www.rashlanut-refuit.org

האם רשלנות רפואית באי ביצוע בדיקת CT גרמה לעיוורון?

האם רשלנות רפואית באי ביצוע בדיקת CT גרמה לעיוורון?

בתחילת חודש יוני 1990, עת הייתה התובעת בת 25 שנה ובחודש השישי להריונה, החלה היא לסבול מכאבי ראש והפרעות בראיה. באמצע החודש פנתה התובעת לרופא המשפחה בקופת חולים ויום לאחר מכן, בעקבות ההחמרה בבעיות הראיה, פנתה היא לרופא הנשים שטיפל בה. הגניקולוג הפנה את התובעת לחדר המיון של בית החולים באזור, שם נבדקה ואושפזה במחלקה הפנימית.

בבדיקת העיניים שנעשתה לתובעת נמצא כי האישון השמאלי לא מגיב לאור ובקרקעית העיניים נמצא חיוורון וטשטוש גבולות הדיסקיות. חדות ראייתה בעינה הימנית הייתה מוגבלת ובעיניה השמאלית לא הייתה תחושת אור.


התובעת הופנתה לבדיקת CT מוח אשר לא העלתה ממצא מיוחד. עם זאת, לא בוצעה תוכנית מכוונת לאזור האוכף הטורקי (איזור מקומה של בלוטת יותרת המוח) ולא נשללה אפשרות של אפופלקסיה של בלוטת הפיטואיטרי (דימום תת עכבישי אשר עלול לגרום לבעיות בעיניים ונפוץ בעיקר אצל נשים בהריון). בעקבות החשד כי התובעת לקתה במחלת האפופלקסיה פיטואיטרית, נערכה לה בדיקה בה נערך ניקור של עמוד השדרה וגם תוצאות בדיקה זו היו תקינות.

המערערת אושפזה במחלקה הניורולוגית, כאשר פרופסור מומחה בנוירולוגיה ורופאת עיניים עוקבים אחרי אשפוזה. שני המומחים סברו כי התובעת סובלת מפפליטיס ולכן הוענק לה טיפול באמצעות סטרואידים.

 

מדוע לא בוצעה CT לאזור האוכף התורכי?


בית המשפט המחוזי קבע בפסק כי אי ביצוע בדיקת CT עם תוכנית מכוונת לאזור האוכף הטורקי, עוד ביום אשפוזה של התובעת (ואף לא למחרת) מהווה רשלנות רפואית באבחון מחלה. השופטים קבעו כי ביצוע בדיקות אלו היה יכול לאבחן את ההגדלה בלוטת יותרת המוח שהיא שהביאה לאובדן הראיה.

 

חשיבות האבחנה המבדלת

 

אבחנה מבדלת אל מול האפשרות שמדובר בפפליטיס – "יש בו משום סטיה מרמת רפואה נדרשת, וחובת הרופאים היתה לבצע בדיקה זו מיד או סמוך מאד לאחר שקיבלו ממפענח תצלומי ה-CT את האיבחון", כתבו השופטים בפסק הדין. עוד הוסיף בית המשפט, כי כאשר עולה חשש סביר לקיומן של כמה מחלות, עולה חשיבותה של אבחנה מבדלת, על מנת שהרופאים יגיעו בסוף הליך הבדיקה להחלטה נכונה בדבר הטיפול הרפואי שיש להעניק לחולה.

 

בית המשפט קבע, כי לא שוכנע שבמקרה דנן הייתה הצדקה להימנע מן הבדיקה הנוספת ב-CT ממוקד לבלוטת ההיפופיזה. כמו כן, השופטים מתחו ביקורת על הרופאים על שלא הסבירו לתובעת את המצב ולא העמידו אותה על הסכנות הכרוכות בכך בהתחשב בהריונה.

 

המומחה הופך את דעת השופטים

 

על אף זאת, ומתוך זהירות יתר, ביקש בית המשפט חוות דעת רפואית של מומחה ניטראלי. מומחה זה שלל את אפשרות קיום מחלת האפופלקסיה פיטואיטרית בתובעת ועל כן נשמטה הקרקע תחת הקשר הסיבתי בין הפרעות העיניים לרשלנות הרופאים. 

 

בית המשפט קיבל את מסקנות המומחה שמונה מטעמו. השופט ציין, "יש לי אמון במומחה, במקצועיותו ביסודיותו ובמומחיותו בתחום האמור ולא שוכנעתי שיש הצדקה או ביסוס לסטות ממסקנותיו. מכך מתחייבת דחיית התביעה, באשר לא הוכח שההתרשלות גרמה לנזק שנגרם לתובעת, בעיוורונה".

 

בית המשפט המחוזי קבע כי היות ואבן הפינה לתביעה הייתה מחלת האפופלקסיה, לא ניתן לקבוע שהתובעת לא חלתה בה". בנסיבות העניין, בית המשפט קבע כי אינו מטיל הוצאות על התובעת.


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום
מחלת הסרטן - רשלנות רפואית באבחון וטיפול בסרטן

רשלנות רפואית בסרטן - כיצד יש להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית באיחור באבחון גידול? קראו עוד באתר "רשלנות רפואית" תמצאו פסקי דין, מאמרים, פנייות לעורכי דין ללא התחייבות... 

אבחון לקוי או טעות בפענוח תוצאות בדיקת מאמץ עלולים לשמש עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית, זאת כאשר נגרם לנבדק נזק כתוצאה מהתנהלות לא סבירה של הרופא המטפל. 

חוק הגזזת נחקק על מנת להעניק פיצוי לפנים משורת הדין לחולי גזזת אשר עברו הקרנות על ידי המדינה.. האם התפתחות סרטן הינו רשלנות רפואית?. 

התובע סובל מנזקים נוירולוגים בגין ניתוח רשלני על ידי מתמחה להוצאת גידול מבלוטת יותרת המוח... 

האם התובע, אשר איבד את פרנסתו בגין רשלנות רפואית, יזכה לפיצויים בגין נזק כלכלי עקיף? 

האם נטל הראיה בתביעה שעניינה רשלנות רפואית בבדיקת קולונסקופיה יעבור לכתפי הרופאים בגין רשלנות רפואית בניהול רשומות רפואיות וקבלת הסכמה מדעת... 

האם ניתן היה לאבחן את סרטן בלוטת התריס במהלך הבדיקות בשרשרת החיול או במרפאה בניצנים? האם תזכה משפחתה של החיילת שנפטרה בעקבות מחלת הסרטן לפיצויים מתוקף חוק הנכים? קראו עוד... 

האם התנהלותם של רופאי העור, אשר לא הקפידו על רישום רפואי הולם בעת הטיפול, הייתה רשלנית? האם עקב רשלנות זו התפתח הגידול הסרטני באפו של התובע?  

רשלנות רפואית? האם רופא תורן אשר הגיע לביתה של מטופלת ושגה באבחון הבדיקה, העניק טיפול רשלני? האם מותה של המטופלת, יום לאחר מכן בבית החולים, מטיל את האחריות על כתפיו של הרופא התורן? קראו עוד... 

רשלנות רפואית - האם הטיפול הרשלני בחדר המיון במטופלת הסובלת מדלקת בקרום המוח, הביא בסוף למותה של המנוחה? קראו עוד... 

חברת "ביקורופא" חתמה על הסכמי פשרה במסגרתו היא תשלם פיצויים בסך כ-2 מיליון שקלים לאישה ובני משפחתה... 

תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית לאחר שלא נערכו לילדה בדיקות דם חרף ארבעה התקפים של שיתוק על שם בל... 

האם רשלנות באבחון מחלה? רופא משפחה המליץ על דיאטה במקום להפנות את המטופל לקבלת טיפול רפואי תרופתי... 

האם רופאי בית החולים נהריה פעלו תוך רשלנות רפואית ולא השכילו לאבחן את האירוע המוחי ממנו סבל המנוח? 

בית המשפט המחוזי פסק פיצויים בסך 16.1 מיליון שקלים בגין רשלנות רפואית באבחון התייבשות תינוק בחדר מיון... 

האם רשלנות רפואית באבחון מחלה בבית אבות גרמה לפטירתו המצערת של המנוח בגיל 69 בלבד? האם היה על רופאת המוסד להקשיב לבני משפחתו של המנוח? 

המטופל, צעיר בן 26, הגיע לחדר המיון כאשר הוא סובל מכאבי ראש, שיעולים, שלשולים וחום. הרופאים ערכו בדיקת א.ק.ג ושחררו את החולה לביתו. 36 שעות לאחר מכן הוא נמצא ללא רוח חיים במיטתו... 

ביצוע בדיקה שטחית במסגרת ביקור בית. אי אבחון אירוע מוחי והפניה לרופא משפחה במקום לחדר מיון,.. 

האם רופא משפחה אשר לא אבחן מפרצת מוחית, התנהל באופן רשלני? 

האם אי ביצוע בדיקת ה-CT במועד גרם למטופל לסבול מעיוורון? האם אי אבחון המחלה עולה כדי רשלנות רפואית? 



תגיות: נכות, דיאבטס אינסיפידוס, אבודרט, אווסטין, עילת תביעה, אינסולין, אנטיביוטיקה, אבילק,