www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית בסרטן צוואר הרחם, מתי תוגש תביעה?

רשלנות רפואית בסרטן צוואר הרחם, מתי תוגש תביעה?

גורם הסיכון הנפוץ ביותר להתפתחות סרטן צוואר הרחם הוא וירוס הפפילומה אשר עלול להיגרם מהדבקה על ידי גורם מזהם בעת קיום יחסי מין. נגעים טרום סרטניים כתוצאה מההדבקה, עלולים להפוך סרטניים אם אינם מאובחנים בזמן או אינם מטופלים כנדרש, על כן ישנה חשיבות מכרעת לאבחון מהיר ומתן טיפול יעיל בנגעים.

 

סרטן צוואר הרחם נחשב למחלת הסרטן הרביעית בשכיחותה בקרב נשים ברחבי העולם והשנייה בקרב נשים במדינות מתפתחות ומדי שנה בשנה מתות מאות אלפי נשים מהמחלה. שכיחות המחלה בישראל נמוכה בהשוואה למדינות אחרות, ועומדת על חמישה מקרים מתוך 100,000 נשים ואף שכיחותה ירדה באופן משמעותי עם כניסתן של בדיקות הפאפ לגילוי מוקדם.  

 

רשלנות רפואית באבחון סרטן צוואר הרחם יכולה לבוא לידי ביטוי באי הפניית המטופלת לבדיקות הכרחיות לרבות בדיקת משטח צוואר הרחם, חרף תסמינים מחשידים כגון דימומים לא סדירים והפרשות חריגות מהנרתיק, וכתוצאה מכך נגרם איחור קריטי באבחון המחלה שעלול להוביל למוות. 

 

הרשלנות יכולה לבוא לידי ביטוי גם בפענוח שגוי של דגימות שנלקחו במסגרת בדיקת ביופסיה, אי מתן הסברים מפורטים לחולה לגבי אפשרויות הטיפול והסיכונים והסיכויים הכרוכים בו, אי מתן טיפול מתאים למצבה של החולה, רשלנות בטיפולי כימותרפיה, אי מעקב אחרי החולה וכדומה.

 

אבחון רשלני של סרטן צוואר הרחם 

 

תביעה בגין רשלנות רפואית באבחון סרטן צוואר הרחם הוגשה לבית המשפט המחוזי בעקבות מותה של צעירה כבת 33. בני משפחתה של המנוחה טענו כי הגניקולוג אשר טיפל בה וקופת חולים שבה הייתה חברה, אשמים כלפיהם ברשלנות רפואית. לדבריהם, הנתבעים התרשלו באבחון סרטן צוואר הרחם, למרות סימנים מקדימים רבים, ובכך מנעו מהחולה את הטיפול הראוי אשר היה בו כדי להציל את חייה.

 

התביעה הסתמכה על חוות דעת רפואית של אונקולוג מטעם בני המשפחה, אשר קבע כי הנתונים הקליניים שהיו בפניו, חייבו אבחון של הסרטן למעלה משנה מיום גילויו. לטענת המומחה הרפואי, לכל המאוחר היו צריכים הנתבעים לאבחן את מחלתה של המנוחה כחצי שנה לפני המועד שבו אובחן הסרטן בפועל. האונקולוג טען כי סיכויי החלמתה של המנוחה, לו אובחנה המחלה בזמן המתאים, עמדו על לפחות 80%, לעומת 60% בהתאם לזמן בו אובחן הסרטן.

 

הרופא הנתבע וקופת חולים טענו מנגד כי הגידול אשר נתגלה אצל המנוחה היה גידול תוקפני ואלים שאינו מגיב לטיפול ומתקדם במהירות. לשיטתם, ספק גדול כי אם היה למנוחה סיכוי אמיתי להבריא מהמחלה, גם אם היה הסרטן מאובחן קודם לכן.

 

הנתבעים הוסיפו כי הסימפטומים שעליהם התלוננה המנוחה תאמו תופעה שכיחה של "דימום דרך" המוכרת לכל גניקולוג ונובעת מנטילת גלולות. לדבריהם, תסמינים אלו לא חייבו עריכת בדיקה ציטולוגית ואין למצוא רשלנות בכך שלא אובחן הסרטן אצל חולה שלא סבלה מגורמי סיכון כלשהם לחלות במחלת סרטן צוואר הרחם.

 

בית המשפט המחוזי קבע כי נוכח תלונותיה החוזרות של המנוחה לגבי דימומים בין ויסתיים בביקוריה אצל הרופא, היה עליו לאשש אבחנתו בדבר היותה "דימומי דרך". השופטים קבעו כי הגניקולוג הנתבע לא פעל כרופא הסביר ולא העלה בדעתו אפשרות כי תלונותיה של המנוחה העידו על התפתחות סרטן. השופטים כתבו בפסק הדין כי הרופא היה "שבוי בקונספציה" שהדימומים נובעים מנטילת גלולות, וטעות רשלנית זו הביאה להתפתחות הסרטן באין מפריע.

 

 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

התובעת סובלת ממחלת סרטן השד, זאת משום שקופת החולים ובית החולים לא השכילו לאבחן את הסרטן במועד. אי לכך, התפשטה המחלה בגופה של התובעת... 

התובעת טוענת כי איחור בביצוע ממוגרפיה גרם לאבחון מאוחר של סרטן השד. אי לכך, תובעת היא פיצויים בגין רשלנות רפואית... 

המנוחה לא הופנתה על ידי הרופאים לביצוע בדיקת קולונסקופיה ועל כן לא אובחן סרטן המעי הגס ממנו סבלה. האם מדובר ברשלנות רפואית? 

לתובע, נער צעיר, התגלה גידול שפיר בראשו. בסמוך לאחר גילויו, הוסר רובו של הגידול בהליך ניתוחי, אולם לתובע נגרמו בעטיו של הגידול ושל הניתוח נזקים רבים. 

התובעת נבדקה על-ידי רופא כאשר היתה חולה בסרטן. הרופא טעה באבחנה בסוברו כי מדבר במקרה פסיכיאטרי ועל יסוד אבחנתו נשלחה התובעת לביתה ללא טיפול במחלתה.  

התובעת סובלת ממחלת הסרטן. לטענתה, הרופאה שטיפלה בה במסגרת עבודתה בקופ"ח הכללית התרשלה בגילוי סרטן השד, וכתוצאה מכך הטיפול המאוחר - לרבות כריתת השד. 

התובעת פנתה באוקטובר 1994, בגיל 34, לרופא המשפחה שלה, בבקשה שיפנה אותה לבדיקת ממוגרפיה של השד. הרופא סרב לבקשתה. לאחר מספר פניות נוספות לרופא נבדקה התובעת והתגלה אצל התובעת סרטן שד גרורתי 

התובע חש בהפרעה בראיה בעינו השמאלית. הוא הופנה לבדיקות, ונערכה לו בדיקה בתהודה מגנטית – MRI, אשר ממצאיה העידו על גידול בבלוטת יותרת המוח שפגע בעצב הראיה השמאלי. התובע עבר ניתוח להסרת הגידול. לטענתו הרופאים התרשלו כלפיו בביצוע הניתוח הראשון ובמעקב אחר דליפת נוזל ה-CSF לאחר הניתוח הראשון ולאחר הניתוח השני. רשלנות זו גרמה לכך שהוא לקה פעמיים בדלקת קרום המוח ונותר עם פגיעות נוירולוגיות ופסיכיאטריות קשות בגינן הוא תובע פיצוי מהנתבעים.  

המנוחה עברה טיפולים קרינתיים וכימוטרפיים שלא הועילו. המחלה התפשטה במהירות לאיברים הפנימיים בבטנה. בחודש דצמבר 1995 הגידול הסרטני גרם לחסימת הפרשת השתן מהכליות 

המנוחה שהיא ילידת שנת 1972, נפטרה ביום 7.10.03 ממחלת הסרטן במעי הגס. התובעים טוענים כי הנתבעים אחרו באיבחון המחלה, בשל טיפול בלתי סביר במנוחה. 

בית המשפט קבע כי רופאים בבית החולים שניידר לא התייחסו כנדרש לבדיקות שנערכו לפעוט ואי לכך לא אבחנו גידול בראש הילד... 

רופאי קופת חולים כללית התרשלו באבחון גידול בראשו של התובע. האם יזכה התובע לפיצויים והאם יש לפסוק עבורו פיצויים גם בגין הפגיעה בתפקודו המיני? 

בית המשפט העליון קיבל ערעור של מכבי שירותי בריאותי ורופאה מטעמה והפחית את שיעור אחריותן של האחרונות בנוגע לאי אבחון סרטן בעקבות רשלנות רפואית ממנה נפטרה מנוחה. בהתבסס על חוות דעת רפואית אשר הוצגה בפני בית המשפט, הוסכם בין הצדדים כי לפני הרשלנות הרפואית המדוברת... 

האם רופאי הדסה עין כרם התרשלו כלפי התובע באבחון גידול סרטני בראשו, או שמא ערעור הרופאים יתקבל בבית המשפט העליון... 

בני משפחתה של אישה אשר נפטרה מסרטן טענו כי מדובר ברשלנות רפואית וזאת משום שהרופאים לא דאגו למעקב ראוי אחר המנוחה... 

בית המשפט קבע כי תלונותיו של התובע הצדיקו ביצוע בירור נוירולוגי מעמיק יותר מהבירור אשר נעשה בפועל. אי לכך, מדובר ברשלנות רפואית מצד הרופאים הנתבעים... 

האם רשלנות רפואית של המדינה התבטאה בכך שלא נמסרו לתובעת פרטים בדבר הסיכון לחלות בסרטן בעקבות הקרנות שעברה בילדותה נגד גזזת? 

האם מעקב הריון פרטי אשר לא הסתיים בביצוע הלידה על ידי הרופא הפרטי מהווה הפרה של חובת האחריות כלפי המטופלת? 

האם רופאי בית החולים התרשלו כלפי המנוחה בכך שלא אבחון את מחלת סרטן הריאות ממנה סבלה לאחר צילום רנטגן אקראי שבוצע בעקבות דימום ומצוקה רפואית בתום לידה?  

התובעת טענה כי רופאת המשפחה ורופאי קופת חולים התרשלו בכך שהתעלמו מתלונותיה לאורך שנים, תוך שהם אינם עורכים את הבדיקות והבירורים הנדרשים...