www.rashlanut-refuit.org

טיפול בשני בתי חולים, מה אשם ברשלנות רפואית?

טיפול בשני בתי חולים, מה אשם ברשלנות רפואית?

מי אשם ברשלנות רפואית במקרה בגין אבחון מחלה מאוחר בבית החולים בילינסון. האם יש לפצות את מטופל אשר עבר במשך שנים טיפולים שונים בבית החולים "שיבא", וזאת לאחר שלא אובחנה מחלתו בבית החולים בילינסון?

 

המטופל טען כי רשלנותו של בית החולים בילינסון באי אבחון מחלתו היא שהסבה את הנזק העיקרי (התקף לב), ועל כן האחריות לההתדרדרות במצבו הבריאותי רובצת על כתפי הרופאים בבית החולים בילינסון. הנתבעים טענו כי הטיפול בתובע לא היה רשלני כלל וכלל. עם זאת, לטענתם, במידה ויפסק כך בבית המשפט, יש לחייב את בית החולים "שיבא" באחריות תורמת למצבו של המטופל.

 

המחלה לא מאובחנת בבילינסון - בית החולים "שיבא" מאבחן ומטפל


התובע הגיע לבית החולים בילינסון כאשר הוא סובל מלחצים בחזה ולחץ דם גבוה. הצוות הרפואי במקום לא השכיל לאבחן את מחלתו של המטופל, ושיחרר אותו לביתו מבלי לאשפזו ואו להציע ביצוע צנתור בליבו. התובע, אשר המשיך לסבול מכאבים עזים, פנה בעקבות החלטה זו לטיפול רפואי פרטי אצל קרדיולוג שהיה בזמנו רופא מומחה במחלקת הלב בבית החולים "שיבא".

 

הקרדיולוג הפרטי הפנה את החולה לביצוע צנתור דחוף, אך למרות הצנתור (שבוצע כעבור מספר ימים) עבר החולה התקף לב ומצבו הבריאותי התדרדר. מאז, במשך תשע שנים, סבל התובע ממחלות שונות בליבו, עד שנפטר בעוד הוא ממתין להשתלת לב.


בית החולים בילינסון טען כי ככל שתוטל עליו אחריות כלשהי לנזקיו של התובע, בית-המשפט מתבקש לחייב גם את בית החולים "שיבא" באחריות לנזקים. לטענת בילינסון, מהרגע שהחולה יצא משעריו, היה טיפולו נתון כולו באופן בלעדי ומוחלט לבית החולים "שיבא”.


הגיליון הרפואי הראה כי לאחר שחרורו של המטופל מבילינסון, הגיע הוא לטיפול אצל קרדיולוג פרטי שהפנה אותו לביצוע צנתור דחוף. התובע עבר את הצנתור בהצלחה בבית החולים "שיבא" ומצבו השתפר. עם זאת, בעקבות התפתחות מחלת הלב במשך מספר שנים, נדרש התובע לעבור גם ניתוח מעקפים. לצערו, כעבור שבוע, בעודו ממתין לניתוח המעקפים, סבל התובע מהתקף לב והובהל לבית החולים על ידי ניידת טיפול נמרץ.


האם הייתה רשלנות בטיפול בבית החולים "שיבא"?

 

  • מועד הצנתור – בית החולים בילינסון טען כי המועד שנקבע לצנתור, חמישה ימים לאחר האבחון החמור, מקים כנגד בית החולים עילה לרשלנות רפואית. עם זאת, המומחים מטעם בילינסון בעצמם החמיאו, במסגרת חוות דעת רפואית מטעמם, לבית החולים "שיבא" על פעולתם להקדמת התורים לצנתור ולניתוח המעקפים.
  • ההחלטה לשחרר את החולה לאחר הצנתור – בית החולים בילינסון טען כי שחרור החולה לאחר הצנתור, ואי הקדמת ביצוע ניתוח המעקפים מקימים כנגד שיבא עילה בגין רשלנות רפואית. בית המשפט קבע כי בזמנים נשוא התובענה (שנת 1994), לא היה זה נהוג להשאיר באשפוז חולים הממתינים לניתוח מעקפים. קל וחומר כאשר מועד הניתוח טרם נקבע.
  • המועד שנקבע לניתוח המעקפים – בית החולים בילינסון טען כי המועד שנקבע לביצוע ניתוח המעקפים, היה מאוחר מדי והביא לנזקים שנגרמו לחולה. בית המשפט דחה טענות אלו וקבע כי בשנה המדוברת היו חולים רבים מחכים חודשים על גבי חודשים לקבלת תור לניתוח. לפיכך, מועד ניתוח המעקפים שנקבע למנוח, שבוע וחצי לאחר הצנתור, אינה מהווה רשלנות רפואית.

 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום
מחלת הסרטן - רשלנות רפואית באבחון וטיפול בסרטן

רשלנות רפואית בסרטן - כיצד יש להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית באיחור באבחון גידול? קראו עוד באתר "רשלנות רפואית" תמצאו פסקי דין, מאמרים, פנייות לעורכי דין ללא התחייבות... 

אבחון לקוי או טעות בפענוח תוצאות בדיקת מאמץ עלולים לשמש עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית, זאת כאשר נגרם לנבדק נזק כתוצאה מהתנהלות לא סבירה של הרופא המטפל. 

חוק הגזזת נחקק על מנת להעניק פיצוי לפנים משורת הדין לחולי גזזת אשר עברו הקרנות על ידי המדינה.. האם התפתחות סרטן הינו רשלנות רפואית?. 

התובע סובל מנזקים נוירולוגים בגין ניתוח רשלני על ידי מתמחה להוצאת גידול מבלוטת יותרת המוח... 

האם התובע, אשר איבד את פרנסתו בגין רשלנות רפואית, יזכה לפיצויים בגין נזק כלכלי עקיף? 

האם נטל הראיה בתביעה שעניינה רשלנות רפואית בבדיקת קולונסקופיה יעבור לכתפי הרופאים בגין רשלנות רפואית בניהול רשומות רפואיות וקבלת הסכמה מדעת... 

האם ניתן היה לאבחן את סרטן בלוטת התריס במהלך הבדיקות בשרשרת החיול או במרפאה בניצנים? האם תזכה משפחתה של החיילת שנפטרה בעקבות מחלת הסרטן לפיצויים מתוקף חוק הנכים? קראו עוד... 

האם התנהלותם של רופאי העור, אשר לא הקפידו על רישום רפואי הולם בעת הטיפול, הייתה רשלנית? האם עקב רשלנות זו התפתח הגידול הסרטני באפו של התובע?  

רשלנות רפואית? האם רופא תורן אשר הגיע לביתה של מטופלת ושגה באבחון הבדיקה, העניק טיפול רשלני? האם מותה של המטופלת, יום לאחר מכן בבית החולים, מטיל את האחריות על כתפיו של הרופא התורן? קראו עוד... 

רשלנות רפואית - האם הטיפול הרשלני בחדר המיון במטופלת הסובלת מדלקת בקרום המוח, הביא בסוף למותה של המנוחה? קראו עוד... 

חברת "ביקורופא" חתמה על הסכמי פשרה במסגרתו היא תשלם פיצויים בסך כ-2 מיליון שקלים לאישה ובני משפחתה... 

תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית לאחר שלא נערכו לילדה בדיקות דם חרף ארבעה התקפים של שיתוק על שם בל... 

האם רשלנות באבחון מחלה? רופא משפחה המליץ על דיאטה במקום להפנות את המטופל לקבלת טיפול רפואי תרופתי... 

האם רופאי בית החולים נהריה פעלו תוך רשלנות רפואית ולא השכילו לאבחן את האירוע המוחי ממנו סבל המנוח? 

בית המשפט המחוזי פסק פיצויים בסך 16.1 מיליון שקלים בגין רשלנות רפואית באבחון התייבשות תינוק בחדר מיון... 

האם רשלנות רפואית באבחון מחלה בבית אבות גרמה לפטירתו המצערת של המנוח בגיל 69 בלבד? האם היה על רופאת המוסד להקשיב לבני משפחתו של המנוח? 

המטופל, צעיר בן 26, הגיע לחדר המיון כאשר הוא סובל מכאבי ראש, שיעולים, שלשולים וחום. הרופאים ערכו בדיקת א.ק.ג ושחררו את החולה לביתו. 36 שעות לאחר מכן הוא נמצא ללא רוח חיים במיטתו... 

ביצוע בדיקה שטחית במסגרת ביקור בית. אי אבחון אירוע מוחי והפניה לרופא משפחה במקום לחדר מיון,.. 

האם רופא משפחה אשר לא אבחן מפרצת מוחית, התנהל באופן רשלני? 

האם אי ביצוע בדיקת ה-CT במועד גרם למטופל לסבול מעיוורון? האם אי אבחון המחלה עולה כדי רשלנות רפואית? 



תגיות: עילת תביעה, אינסולין, טיפול אלטרנטיבי, אווסטין, אבודרט, דיאבטס אינסיפידוס, אבילק, אנטיביוטיקה,