הגדלת סכום הפיצויים בעקבות רשלנות רפואית בבית המשפט העליון
בית המשפט העליון נדרש לדון בתביעה להגדלת סכום הפיצויים שנפסקו לתובעת בגין רשלנות רפואית במתן טיפול בבית החולים בילינסון. על פי פסק הדין של בית משפט קמא, נפסקו לטובת המטופלת פיצויים בגין ראשי נזק שונים כגון הפסד השתכרות, כאב וסבל, ניידות, פיזיותרפיה, הוצאות עבור אוכל ותיקון פרטי לבוש.
סך כל סכום הפיצויים שנפסק בעבור התובעת עמד על כ-890 אלף שקלים בתוספת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד. התובעת הגישה ערעור על החלטתו של בית המשפט המחוזי, וטענה כי סכום הפיצויים לו היא זכאית הינו גבוהה מפסק הדין שניתן בעניינה.
התובעת לא חיפשה עבודה, האם היא זכאית לפיצויי בגין הפסד השתכרות?
בית המשפט העליון קבע, כי דין ערעורה של התובעת להתקבל. השופטים ציינו כי במספר ראשי נזק פסק בית-המשפט המחוזי על הצד הנמוך. כמו כן, בית משפט קמא לא התייחס לפיצויים לתובעת בגין הפסדי שכר בעבר ועזרת הזולת בעבר.
אשר להפסד השכר, בית המשפט המחוזי קבע כי המערערת יכלה לחפש מקום עבודה בזמן שלאחר הטיפול ועל כן אין היא זכאית לפיצויי בגין הפסד זה. עם זאת, שופטי בית המשפט העליון סברו כי גם אם היה בידי המערערת לתור אחר מקום עבודה והיא לא עשתה כן, אין בכך כדי לאיין את זכאותה לפיצוי חלקי (על-פי הפגיעה התפקודית שנגרמה לה).
"זו ההנחה העומדת בבסיס פסיקת הפיצוי לעתיד, והיא יפה גם לעבר", כתבו השופטים.לסיכום, לאחר שנבחנו טענות הצדדים ביחס לכלל ראשי הנזק, בית המשפט העליון קבע כי יש להוסיף לפסק-הדין סכום של 200,000 ₪. כמו כן, השופטים קבעו כי שכר הטרחה בבית-המשפט המחוזי יתוקן בהתאם.