www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית במחלת צליאק

רשלנות רפואית במחלת צליאק

צליאק היא מחלה אוטואימונית של רגישות יתר לגלוטן. המחלה עוברת בתורשה ומאופיינת בתת ספיגה, הנובעת מנזק דלקתי לרירית המעי הדק כתוצאה  מאכילת גלוטן. צליאק נחשבה כמחלת ילדות, אך בשנים האחרונות חלה עלייה באבחון ובשכיחותה אצל חולים מבוגרים. כמו כן, המחלה עלולה להתפתח אצל נשים במהלך הריון ולאחר לידה.

 

צליאק היא מחלה רב מערכתית של המערכת החיסונית שאין לה מרפא, היא עלולה להתבטא במגוון רחב של תסמינים וסימנים שונים, לכן קשה לאבחן אותה. אולם מכיוון שמדובר במחלה גנטית, בני משפחה מדרגה ראשונה נמצאים בקבוצת סיכון. 

 

כדי להגיע לאבחנה וודאית של צליאק דרושים ידע וניסיון באבחנה של המערך הרפואי והקפדה על המשך צריכה סדירה של גלוטן עד תום הליך האבחון. האבחון נעשה באמצעות דגימת דם שנלקחת למעבדה, שם בודקים הימצאות של נוגדנים מסוימים לאנטיגנים. ההימצאות הנוגדנים מצביעה על קיומה של מחלת הצליאק בסבירות גבוהה מאוד. האבחנה הסופית נעשית באמצעות לקיחת ביופסיה מהמעי הדק.

 

אי אבחון צליאק עלול לגרום לסיבוכים רפואיים קשים. רשלנות רפואית באבחון יכולה להתרחש עקב אי הפניית המטופל לבדיקת דם למרות התסמינים,  עקב אי עריכת בדיקת ביופסיה של המעי הדק, או בשל אבחון שגוי של תוצאות הבדיקות. 

 

הטיפול במחלת הצליאק הוא טיפול תזונתי של דיאטה נטולת גלוטן למשך כל החיים. חולה צליאק נדרש להימנע מצריכת תזונה המכילה חיטה, שעורה או שיפון, ואף להימנע ממזונות המכילים שרידים מזעריים של גלוטן עקב שימוש בחומרי גלם או מזיהום משני.

 

רשלנות בטיפול במחלת צליאק, יכולה לבוא לידי ביטוי אם הרופא אינו נותן למטופל הנחיות ברורות ומפורשות לגבי התזונה שלו, והסבר אילו מאכלים הוא יכול או אינו יכול לצרוך, או בשל מחדל בטיפול בחסרים שונים כמו חוסר בברזל, או כאשר המחלה אינה מטופלת כראוי ועולה הסיכון להתפתחות סרטן.


תביעת רשלנות רפואית בגין אי אבחון צליאק

 

התובעת, כבת 50, אשר סבלה במשך שנים מבעיות רפואיות רבות, הגישה תביעת רשלנות רפואית נגד בתי החולים אסף הרופא והדסה, ומכבי שירותי בריאות, בגין אי אבחון מחלת הצליאק. התובעת טופלה בסטרואידים שגרמו לה לתופעות לוואי קשות ואף נאלצה לעבור ניתוח לכריתת מעיים כאשר, לטענתה,  בדיקת דם פשוטה הייתה יכולה לאבחן שמדובר בצליאק. 

 

התובעת טענה כי למרות שסבלה מכאבי בטן כרוניים, שלשולים, דימומים והתעלפויות, הרופאים התייחסו לתופעות בביטול וטענו כי מדובר בקלקול קיבה. בבית החולים אובחנה כסובלת מדלקת כרונית של המעי הגס והחלה לקבל טיפול סטרואידים במינון גבוה. בהמשך הוחלט לכרות לתובעת את המעי הגס. אולם הניתוח לא הועיל והיא סבלה לאחריו מחסימת מעיים. אי לכך, הרופאים החליטו כי יש לכרות גם חלקים מהמעי הדק ולחבר את המעי אשר נותר לשקית חיצונית לקליטת צואה, אולם גם ניתוח שלישי לא סייע לשפר את מצבה. 

 

רק לאחר שהיא נאלצה לעבור טיפולים רפואיים שונים ושלושה ניתוחים, נערכה לה בדיקת דם אשר אבחנה כי היא סובלת מצליאק. לטענת התובעת, הטיפולים לאחר הניתוחים גרמו לפגיעות גם בעמוד השדרה ולשבר בחוליה בגב ובעקבות הרשלנות באבחון הצליאק היא נאלצה לסבול במשך עשרות שנים. לפיכך דרשה לקבל פיצויים על סך של 19 מיליון שקלים. 


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום
מחלת הסרטן - רשלנות רפואית באבחון וטיפול בסרטן

רשלנות רפואית בסרטן - כיצד יש להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית באיחור באבחון גידול? קראו עוד באתר "רשלנות רפואית" תמצאו פסקי דין, מאמרים, פנייות לעורכי דין ללא התחייבות... 

אבחון לקוי או טעות בפענוח תוצאות בדיקת מאמץ עלולים לשמש עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית, זאת כאשר נגרם לנבדק נזק כתוצאה מהתנהלות לא סבירה של הרופא המטפל. 

חוק הגזזת נחקק על מנת להעניק פיצוי לפנים משורת הדין לחולי גזזת אשר עברו הקרנות על ידי המדינה.. האם התפתחות סרטן הינו רשלנות רפואית?. 

התובע סובל מנזקים נוירולוגים בגין ניתוח רשלני על ידי מתמחה להוצאת גידול מבלוטת יותרת המוח... 

האם התובע, אשר איבד את פרנסתו בגין רשלנות רפואית, יזכה לפיצויים בגין נזק כלכלי עקיף? 

האם נטל הראיה בתביעה שעניינה רשלנות רפואית בבדיקת קולונסקופיה יעבור לכתפי הרופאים בגין רשלנות רפואית בניהול רשומות רפואיות וקבלת הסכמה מדעת... 

האם ניתן היה לאבחן את סרטן בלוטת התריס במהלך הבדיקות בשרשרת החיול או במרפאה בניצנים? האם תזכה משפחתה של החיילת שנפטרה בעקבות מחלת הסרטן לפיצויים מתוקף חוק הנכים? קראו עוד... 

האם התנהלותם של רופאי העור, אשר לא הקפידו על רישום רפואי הולם בעת הטיפול, הייתה רשלנית? האם עקב רשלנות זו התפתח הגידול הסרטני באפו של התובע?  

רשלנות רפואית? האם רופא תורן אשר הגיע לביתה של מטופלת ושגה באבחון הבדיקה, העניק טיפול רשלני? האם מותה של המטופלת, יום לאחר מכן בבית החולים, מטיל את האחריות על כתפיו של הרופא התורן? קראו עוד... 

רשלנות רפואית - האם הטיפול הרשלני בחדר המיון במטופלת הסובלת מדלקת בקרום המוח, הביא בסוף למותה של המנוחה? קראו עוד... 

חברת "ביקורופא" חתמה על הסכמי פשרה במסגרתו היא תשלם פיצויים בסך כ-2 מיליון שקלים לאישה ובני משפחתה... 

תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית לאחר שלא נערכו לילדה בדיקות דם חרף ארבעה התקפים של שיתוק על שם בל... 

האם רשלנות באבחון מחלה? רופא משפחה המליץ על דיאטה במקום להפנות את המטופל לקבלת טיפול רפואי תרופתי... 

האם רופאי בית החולים נהריה פעלו תוך רשלנות רפואית ולא השכילו לאבחן את האירוע המוחי ממנו סבל המנוח? 

בית המשפט המחוזי פסק פיצויים בסך 16.1 מיליון שקלים בגין רשלנות רפואית באבחון התייבשות תינוק בחדר מיון... 

האם רשלנות רפואית באבחון מחלה בבית אבות גרמה לפטירתו המצערת של המנוח בגיל 69 בלבד? האם היה על רופאת המוסד להקשיב לבני משפחתו של המנוח? 

המטופל, צעיר בן 26, הגיע לחדר המיון כאשר הוא סובל מכאבי ראש, שיעולים, שלשולים וחום. הרופאים ערכו בדיקת א.ק.ג ושחררו את החולה לביתו. 36 שעות לאחר מכן הוא נמצא ללא רוח חיים במיטתו... 

ביצוע בדיקה שטחית במסגרת ביקור בית. אי אבחון אירוע מוחי והפניה לרופא משפחה במקום לחדר מיון,.. 

האם רופא משפחה אשר לא אבחן מפרצת מוחית, התנהל באופן רשלני? 

האם אי ביצוע בדיקת ה-CT במועד גרם למטופל לסבול מעיוורון? האם אי אבחון המחלה עולה כדי רשלנות רפואית? 



תגיות: עילת תביעה, אווסטין, דיאבטס אינסיפידוס, אינסולין, נכות, טיפול אלטרנטיבי, אנטיביוטיקה, אבודרט,