www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית בטיפול להפסקת נחירות, אימתי?

רשלנות רפואית בטיפול להפסקת נחירות, אימתי?

רבים מבני האוכלוסייה הבוגרת בישראל סובלים מבעיית נחירות בשינה. מדובר בתופעה פיזיולוגית אשר מקורה ברעשים הנגרמים בעקבות היצרות פתח אוויר מהאף לריאות. חלל זה מהווה התנגדות וגורם לרעש של רקמת הפה בלוע. כמו כן, נחירות במצבן החמור מהוות גם סכנה בריאותית של ממש תוך דום נשימה בלינה.


אנשים הסובלים מבעיית נחירות נאלצים להתמודד גם עם הפרעה באיכות החיים להם ולסביבתם, וגם עם בעיות בריאותיות שונות. נחירות חמורות עלולות לגרום, כאמור, לדום נשימה, אשר מאיץ מחלות כגון יתר לחץ דם ומחלות לב. זאת כמובן מבלי להתייחס לעניין האסטטי הקולי שבדבר. רופאים טוענים כי בעיות הנחירה נובעות ממספר גורמים ביחד ובמקביל – שקדים מוגדלים, לשון גדולה, חסימה אפית, ענבל גדול, השמנה, צוואר קצר ולסת שקועה.

 

בעקבות הסכנה הבריאותית, והמטרד האישי, פונים אנשים רבים לטיפול כירורגי להפסקת נחירות. אחד הטיפולים הנפוצים לכך הינו התערבות פולשנית במערות האף והגרון. כמו כן, רופאי אף אוזן גרון ממליצים גם על מגוון הליכים רפואיים נוספים לטיפול בתופעה.

 

ניתוח להפסקת נחירות אשר עובר בהצלחה, יכול להביא להפחתתן של הנחירות באופן ניכר ולעיתים מעלים אותן כליל. כמו כן, אין ספק שמדובר בשיפור משמעותית לאיכות השינה וחייו של המטופל. עם זאת, שימו לב, כישלון ניתוח זה עלול לגרור בעיות רפואיות מסובכות ולהסב למטופל נזקים כבדים. בין השאר, עלול ניתוח כושל להביא להחמרה של הבעיה.


לא אחת מוגשות לבתי המשפט תביעות בגין רשלנות רפואית בטיפול להפסקת נחירות. יש לציין כי רופאים אינם טוענים שהניתוח יפתור לחלוטין (או אפילו במעט) את בעיית הנחירות. במקום שרופא העניק למטופל הבטחה מסוג זה, והניתוח לא הסב כל תועלת כמובטח, מדובר בעילה לתביעה בגין רשלנות רפואית. עם זאת, מרבית התביעות בגין ניתוחים כושלים להספקת נחירות עוסקות בביצוע הניתוח הכירורגי באופן רשלני.


מהן העילות הנפוצות להגשת תביעה בגין רשלנות רפואית בטיפול להפסקת נחירות?


רשלנות בבדיקה במעבדת השינה

מקום היווצרות חלל האוויר בין האף לגרון הינו שונה בין מטופל למטופל. אי לכך, הרופא אמור לקחת אנמנזה עמוקה ולבחון מהו "שורש" הבעיה במקרה שלפניו. מיקום זה הינו קריטי להצלחתו של הניתוח, והוא משפיע פעמים רבות על ההחלטה האם לפעול בדרך זה. מן הרופא הסביר מצופה להפנות את המטופל לבדיקת במעבדת שינה.

 

במסגרת בדיקה זו נבחנת תופעת הנחירה הספציפית, נבדקים שלבי השינה של המטופל ונמדדת תדירות הפסקות השינה. בנוסף, בדיקה זו מדרגת את חומרת דום הנשימה של המטופל ותוצאותיה מהוות בסיס רפואי-מדעי להמשך הטיפול. במקום בו הרופא לא הפנה את המטופל לבדיקה זו, או לא ניתח את תוצאות הבדיקה באופן פרטני, יכול להיות שקיימת למטופל עילה להגשת תביעה בגין רשלנות רפואית.

 

רשלנות רפואית במהלך הניתוח

ניתוח, מעצם טיבו, הינו הליך רפואי כירורגי פולשני, אשר מעמיד את המטופל בפני שלל סיכונים בריאותיים. אמנם מדובר בניתוח פשוט יחסית, אך אין זה אומר שעניין זה לא יכול להסב נזקים רפואיים למטופל. אי לכך, בדיקות לא מתאימות למטופל, או ניתוח שגוי של בדיקות מקדימות, עלולים להיות עילה להפניית המטופל לניתוח שווא. לדוגמא, ילדים נוחרים סובלים בד"כ משקדים מוגדלים, ואי הפנייתם לניתוח המתאימים מקימה כנגד הרופא עילה לתביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח.


סוגיית ההסכמה מדעת

כל מטופל זכאי לתת הסכמה מדעת לטיפול הרפואי. במקום בו הרופא לא מסר את כל הפרטים הרלבנטיים, ועמד גם על הסיכונים שבהליך וסיכויי הצלחתו, יכול להיות שמדובר ברשלנות רפואית. זאת ועוד, רופא אשר הבטיח 100% הצלחה (וזו מתחת רצון לבצע את הניתוח במרפאה פרטית, למשל), ולא עמד במילתו, עלול למצוא עצמו על ספסל הנתבעים בבית המשפט.


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

התובעת עברה השתלת עצם באזור שיניים 46, 47 הנמצאות בלסת התחתונה הימנית וזאת כהכנה להחדרת שני שתלים באזור זה. 

התובע נולד בבית חולים הדסה בירושלים. במהלך לידתו, שהיתה לידה וגינאלית רגילה, לאחר שלב יציאת הראש, התברר כי חל סיבוך המכונה "היצרות כתפיים" 

בדיקת אולטראסאונד ואבחון רשלני - התובעת הרתה באמצעות הפריית מבחנה. היה זה הריון ראשון לאחר טיפולי פוריות שנמשכו כשלוש שנים. מהלך ההריון היה תקין, והיא נרשמה ללידה במרכז הרפואי "שערי צדק". 

במהלך הטיפול במכון אובחן כי התובע סובל מאיחור משמעותי בהתפתחותו המוטורית, הסימנים שהתגלו במהלך המעקב במכון הצביעו על בעיה בשריריו 

האם סעיף 76 לפקודת הנזיקין חוסם בפני התובע את דרכו להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית לאחר תאונת דרכים? 

האם התקבלה הסכמה מדעת לביצוע הצנתור? האם מדובר ברשלנות רפואית אשר גרמה לשיתוק מוחלט? 

התביעה היא בגין נזקים שנגרמו לתובעים עקב רשלנות רפואית בביצוע ניתוח קשירת חצוצרות. בעקבות כשלון הניתוח נולדה לנתבעים ביתם החמישית. 

האם ניתן להשיג הסכמה מדעת מחולה השוכב על שולחן הניתוחים ונמצא תחת השפעתן של תרופות טשטוש? האם מדובר ברשלנות רפואית? 

רשלנות רפואית - סוגיית חישוב הפיצויים

חישוב פיצויים בעקבות רשלנות רפואית. אתר "רשלנות רפואית" מציג מידע עדכני הכולל מאמרים, מדריכים, דוגמאות וכדומה... 

בעקבות ברית מילה רשלנית, התפתח באיבר מינו של התינוק נמק. האם ניתן להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית נגד מוהל? 

לאחר ניתוח לתיקון עמוד השדרה סבל הנער מסיבוכים נשימתיים, והוריו טענו כי לא הוזהרו מפני סיכוני ההרדמה לכן מדובר ברשלנות. 

תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח לקיבוע שבר בירך של קשישה, עקב החלטה שגויה לבצע שתי פרוצדורות של הוצאת פלטה והשתלת פרק ירך מלאכותי בניתוח אחד.  

התובעת עברה ניתוח לתיקון דליפת שתן בבית חולים הדסה. בעקבות שורה של התרשלויות, התובעת זקוקה לדיאליזה קבועה ואינה שולטת על הסוגרים.  

התובעת טענה כי הניתוח לתיקון פריצת דיסק לא היה דחוף וגרם להתפשטותם של רסיסי דיסק, שבעקבותיו בוצע ניתוח שני.  

ילדה כבת שש, עברה ניתוח להוצאת אבן חצץ שחדרה לאוזנה. בעקבות הניתוח הילדה איבדה את שמיעתה, לכן הוריה הגישו תביעה בגין רשלנות רפואית. 

האם בית החולים יפצה אדם, שעבר שני ניתוחים כושלים, לטיפול ברפלוקס קיבתי ושטי, ונותר עם נכות קבועה במערכת העיכול? 

בעקבות ניתוח שגרתי להוצאת אבנים מכיס המרה, התרחשה דליפה שמקורה לא זוהה 

האם אי ביצוע בדיקת MRI לפני ניתוח עלה כדי רשלנות רפואית? האם בית המשפט יפסוק פיצויים למנותחת? 

האם רופא אורטופד אשר ניתח את הרגל הלא נכונה יושעה מתפקידו? דוגמא לרשלנות בניתוח החלפת ירך... 

האם רשלנות בבית החולים הלל יפה במסגרת טיפול לאחר ניתוח לקיצור קיבה? האם רשלנות הרופאים גרמה לאי אבחון תסמונת ורוניקה?