www.rashlanut-refuit.org

הסכמה מדעת לניתוח פלסטי - הקטנת חזה מטעמים אסטטיים ורפואיים

הסכמה מדעת לניתוח פלסטי - הקטנת חזה מטעמים אסטטיים ורפואיים

סעיף 13(א) לחוק זכויות החולה קובע כי טיפול רפואי יינתן לחולה רק אם האחרון נתן לכך הסכמה מדעת וזאת לפי הוראות פרק ד' לחוק. סעיף 13(ב) מפרט את המידע אשר הרופא המטפל צריך למסור למטופל בכדי שזה יוכל להחליט האם הוא מסכים לעבור את הטיפול הרפואי או לאו. מתן הסבר ומידע רפואי נועד לשרת מטרה אחת – קבלת החלטה מושכלת מצידו של החולה בדבר הטיפול הרפואי הצפוי לו. כמו כן, הרופא מחויב להציג בפני החולה גם אלטרנטיבות נוספות לביצוע ההליך הרפואי. יש לציין כי החוק לא קובע חובה לערוך רישום של ההסברים אשר ניתנו למטופל והסכמה מדעת יכולה להיות גם בעל פה.


תביעה בגין טיפול רפואי ללא הסכמה מדעת הינה תביעה חלופית לאחר שטענות בגין רשלנות רפואית לא הוכחו כדבעי. דוגמא לכך ניתן היה לראות בתביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח פלסטי אשר הונחה לפתחו של בית משפט השלום בחיפה. מדובר באישה אשר עברה ניתוח הקטנת חזה וטענה כי הטיפול שניתן לה נעשה ללא מתן הסכמה מדעת כנדרש. עם זאת, גרסתה של התובעת לא הייתה אמינה והשופטים אף כתבו בפסק הדין כי גרסתה של המטופלת "התפתחה לאורך המשפט".

 

סתירות בין כתב התביעה לתצהירים מאוחרים ולעדות בבית המשפט


בכתב התביעה טענה התובעת כי במהלך הפגישה עם הרופא המנתח במרפאתו היא הסבירה לו את חשיבות הניתוח עבורה ואת החששות האופפים אותה לקראתו. לטענתה, הרופא הרגיע אותו באומרו כי מדובר בניתוח בעל אחוזי הצלחה גבוהים במיוחד. התובעת טענה בכתב התביעה כי הנתבע ציין בפניה שמדובר בניתוח פשוט ושגרתי אשר תוצאותיו תהינה טובות ואין בו סיכונים מיוחדים.

 

עוד מאמרים בנושא:
גידול סרטני בחזה רשלנות רפואית, מתי תוגש תביעה?
רשלנות רפואית בניתוח הקטנת חזה
רשלנות רפואית בהגדלת חזה

 

לדבריה, "לא הוסבר לה דבר" אודות שיטת הניתוח והטכניקה הניתוחית אשר בה התכוון הרופא לנקוט. כמו כן, התובעת הוסיפה כי לא הוסבר לה כלל על כך שעלולות להישאר לאחר הניתוח צלקות אדומות ועבות ואף בקשותיה לראות הדמיה של מקרים דומים נענו בשלילה. דברים אלו קיבלו ביטוי גם בתצהירה הראשון של התובעת במרץ 2007.


התובעת לא ציינה, בכתב התביעה ובתצהיר הראשון, את הבדיקה אשר עברה ביוני 2001 במרפאת בית החולים, כחודש וחצי לפני הניתוח. כמו כן, התובעת לא פירטה אודות הסברים אשר ניתנו לה כביכול במהלך בדיקה זו בנוגע לניתוח. עם זאת, הרישום הרפואי מאותו היום הצביע על עובדות אחרות. על פי רישום זה, ביוני 2001 קיבלה התובעת הסברים מפורטים אודות הניתוח וזאת אף בנוכחות אחות נוספת. בתצהיר שני אשר הוגש על ידי התובעת, ביוני 2009 (שנתיים לאחר התצהיר הראשון), אישרה האחרונה כי במהלך הבדיקה במרפאת בית החולים ניתן לה הסבר על הניתוח. דברים אלו התיישבו בסתירה לטענותיה של התובעת בתצהיר הראשון ובכתב התביעה ("לא הוסבר לה דבר").


התובעת טענה בכתב התביעה כי במהלך הפגישה עם הרופא הנתבע, שיתפה היא אותו בחששותיו בנוגע לצלקות לאחר הניתוח. עם זאת, במהלך הדיונים בבית המשפט, הכחישה התובעת דברים אלו וטענה כי לא העלתה היא בפני הרופא המטפל חששות אלו. השופט קבע כי אין בידיו לקבל טענות אלו. בפסק הדין נכתב כי התובעת טענה בעצמה בכתב התביעה ובתצהירה הראשון כי היא חששה מהניתוח ושיתפה בכך את הרופא הנתבע. כמו כן, הוכח שעסקינן בחשש של ממש אשר הציק לתובעת לפני הניתוח וישב על ליבה. מיותר לציין כי ניתן להניח שהתובעת ביררה בנוגע לצלקות ואף הפנתה שאלות בעניין זה לגורמים המטפלים.

 

גם אם לא הייתה הסכמה מדעת - מדובר בניתוח רפואי


למעשה, התובעת הודתה בעדותה כי נמסרו לה פרטים שונים בנוגע לניתוח אך הרופאים לא ירדו עימה לפרטי פרטים.
יש לציין כי גם אם התובעת הייתה מוכיחה שלא ניתנה הסכמה מדעת לביצוע הניתוח, עדיין לא היה מקום לקבל את התביעה. התובעת לא טענה בכתב תביעתה כי לו ידעה על הסיכונים הנוגעים לצלקות ולגודל השדיים, היא הייתה מסרבת לעבור את הניתוח.

 

טענה זו הייתה הכרחית לצורך ביסוס קשר סיבתי בין הנזק להעדר ההסכמה מדעת. כמו כן, אין עסקינן בניתוח אסטטי גרידא. התובעת הופנתה לביצוע הניתוח עקב כאבי גב מהם סבלה, פטרת, גירוד, פריחה ובעיה נפשית בשל גודל שדיה. אי לכך, הומלץ לה על ידי רופא המשפחה לעבור את הניתוח. בפסק הדין נכתב כי לא ניתן לשלול כי התובעת אכן היתה מבצעת את הניתוח, למרות הסיכונים, וזאת לאור הסבל אותו חוותה טרם הניתוח.


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

התביעה היא בגין נזקים שנגרמו לתובעים עקב רשלנות רפואית בביצוע ניתוח קשירת חצוצרות. בעקבות כשלון הניתוח נולדה לנתבעים ביתם החמישית. 

התובעת הגיעה לנתבע על מנת לעבור ניתוח קיצור קיבה. המנתח בחר לנתחה בשיטה שאינה מקובלת הקרויה ניתוח על שם סקופינרו... 

פיצויי בשל רשלנות רפואית בניתוח הקטנת שדים - לטענת התובעת, תוצאות הניתוח הן איומות כלשונה, לאחר שבשדיה נותרו אף כיום, 7 שנים לאחר הניתוח, צלקות מכוערות ומגעילות לא נוחות קשות להסתרה ובולטות 

התובעת פנתה לנתבעת, לקבלת יעוץ בדבר אפשרות למתיחת פנים, והוצע על ידה, טיפול חדשני בשיטת אפאטוס.  

ניתוח השתלת שיער נכשל וגרם לנזק אסתטי ולצלקות בראשו של התובע. 

הנתבע, רופא מומחה לכירורגיה פלסטית, ביצע ניתוח פלסטי-אסתטי באפה של התובעת. ניתוח זה בוצע, לטענת התובעת, ברשלנות, והיא תובעת פיצוי בגין נזקיה.  

התביעה הינה תביעה בגין רשלנות רפואית ונזק שנגרם לתובעת ולבני משפחתה בעקבות ניתוח שעברה התובעת בעקבות זאת שסבלה מהשמנת יתר.  

התובע הגיש תביעה זו כנגד הנתבע לפיצויים, עפ"י פקודת הנזיקין, בגין ניתוחי אף כושלים שבצעו באפו בבית חולים "כרמל" חיפה ע"ש ליידי דיוויס.  

התובע עבר ניתוח פלסטי אשר הותיר באפו מספר כשלים בולטים: צלקות, חור במחיצת האף ונפיחות בולטת. התובע זכה בפיצוי על נזק לא ממוני והחזר כספי בגין הניתוח 

התובע הגיע לניתוח באיבר מינו לצורך הארכה ועיבוי האיבר. בפני התובע הוצגו דוגמאות של אברי מין לאחר ניתוח. לתובע לא הוצגו הסיכונים הכרוכים בביצוע הניתוח. התוובע סובל מתופעות קשות באיבר מינו. 

בית המשפט פסק פיצויים בסך כמיליון שקלים בגין רשלנות רפואית בקבלת הסכמה מדעת לניתוח תיקון ראיה Lasik... 

בית המשפט קבע כי חוות הדעת הרפואית אשר צורפה לכתב התביעה לא הייתה מפורטת כנדרש. אי לכך, נדחתה תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח הקטנת חזה... 

על פי חוק זכויות החולה, כל מטופל או מטופלת חייב\ת לתת הסכמה מדעת לפני טיפול רפואי. עניין זה הינו בעל חשיבות יתרה בניתוחי ברירה כגון ניתוח להקטנת חזה... 

התובע טען כי הרופאים לא השכילו לאבחן קרטוקונוס ממנו סבל, האם מדובר ברשלנות רפואית בניתוח לייזר מסוג Lasik?  

האם המטופל נתן הסכמה מדעת לביצוע ניתוח לייזר מסוג Lasik לתיקון ראיה? האם התובע היה מסרב לו ידע את הסיכון המדובר? 

ניתוח הגדלת חזה הינו ניתוח אלקטיבי, דהיינו ניתוח מבחירה. אי לכך, הפסיקה קבעה כי ההסבר הנדרש לביצוע הליכים רפואיים אלו, שאינם מחויביי המציאות, הינו נרחב יותר מניתוח רגיל... 

האם חובה על מטופל, אשר נגרם לו נזק בגין רשלנות רפואית בניתוח לייזר לתיקון ראיה, לעבור ניתוח מתקן על מנת לשפר מצבו הבריאותי? 

האם ניתוח לייזר לתיקון רוחק ראיה, אשר בוצע באופן חדשני במכון לניתוחי לייזר, התבצע בצורה רשלנית? האם הופרה חובת הזהירות? 

האם הניתוח הראשוני (בשתי העיניים) והניתוח המתקן (בעין ימין) בוצעו ברשלנות? האם הייתה הסכמה מדעת? האם התקיים קשר סיבתי? קראו עוד בפורטל רשלנות רפואית 

בחורה כבת 24 שנים עברה 3 ניתוחים באפה שגרמו לפגיעה תפקודית ולפגם אסתטי. כיום, התובעת סובלת מאף עקום, בעיות בנשימה ועוד נזקי גוף שונים... 



תגיות: דליפת סיליקון,