות על כתפיו של הרופא התורן? קראו עוד... 

רשלנות רפואית - האם הטיפול הרשלני בחדר המיון במטופלת הסובלת מדלקת בקרום המוח, הביא בסוף למותה של המנוחה? קראו עוד... 

חברת "ביקורופא" חתמה על הסכמי פשרה במסגרתו היא תשלם פיצויים בסך כ-2 מיליון שקלים לאישה ובני משפחתה... 

תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית לאחר שלא נערכו לילדה בדיקות דם חרף ארבעה התקפים של שיתוק על שם בל... 

האם רשלנות באבחון מחלה? רופא משפחה המליץ על דיאטה במקום להפנות את המטופל לקבלת טיפול רפואי תרופתי... 

האם רופאי בית החולים נהריה פעלו תוך רשלנות רפואית ולא השכילו לאבחן את האירוע המוחי ממנו סבל המנוח? 

בית המשפט המחוזי פסק פיצויים בסך 16.1 מיליון שקלים בגין רשלנות רפואית באבחון התייבשות תינוק בחדר מיון... 

האם רשלנות רפואית באבחון מחלה בבית אבות גרמה לפטירתו המצערת של המנוח בגיל 69 בלבד? האם היה על רופאת המוסד להקשיב לבני משפחתו של המנוח? 

המטופל, צעיר בן 26, הגיע לחדר המיון כאשר הוא סובל מכאבי ראש, שיעולים, שלשולים וחום. הרופאים ערכו בדיקת א.ק.ג ושחררו את החולה לביתו. 36 שעות לאחר מכן הוא נמצא ללא רוח חיים במיטתו... 

ביצוע בדיקה שטחית במסגרת ביקור בית. אי אבחון אירוע מוחי והפניה לרופא משפחה במקום לחדר מיון,.. 

האם רופא משפחה אשר לא אבחן מפרצת מוחית, התנהל באופן רשלני? 

האם אי ביצוע בדיקת ה-CT במועד גרם למטופל לסבול מעיוורון? האם אי אבחון המחלה עולה כדי רשלנות רפואית? 



תגיות: נכות, טיפול אלטרנטיבי, אנטיביוטיקה, אבילק, אווסטין, עילת תביעה, אינסולין, אבודרט,