www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית בזריקת אפידורל, מתי ניתן לקבל פיצויים?

רשלנות רפואית בזריקת אפידורל, מתי ניתן לקבל פיצויים?

אפידורל היא טכניקה של הזרקת חומרים משככים לאזור הגב התחתון באמצעות מחט חלולה שדרכה מכניס רופא מרדים צינורית שנשארת בגוף במשך ההליך רפואי, כולל בעת לידה, ניתוח וטיפולים נוספים. הזריקה גורמת להרדמה של העצבים באזור ובכך מונעת מהמטופל לחוש בכאבים בגב התחתון ליד עמוד השדרה, שזהו החלל האפידורלי.


זריקת אפידורל נפוצה בעיקר אצל יולדות, ומשמשת לשיכוך כאבים בעת הלידה, כמו כן, ישנן פרוצדורות רפואיות אשר עושות שימוש באפידורל כמו במקרים של כאבי גב ופריצת דיסק המצריכים ניתוחי גב או ניתוחים אורתופדיים באגן ועוד.


רשלנות במתן זריקת אפידורל ליולדת


רגישות לחומר ההרדמה עלולה לגרום לתופעות קשות אצל יולדת ואף הזריקה לעיתים מאטה את קצב הלידה ומגדילה את הסיכוי ללידת מכשירים. כמו כן, יש צורך בעירוי נוזלים לפני הזרקת החומר עקב ירידה בלחץ דם והתרחבות כלי הדם. ולאחר שניתן אפידורל, היולדת צריכה להיות תחת השגחת מוניטור עד לסוף הלידה.


רשלנות רפואית במתן אפידורל יכולה לבוא לידי ביטוי כאשר נגרם נזק ממשי כתוצאה משימוש לא נכון, ביצוע הזריקה בחוסר מיומנות או מתן מינון שגוי של החומר. וכן עקב אבחון שגוי כמו במקרים שבהם המטופל סובל מבעיות בתפקודי קרישת הדם, או זיהום באזור הגב התחתון והזריקה גרמה לנזק במקום להפחית את הכאבים.


במהלך הלידה רשלנות רפואית בזריקת אפידורל יכולה לבוא לידי ביטוי אם הרופא המרדים לא התייחס למדדים הרפואיים או לרגישות של היולדת לחומר. כאשר במקרים חמורים זריקת אפידורל עלולה לגרום לשיתוק קבוע אצל היולדת, זיהומים, צניחת לחץ דם, הפסקת מתן שתן ועוד.  


הרשלנות יכולה לבוא לידי ביטוי עקב היעדר הסכמה מדעת, כאשר לא נמסר מידע ליולדת על הסיכונים הכרוכים בהליך טרם מתן אפידורל ולא ניתנה הסכמה בכתב לכך. וכן אם הזריקה ניתנה על ידי רופא שאינו רופא מרדים, מוסמך ומיומן בביצוע הליך מסוג זה.


תביעה בעילת רשלנות רפואית בזריקת אפידורל תוגש כאשר קיים קשר סיבתי בין הזריקה לבין הנזק שנגרם למטופל. לשם ביסוס הקשר הסיבתי, יש לפנות למומחה רפואי כדי שיחווה את דעתו בעניין. בשלב הבא יש לברר עם עורך דין העוסק בדיני נזיקין, האם יש מקום להגיש תביעה לתשלום פיצויים ומהם הסיכויים שהתביעה תתקבל. 


מתן זריקת אפידורל ללא הסכמה מדעת


האם מטופלת אשר נותרה כאשר היא סובלת משיתוק בעקבות זריקת אפידורל, תזכה לפיצויים מקופת חולים? האם אי מתן הסבר מפורט על הסיכונים הכרוכים במתן הזריקה, בהתאם לנסיבות המקרה, עולה כדי רשלנות רפואית בניתוח תוך טיפול ללא הסכמה מדעת? 


על פי עובדות התביעה, התובעת, ילידת שנת 1955, עברה בשנת 1996 כריתה תת-שלמה של בלוטת המגן, אך לאחר הניתוח החלה היא לסבול מכאבים בצוואר ובידה השמאלית. לקראת סוף שנת 1997 נבדקה התובעת על ידי הרופאה הנתבעת, שהייתה מנהלת מרפאת הכאב בבית חולים.


הרופאה הציעה למטופלת טיפול של הזרקה אפידוראלית באזור הצוואר, אשר אמור היה לשכך את הכאב. לאחר הזריקה, נותרה התובעת כאשר היא סובלת משיתוק חלקי וממגבלות בידה השמאלית. אי לכך, ביקשה התובעת לקשור את הנזק להתרשלות בביצוע הטיפול האמור.


האם הייתה הסכמה מדעת לקבלת הזריקה?


בית המשפט המחוזי בחן את חוות הדעת הרפואיות שבאו בפניו, ובא לכלל מסקנה כי הוכח הקשר הסיבתי העובדתי בין ההזרקה לבין הנזק שנגרם לידה של התובעת. עם זאת, השופטים ציינו כי התובעת לא הוכיחה רשלנות רפואית בביצוע ההזרקה, אלא רק בסוגיית ההסכמה מדעת לטיפול. בית המשפט ציין כי הרופאה לא הזהירה כנדרש את התובעת מפני הסיכון של שיתוק ביד בעקבות הטיפול. לפיכך, נפסק כי לו הייתה מוזהרת המטופלת כאמור, היא הייתה ממאנת לעבור את הטיפול.


לעניין שיעור הפיצויים, בית המשפט פסק לטובת התובעת סכומים באופן הבא - 380,000 שקלים בגין כאב וסבל, 293,419 שקלים בגין הפסד השתכרות בעתיד, כאשר החישוב נעשה לפי הפסד חודשי של 2,000 שקלים עד גיל 65 שנים, 172,530 שקלים בגין עזרת הזולת בעתיד, 30,000 ששקלים בגין הוצאות עבור אוכל ותיקון פרטי לבוש, 8,000 שקלים בגין ניידות ו-5,157 שקלים בגין פיזיותרפיה. סך כל הפיצוי הסתכם בסכום של 889,108 שקלים, ולסכום זה התווספו הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין.

 

 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

הידבקות לאחר לידה וזיהום, רשלנות רפואית - המערערת נולדה בשנת 1957 בבית החולים אלישע. כעבור שישה ימים הוחזרה לביתה. מספר ימים לאחר מכן נתגלתה אצלה תופעה של הקאות ואיבוד נוזלים.  

התובע נולד בשנת 1982 ובשנת חייו הראשונה קיבל שלוש מתוך ארבע מנות של חיסון נגד פוליו, חרף כך חלה המערער בפוליו... 

פסק דין בעניין רשלנות רפואית בגין אי הפסקת הריון בשל חשש לפגות... 

לאחר הריון בסיכון גבוה וטיפולי פוריות, הרופא אשר התרשל בקריאת בדיקת מוניטור ושחרר את האם ההרה לביתה מבלי שהבין את הסיכון לעובר וכתוצאה מכך התינוקת נולדה עם פגיעה מוחית קשה ופגיעה רב מערכתית 

האם הופרה חובת הזהירות המוטלת על רופא שיניים סביר במסגרת מתן זריקת אלחוש למטופל? 

רשלנות רפואית - סוגיית חישוב הפיצויים

חישוב פיצויים בעקבות רשלנות רפואית. אתר "רשלנות רפואית" מציג מידע עדכני הכולל מאמרים, מדריכים, דוגמאות וכדומה... 

האם יש להטיל אחריות אישית על רופא בעקבות רשלנות רפואית במהלך הלידה? האם יש להטיל את האחריות כולה על בית החולים? היכן מתחילה ונגמרת האחריות בנושא רשלנות רפואית? קראו עוד... 

העדר רשומה רפואית במהלך ניהול לידה והעברת נטל ההוכחה בתביעה שעניינה רשלנות רפואית במהלך לידה. אירוע פרע כתפיים שהביא לשיתוק בידו של התינוק... 

האם ביצוע הלידה על ידי רופא מתמחה, ולא רופא מומחה, למרות מצבה הפתולוגי המורכב של האישה, מהווה רשלנות רפואית של בית החולים? האם מתן פטוצין לזירוז הלידה מחייב השגחה של רופא מומחה? קראו עוד... 

השאלה באילו נסיבות קמה חובה, מכוח עוולת הרשלנות, לבצע הליך רפואי באמצעות רופא מומחה איננה פשוטה. האם לאחר הריון בסיכון חייב רופא מומחה להיות נוכח בחדר הלידה?. 

רופאים כרתו רחם של יולדת במהלך ניתוח קיסרי שבוצע בהליך חירום. האם מדובר ברשלנות רפואית בלידה? 

האם רשלנות בלידה הביאה ללידה של ילדה הסובלת משיתוק מוחין ואפילפסיה? האם הרופאים היו צריכים להעניק ליולדת טיפול אנטיביוטי או טיפול בסטרואידים? 

מהו ניזוק משני? האם גם הורים אשר ילדם נפגע בגין רשלנות בלידה זכאים לפיצויים בגין כאב וסבל וראש נזק לא ממוני? 

האם הרופאים התרשלו כלפי התובע והוריו בגין אי אבחון סיכוי לאירוע פרע כתפיים במהלך הלידה? 

יולדת הגיע לאשפוז במהלך הריון בבית החולים מקאסד. בשלב מסוים היא נמצאה בלידה פעילה וילדה ארבעה פגים. האם רשלנות רפואית בבית החולים גרמה לפטירתם של התינוקות לאחר זמן קצר? 

הורים מטפלים במסירות בבתם הנמצאת במצב צמח בגין רשלנות בניתוח קיסרי. האם הם זכאים לפיצויים מהמדינה מכוח החוק לתיקון דיני נזיקין אזרחיים... 

תביעה בגין רשלנות רפואית בלידה לאחר ניתוח קיסרי הוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב... 

לידת וואקום במקום לידה במהלך ניתוח קיסרי? האם מדובר ברשלנות רפואית בלידה? 

בית המשפט העליון דחה תביעה בגין רשלנות רפואית בלידת תאומים למרות שאחד התאומים נולד כאשר הוא סובל משיתוק מוחין... 

האם בית המשפט יקבל תביעה בגין רשלנות רפואית בלידה, וזאת משום שהתובעים הוכיחו רשלנות מסוימת ולא נמצאה סיבה רפואית ברורה לשיתוק מוחין ממנו סובל התובע?