ערעורו של דוקטור צהבת אשר הדביק חולים בנגיף צהבת C
עונשו של ד"ר סרגי פונטוס, אשר זכה לכינוי המפוקפק ד"ר צהבת, הופחת הבוקר בבית המשפט העליון. הרופא הגיש ערעור על חלק מהרשעותיו בהכרעת הדין המקורית. השופטים קיבלו חלק מטענות המערער והפחיתו את עונשו ל-10 שנות מאסר בפועל (במקום 12 כפי שנגזר עליו בתחילה). השופטים ציינו כי הרופא המרדים, אשר הדביק מטופלים רבים (למעלה מ-25) במחלת הצהבת, סטה מהדרך בה מצופה רופא להתנהג.
המערער היה, בתקופה נשוא כתב האישום, רופא מרדים מתמחה בבית החולים סורוקה בבאר שבע. באותם הימים הוא נשא את נגיף הצהבת מסוג Hepatitis C והיה מכור לסם מסוכן מסוג Fentanyl. במסגרת עבודתו כרופא מרדים, היה המערער נגיש לסם ונהג להזריקו בכמויות גדולות. ההזרקות התבצעו לרוב בשירותי בית החולים, תוך שהוא מותיר אחריו צמר גפן ספוג בדמו. כאשר התגלתה התמכרותו לסם, פוטר המערער מעבודתו.
עבירות פליליות רבות ומאסר בפועל
בהמשך, צוות בית החולים גילה כי מספר אנשים שטופלו בבית החולים חלו בצהבת C בעקבות אשפוזם. מבדיקות הצוות הרפואי עלה חשד, כי המערער הוא הגורם המדביק. לימים, התגלו עוד מקרים רבים של מטופלי עבר החולים בנגיף. המערער הועמד לדין בבית המשפט המחוזי, בטענה שהדביק 34 מטופלים בצהבת C.
לעניין זה הואשם בעבירות של חבלה בכוונה מחמירה והפצת מחלה במזיד, על טיפול בחולים בעודו מסומם, השארתם ללא השגחה כשהלך לשירותים כדי להזריק לעצמו סם, והשארת הסם באמפולות פתוחות. כמו כן, הואשם המערער במעשי פזיזות ורשלנות. בשל לקיחת סם ה- Fentanylלשימושו העצמי ושימושו בו. בנוסף, הורשע ד"ר צהבת אף בעבירות של גניבה בידי עובד, מרמה, הפרת אמונים, והחזקה ושימוש בסם לצריכה עצמית.
בסופו של היום, בית המשפט המחוזי גזר על הרופא עונש מאסר בפועל של 12 שנים. בעקבות הגשת הערעור, הופחת עונשו של המערער והועמד על 10 שנים בלבד.