www.rashlanut-refuit.org

רשלנות באבחון דימום מוחי עכבישי על ידי רופא חברת ``ביקורופא``

רשלנות באבחון דימום מוחי עכבישי על ידי רופא חברת ``ביקורופא``

חברת "ביקורופא" תשלם פיצויים בסך 1.8 מיליון שקלים לאישה אשר נותרה משותקת לאחר שדימום מוחי ממנו סבלה אובחן על ידי רופא הנתבעת כ"דלקת בקיבה". התביעה הוגשה על ידי האישה ומשפחתה, וזאת בעקבות רשלנות רפואית באבחון. במסגרת ההליכים בין הצדדים הוסכם על הסכם פשרה.

 

עוד מאמרים בנושא:
רשלנות רפואית בניתוח לעצירת דימום מהאף, מתי ניתן לקבל פיצויים?
רשלנות רפואית דימום מוחי, מתי תוגש תביעה?

 

הפרשה במקרה דנן החלה כאשר המטופלת, אישה בשנות ה-50 לחייה, חשה ברע ופנתה לחברת "ביקורופא" בעקבות ההנחיות שניתנו לה בקופת חולים מאוחדת בה היא הייתה מבוטחת. החברה שלחה לביתה של המטופלת רופא. המטופלת ובני משפחתה טענו כי הרופא לא השכיל לאבחן שמצבה הרפואי של האישה בכי רע והוא קבע כי מדובר בדלקת קיבה, הא ותו לא. חרף הקביעה "הקלה" הנ"ל, האישה הייתה ב"עיצומו" של דימום עכבישי במוחה. התובעים טענו כי הרופא רשם לתובעת תרופות אשר לא הועילו והיא הובהלה כעבור שלושה ימים לבית החולים כאשר היא סובלת מפרכוסים. בבית החולים נקבע כי האישה סובלת מדימום מוחי חמור. כתוצאה מהדימום, נגרם לאחרונה – לטענת המשפחה – נזק בלתי הפיך.

 

הסממנים היו צריכים להדליק "נורה אדומה"

 

התובעים צירפו לכתב התביעה חוות דעת רפואית אשר נערכה על ידי פרופ' ק'. פרופ' ק' ציין בחוות דעתו כי הרופא מטעם חברת "ביקורופא" טיפל באישה באופן רשלני ולא השכיל להבחין ב"סימפטומים" השונים. חרף העובדה כי האישה התלוננה באוזניו של הרופא על "כאבי ראש עזים", האחרון לא הפנה אותה לבדיקה נוירולוגית.

 

פרופ' ק' היה סבור כי עסקינן ברשלנות של ממש. הוא הדגיש בחוות דעתו כי כאשר חולה אשר מתלונן על לחץ דם גבוה והקאות, ובמקביל מלין גם על כאבי ראש עזים, מדובר ב"נורה אדומה". זאת ועוד, המומחה מטעם התביעה הוסיף כי לא היה מקום להסיק שעסקינן בדלקת בקיבה וזאת משום שהסממנים לדלקת זו לא הופיעו במקרה דנן (לדוגמא, כאבי בטן). מבחינת הקשר הסיבתי, נקבע כי כאשר הרופא מטעם "ביקורופא" הגיע לביתה של המטופלת, טרם נגרם לה נזק בלתי הפיך. דהיינו, אבחון נכון של מצוקתה הרפואית היה יכול לסייע לאחרונה לאין ערוך ולמנוע את המצב הקשה אליו היא נקלעה.

 

עורך הדין אשר ייצג את המשפחה הוסיף וטען כי "מדובר ברשלנות רפואית אשר הותירה אישה צעירה משותקת וזקוקה לסיוע רפואי, 24 שעות ביממה". בסופו של היום, הנתבעת וחברת הביטוח הסכימו לחתום על הסכם הפשרה מול המשפחה. במסגרת ההסכם נקבעו פיצויים לתובעים בסך 1.8 מיליון שקלים. הסכם הפשרה אושר על ידי בית המשפט המחוזי בירושלים.

 


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום
מחלת הסרטן - רשלנות רפואית באבחון וטיפול בסרטן

רשלנות רפואית בסרטן - כיצד יש להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית באיחור באבחון גידול? קראו עוד באתר "רשלנות רפואית" תמצאו פסקי דין, מאמרים, פנייות לעורכי דין ללא התחייבות... 

אבחון לקוי או טעות בפענוח תוצאות בדיקת מאמץ עלולים לשמש עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית, זאת כאשר נגרם לנבדק נזק כתוצאה מהתנהלות לא סבירה של הרופא המטפל. 

חוק הגזזת נחקק על מנת להעניק פיצוי לפנים משורת הדין לחולי גזזת אשר עברו הקרנות על ידי המדינה.. האם התפתחות סרטן הינו רשלנות רפואית?. 

התובע סובל מנזקים נוירולוגים בגין ניתוח רשלני על ידי מתמחה להוצאת גידול מבלוטת יותרת המוח... 

האם התובע, אשר איבד את פרנסתו בגין רשלנות רפואית, יזכה לפיצויים בגין נזק כלכלי עקיף? 

האם נטל הראיה בתביעה שעניינה רשלנות רפואית בבדיקת קולונסקופיה יעבור לכתפי הרופאים בגין רשלנות רפואית בניהול רשומות רפואיות וקבלת הסכמה מדעת... 

האם ניתן היה לאבחן את סרטן בלוטת התריס במהלך הבדיקות בשרשרת החיול או במרפאה בניצנים? האם תזכה משפחתה של החיילת שנפטרה בעקבות מחלת הסרטן לפיצויים מתוקף חוק הנכים? קראו עוד... 

האם התנהלותם של רופאי העור, אשר לא הקפידו על רישום רפואי הולם בעת הטיפול, הייתה רשלנית? האם עקב רשלנות זו התפתח הגידול הסרטני באפו של התובע?  

רשלנות רפואית? האם רופא תורן אשר הגיע לביתה של מטופלת ושגה באבחון הבדיקה, העניק טיפול רשלני? האם מותה של המטופלת, יום לאחר מכן בבית החולים, מטיל את האחריות על כתפיו של הרופא התורן? קראו עוד... 

רשלנות רפואית - האם הטיפול הרשלני בחדר המיון במטופלת הסובלת מדלקת בקרום המוח, הביא בסוף למותה של המנוחה? קראו עוד... 

חברת "ביקורופא" חתמה על הסכמי פשרה במסגרתו היא תשלם פיצויים בסך כ-2 מיליון שקלים לאישה ובני משפחתה... 

תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית לאחר שלא נערכו לילדה בדיקות דם חרף ארבעה התקפים של שיתוק על שם בל... 

האם רשלנות באבחון מחלה? רופא משפחה המליץ על דיאטה במקום להפנות את המטופל לקבלת טיפול רפואי תרופתי... 

האם רופאי בית החולים נהריה פעלו תוך רשלנות רפואית ולא השכילו לאבחן את האירוע המוחי ממנו סבל המנוח? 

בית המשפט המחוזי פסק פיצויים בסך 16.1 מיליון שקלים בגין רשלנות רפואית באבחון התייבשות תינוק בחדר מיון... 

האם רשלנות רפואית באבחון מחלה בבית אבות גרמה לפטירתו המצערת של המנוח בגיל 69 בלבד? האם היה על רופאת המוסד להקשיב לבני משפחתו של המנוח? 

המטופל, צעיר בן 26, הגיע לחדר המיון כאשר הוא סובל מכאבי ראש, שיעולים, שלשולים וחום. הרופאים ערכו בדיקת א.ק.ג ושחררו את החולה לביתו. 36 שעות לאחר מכן הוא נמצא ללא רוח חיים במיטתו... 

ביצוע בדיקה שטחית במסגרת ביקור בית. אי אבחון אירוע מוחי והפניה לרופא משפחה במקום לחדר מיון,.. 

האם רופא משפחה אשר לא אבחן מפרצת מוחית, התנהל באופן רשלני? 

האם אי ביצוע בדיקת ה-CT במועד גרם למטופל לסבול מעיוורון? האם אי אבחון המחלה עולה כדי רשלנות רפואית? 



תגיות: אווסטין, אבילק, טיפול אלטרנטיבי, נכות, אבודרט, עילת תביעה, דיאבטס אינסיפידוס, אנטיביוטיקה,