מוות של מטופל מחיידק זיהומי בגין אי אבחון בחדר מיון
משרד הבריאות מינה ועדת בדיקה על לבחון מה היו נסיבות מותו של אדם אשר הגיע לחדר המיון לא פחות משלוש פעמים, בטרם מת שעות ספורות לאחר ביקורו האחרון במוסד. וועדת הבדיקה פרסמה הבוקר את ממצאיה, לגבי האירוע הטראגי, אשר אירע בבית החולים העמק בעפולה לפני כשלוש שנים. על פי מסקנות הוועדה, ההחלטה לשחרר את המנוח לביתו בפעם האחרונה הייתה בלתי סבירה בעליל. עם זאת, הועדה לא המליצה על נקיטת צעדים כלשהם כנגד המעורבים בפרשה.
המנוח, אשר סבל ממחלת טרשת עצבים תורשתית, ביקר מספר פעמים במהלך החודש עובר לפטירתו, אצל רופאת המשפחה. הרופאה בדקה את האחרון והפנתה אותו לטיפול בחדר מיון. בעקבות הפניה זו, הגיע המנוח לבית החולים העמק בעפולה והלין על כאבים במרפקו ופצע בברך.
עם זאת, הרופאים סברו כי בדלקת במפרק עסקינן, והעניקו לו טיפול אנטיביוטי. המנוח הגיע מספר פעמים נוספות לרופאת המשפחה ולחדר המיון, אך מומחים ורופאים רבים אשר בדקוהו לא השכילו להתחקות אחר מחלתו.
זיהום אשר התפשט באיברים הפנימיים
המנוח הובהל לבית החולים בפעם האחרונה, לאחר שהתעלף בביתו. בחדר המיון בבית החולים נבדק המנוח על ידי מומחה לאורטופדיה אשר ביקש ממנו לערוך בדיקת מיפוי עצמות. האורטופד אמנם חשד שמדובר בזיהום, אך מקור הזיהום טרם התברר.
לא חלפו יומיים מאז ביקר המנוח בבית החולים, והוא הובהל במצב של שוק זיהומי לחדר המיון. למרות טיפולים רבים וניסיונות החייאה שארכו מספר שעות, הלך המנוח לעולמו בבית החולים. לאחר ביצוע נתיחה לגופה, נתגלה כי מדובר בחיידק זיהומי קשה אשר התפשט באביריו הפנימיים של המנוח.
מלבד הקביעה כי שחרור המנוח לביתו בפעם השלישית הייתה בלתי סבירה, הוועדה הוסיפה כי על משרד הבריאות לעגן נוהל מסודר ומעודכן לגבי אשפוזים של חולים המגיעים לחדר המיון. הועדה קבעה עוד כי יש לחזק את הקשרים המתקיימים בין קופות החולים לחדרי המיון, ובין האשפוזים השונים של החולים בבתי החולים. לדוגמא, במקרה דנן, רופאי בית החולים והצוות המקצועי במקום, לא השכילו לדווח לרופאת המשפחה על ההתפתחויות במצבו הבריאותי של המטופל.