www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית - סוגיית אבחון המחלה

רשלנות רפואית - סוגיית אבחון המחלה

אתר "רשלנות רפואית" מציג מידע עדכני לגבי אבחון מחלה רשלני (איחור, טעות וכו'). המידע כולל מאמרים, מדריכים , דוגמאות, פסקי דין וכדומה...


כל אדם מגיע מדי פעם למרפאה או לבית החולים על מנת לבצע אבחון של מצבו הבריאותי. בדיקות מסוימות נעשות באופן שיגרתי, ואילו אחרות נערכות בגין מחושים וכאבים באזורים מסוימים באופן ספציפי. במהלך הביקור, שמים הנבדקים את מלוא ביטחונם ברופאים וסומכים עליהם שיוכלו מתוקף ידיעותיהם וניסיונם, לאבחן ולהתריע בנוגע לכל מחלה שקיימת או עלולה להתפרץ אצלם.
 
במהלך הבדיקה הרפואית, אמור הרופא שאליו הגיע המטופל לבדיקה (בין אם זה רופא משפחה או רופא מומחה) לערוך רשימה הכוללת את מגוון התסמינים עליהם מדווח הנבדק. על הרופא לבדוק התסמינים הללו, תוך כדי שימת דגש כי ייתכן וישנם תסמינים אשר עליהם הנבדק אינו יודע. במידה ועולה חשש כזה או אחר לגבי מצב בריאותי מסוים, מוטלת על הרופא החובה לבדוק את הנושא לעומקו ולשלוח את הפציינט לבדיקות מעמיקות במידת הצורך.
 
אבחון רפואי שגוי, על מי מוטלת האחריות?
 
אבחון רפואי שגוי עלול להיות אף הוא רשלנות רפואית ומהווה סכנה ממשית למטופל אשר יכולה להביא לסיבוכים והתדרדרות במצבו. לא אחת, רשלנות בשלב האבחון עלולה לגרום לנזקים גופניים קשים לחולה, להותירו נכה, מוגבל או במקרים מסוימים אף להביא למותו. רשלנות רפואית בשלב אבחון המחלה גורמת, מן הסתם, לטיפול בריאותי כושל ולא מדויק המסב סבל לחולה מלבד מחלתו. אבחון מחלה שגוי או מאוחר הינו אחת הסיבות העיקריות והעילות המרכזיות לתביעות כנגד רופאים ומוסדות רפואיים בישראל ומאות תביעות מסוג זה מוגשות מדי שנה.
 
אבחון מחלה באיחור הסב נזק, האם רשלנות רפואית?
 
ישנם מקרים בהם רופא איננו מצליח לאבחן מחלה או גידול וזאת למרות תסמינים ברורים אשר היו אמורים להביא לאבחונה. כאשר הצוות הרפואי אינו מעניק את מלוא תשומת ליבו לתלונות החולה, או שאינו רואה הצורך בבדיקות מעמיקות חרף קיומם של תסמינים אשר יש בהם בכדי לעורר את חשדו הסביר – עלול הוא להיות מואשם באבחון מחלה רשלני.
 
העיתוי בו מתגלה מחלה קשה הינו בעל חשיבות עליונה בסיכויי ההחלמה. התרשלות רופא באבחון מחלה או גידול בזמן המוקדם ביותר, אשר בעקבותיה נגרם לחולה נזק, מהווה עילה לרשלנות רפואית. אבחון מחלה באיחור, בולט בעיקר במקרים של גידולים ממאירים, גידולים שפירים, מחלות לב וכדומה. לדוגמא, בית המשפט פיצה בעבר אישה אשר סבלה מסוכרת ולא נשלחה לבדיקות מתאימות, חרף העובדה כי היו לה קרובי משפחה סוכרתיים ומדובר במחלה תורשתית.
 
אבחון מחלה - ילדים, מהו הדין?
 
בבואו רופא לאבחן מחלה אצל המטופל, עליו לדעת היטב מי עומד מולו והאם מדובר בנבדק שהינו ילד או בגיר. ילדים, באופן טבעי, לא ניחנים תמיד ביכולת לתאר באופן מדויק את התסמינים מהם הם סובלים ופעמים רבות הם אינם יכולים לתארם כלל. תסמינים נפוצים אמורים להתגלות במעמד רופא המשפחה, ממנו מצופה להיות רגיש לתלונותיהם ותגובותיהם של מטופליו, ואל לו להסתפק במילותיהם בלבד.
 
במידה וקיים חשש כי הילד אינו יכול להגדיר את התסמינים מהם הוא סובל, על הרופא לשלוחו לבדיקות מתאימות כגון בדיקות דם, בדיקות שתן, צילומי רנטגן וכו'. כמו כן, מוטלת על הרופא האחריות להסיר כל ספק ולעשות את המירב בכדי לקבל תמונת מצב ברורה ומדויקת אודות מצבו הרפואי של החולה הצעיר.
 
אבחון מחלות קשות וגידולים
 
לא תמיד ניתן לאבחן מחלות וגידולים ע"י בדיקות רגילות. מחלות מסוימות מתחילות "להראות" תסמיניהן רק לאחר זמן מה ומחלות פרוגרסיביות רבות הינן קשות לאבחנה בשלביהן הראשונים. אין ספק כי כאשר מדובר בגידולים סרטניים או מחלות קשות, ככל שיתגלו במהרה, כך גם ישתפרו סיכויי החלמת החולה. בד"כ, תלונות על כאבי ראש, סחרחורות, הרגשת "רצפה בורחת", הקאות וכו' אמורות לעלות את חשדיו של רופא לגבי אפשרות של גידול ממאיר או שפיר אצל המתלונן. בעת גילוי שכזה, החולה חייב להישלח בהקדם לבדיקות המתאימות (בדיקות CT וכדומה).
 
כיצד תדע אם התבצעה רשלנות רפואית בעת אבחון מחלתך?
 
כל הרופא חייב לעמוד במבחן ה"רופא הסביר" אשר בודק האם פעל באופן מקצועי, תוך שהוא קשוב לתלונות המטופל, ובכפוף למצופה ממנו על פי הידע הרפואי בנושא. במידה ויוכח כי הרופא לא עמד במבחן זה בבית המשפט, ובנוסף הוכח קשר סיבתי  בין ההתרשלות לבין ההתדרדרות במצב הרפואי – ישנה עילה לתביעה בגין רשלנות רפואית באבחון המחלה.
 
לסיכום,
 
אבחון מחלה יכול להיות גורם קריטי לנזקי גוף והתדרדרות של מצב בריאותי. בעקבות אבחון המחלה, קובעים הרופאים את המשך ההליך הרפואי והוא מהווה את החוליה הראשונה בשרשרת הטיפולים. טיפולים רפואיים בגין אבחון שגוי של מחלה עלולים להמשך שנים רבות. באותה מידה, אבחונים מאוחרים של מחלות קשות עלולים להיות קריטיים להמשך הטיפול וסיכויי ההחלמה. תביעות רבות בגין רשלנות רפואית באבחון מחלה מוגשות מדי שנה ונפסקים בעקבותיהן פיצויים בסכומים גדולים.

 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום
מחלת הסרטן - רשלנות רפואית באבחון וטיפול בסרטן

רשלנות רפואית בסרטן - כיצד יש להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית באיחור באבחון גידול? קראו עוד באתר "רשלנות רפואית" תמצאו פסקי דין, מאמרים, פנייות לעורכי דין ללא התחייבות... 

אבחון לקוי או טעות בפענוח תוצאות בדיקת מאמץ עלולים לשמש עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית, זאת כאשר נגרם לנבדק נזק כתוצאה מהתנהלות לא סבירה של הרופא המטפל. 

חוק הגזזת נחקק על מנת להעניק פיצוי לפנים משורת הדין לחולי גזזת אשר עברו הקרנות על ידי המדינה.. האם התפתחות סרטן הינו רשלנות רפואית?. 

התובע סובל מנזקים נוירולוגים בגין ניתוח רשלני על ידי מתמחה להוצאת גידול מבלוטת יותרת המוח... 

האם התובע, אשר איבד את פרנסתו בגין רשלנות רפואית, יזכה לפיצויים בגין נזק כלכלי עקיף? 

האם נטל הראיה בתביעה שעניינה רשלנות רפואית בבדיקת קולונסקופיה יעבור לכתפי הרופאים בגין רשלנות רפואית בניהול רשומות רפואיות וקבלת הסכמה מדעת... 

האם ניתן היה לאבחן את סרטן בלוטת התריס במהלך הבדיקות בשרשרת החיול או במרפאה בניצנים? האם תזכה משפחתה של החיילת שנפטרה בעקבות מחלת הסרטן לפיצויים מתוקף חוק הנכים? קראו עוד... 

האם התנהלותם של רופאי העור, אשר לא הקפידו על רישום רפואי הולם בעת הטיפול, הייתה רשלנית? האם עקב רשלנות זו התפתח הגידול הסרטני באפו של התובע?  

רשלנות רפואית? האם רופא תורן אשר הגיע לביתה של מטופלת ושגה באבחון הבדיקה, העניק טיפול רשלני? האם מותה של המטופלת, יום לאחר מכן בבית החולים, מטיל את האחריות על כתפיו של הרופא התורן? קראו עוד... 

רשלנות רפואית - האם הטיפול הרשלני בחדר המיון במטופלת הסובלת מדלקת בקרום המוח, הביא בסוף למותה של המנוחה? קראו עוד... 

חברת "ביקורופא" חתמה על הסכמי פשרה במסגרתו היא תשלם פיצויים בסך כ-2 מיליון שקלים לאישה ובני משפחתה... 

תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית לאחר שלא נערכו לילדה בדיקות דם חרף ארבעה התקפים של שיתוק על שם בל... 

האם רשלנות באבחון מחלה? רופא משפחה המליץ על דיאטה במקום להפנות את המטופל לקבלת טיפול רפואי תרופתי... 

האם רופאי בית החולים נהריה פעלו תוך רשלנות רפואית ולא השכילו לאבחן את האירוע המוחי ממנו סבל המנוח? 

בית המשפט המחוזי פסק פיצויים בסך 16.1 מיליון שקלים בגין רשלנות רפואית באבחון התייבשות תינוק בחדר מיון... 

האם רשלנות רפואית באבחון מחלה בבית אבות גרמה לפטירתו המצערת של המנוח בגיל 69 בלבד? האם היה על רופאת המוסד להקשיב לבני משפחתו של המנוח? 

המטופל, צעיר בן 26, הגיע לחדר המיון כאשר הוא סובל מכאבי ראש, שיעולים, שלשולים וחום. הרופאים ערכו בדיקת א.ק.ג ושחררו את החולה לביתו. 36 שעות לאחר מכן הוא נמצא ללא רוח חיים במיטתו... 

ביצוע בדיקה שטחית במסגרת ביקור בית. אי אבחון אירוע מוחי והפניה לרופא משפחה במקום לחדר מיון,.. 

האם רופא משפחה אשר לא אבחן מפרצת מוחית, התנהל באופן רשלני? 

האם אי ביצוע בדיקת ה-CT במועד גרם למטופל לסבול מעיוורון? האם אי אבחון המחלה עולה כדי רשלנות רפואית? 



תגיות: אנטיביוטיקה, אבילק, אבודרט, אווסטין, נכות, עילת תביעה, אינסולין, דיאבטס אינסיפידוס,