בקשה להוסיף את בית החולים ``אסף הרופא`` לכתב תביעה
.jpg)
האם ניתן להוסיף צד לתביעה בנוגע לרשלנות רפואית בהריון בנוגע לבדיקות אולטראסאונד, לאחר שהדיונים בתובענה נמשכים מזה מספר שנים? בית המשפט העליון דחה את בקשתם של זוג הורים ובתם, להוסיף את בית החולים "אסף הרופא" כצד נתבע בתביעה שהוגשה לפני חמש שנים. בתם של ההורים התובעים נולדה בשנת 1996 עם סינדרום הכולל פיגור שכלי ומומים מרובים במערכת השלד. לטענת המשפחה, מדובר במקרה של הולדה בעוולה ("טוב לי מותי מחיי") אשר נבע עקב רשלנות רפואית.
התביעה המקורית הוגשה נגד המרכז הרפואי בו בוצעו בדיקות סריקת המערכות, ונגד המומחה באולטרא סאונד אשר ערך את הבדיקות. בני המשפחה טענו בכתב התביעה כי הרופא האחראי על בדיקת האולטרא סאונד לא אבחן במועד את החוסר המלא או החלקי של האיבר במוח העוברית. כמו כן, ההורים ובתם הלינו על כך שהרופא לא המליץ על בדיקת MRI (שבאמצעותה ניתן היה, לכאורה, לבחון ברמת וודאות גבוהה את שאלת קיומו או העדרו של הסינדרום ממנה סובלת הקטינה).
הנתבעים טוענים - הרשלנות היא של בית החולים "אסף הרופא"
המרכז הרפואי הנתבע הגיש כתב הגנה ובו טען כי יש לגלגל את האחריות לרשלנות הרפואית, ככל שתמצא כזאת על ידי בית המשפט, לפתחו של בית החולים "אסף הרופא". לטענת המרכז הרפואי, האישה הגיעה למספר בדיקות בבית החולים "אסף הרופא" במהלך הריונה, ובמסגרת בדיקות ומעקבים אלו, ניתן היה לאבחן את הסינדרום לפני הלידה (קראו גם על רשלנות רפואית בלידה).
אי לכך, המשפחה ביקשה מבית המשפט להוסיף את בית החולים "אסף הרופא" כנתבע נוסף בתביעה. בית המשפט המחוזי דחה את הבקשה ועמד על כך שפרשת התביעה נדונה במשך זמן רב, והחלק הארי של עדי התביעה נשמעו (לרבות בני המשפחה, עובדת סוציאלית, מומחים רפואיים ועוד). בית המשפט קבע כי היות ונערמו קרוב ל-500 עמודי פרוטוקול, ובהתחשב בעובדה שבני המשפחה דבקו בכתב תביעתם המקורי, דין בקשתם להידחות.
יכולים להגיש תביעה נוספת נגד בית החולים לבדו
בית המשפט הוסיף שבני המשפחה דבקו בכתב התביעה חרף הטענות שהעלו הנתבעים הראשונים בנוגע לרשלנות "אסף הרופא", ואף לאחר שבחקירתה הנגדית של האם עלתה סוגיית אחריותו של בית החולים במלוא כובדה.
"אין חולק כי התיקון המבוקש יאריך את הדיון בפרק זמן ניכר ולו מהטעם שיתווספו כתבי טענות, יתווספו חוות דעת מומחים ולא מן הנמנע, שחלק מהעדים שסיימו את עדויותיהם יתבקשו לשוב לדוכן העדים", כתבו השופטים בפסק הדין, "מנגד, דחיית הבקשה לא תחסום את דרכם של המבקשים להגיש תביעה נפרדת נגד בית חולים אסף הרופא, באמצעות משרד הבריאות, בגין עילה חדשה".