תביעה בגין רשלנות רפואית לאחר אבחון שגוי במשך 20 שנה
תביעה קשה ביותר בגין רשלנות רפואית באבחון מחלה הונחה לפתחו של בית משפט השלום בכפר סבא. בתביעה, אשר עומדת על סך של כשניים וחצי מיליון שקלים, נטען כי אישה אשר אובחנה במשך כשני עשורים כחולה במחלת כבד, סבלה למעשה ממחלת הצליאק. לטענת האישה, 20 שנים מחייה "נגזלו" ממנה בעקבות הרשלנות הרפואית דנן. לטענתה, הרופאים אבחנו כי היא סובלת מדלקת כבר כרונית, מחלה קשה אשר עלולה להתפתח לסרטן, ונאמר לה כי תוחלת חייה המוערכת לא תעבור את עשר השנים הבאות. כמו כן, התובעת טוענת כי היא נאלצה לעבור טיפולים קשים וכואבים, אשר מתברר כי היו מיותרים. זאת ועוד, התובעת טוענת כי בעקבות הרשלנות הרפואית הקשה, היא לא קודמה בעבודה, נאלצה להפיל תינוק, התא המשפחתי שלה התפרק והיא הסתגרה תקופה ארוכה בביתה.
עוד פסקי דין בנושא:
המטופל טען כי נגרם לו נזק בשל איחור באבחון אוטם שריר הלב
אבחון מאוחר של מחלה הותיר פגיעה מוחית קשה
האם הרופאים התרשלו באבחון תופעת חירשות פתאומית?
רשלנות רפואית באבחון מחלה וביצוע בדיקת MRI באיחור
רשלנות באבחון וטיפולים כימותרפיים שניתנו ללא סיבה
לדברי עורך דינה של התובעת, בשנת 1991 איבחנו הרופאים כי מרשתו סובלת ממחלת כבד. באותה תקופה חיה התובעת, אז אישה צעירה ומלאת חיים, עם בן זוגה וברחמה – בנם החמישי המשותף. האבחנה התבססה על בדיקה שגרתית אשר במסגרתה אובחנו רמות גבוהות של חוסר ברזל, אנזימי כבד ואנמיה. רופאי קופת חולים סברו כי ממצאים אלו מעידים על דלקת כרונית בכבד. בהתאם, התובעת החלה לקבל טיפול בסטרואידים.
הריון הופסק למרות התנגדות אידיאולוגית
בבית החולים הלל יפה נאמר לתובעת כי היא מומלץ לה להפסיק את ההריון וזאת משום שקיים חשש ממשי לחייה. התובעת טענה כי היא עברה הפלה, וזאת למרות שמשפחתה מתנגדת להפלות מבחינה אידיאולוגית. 19 שנים הגיעה התובעת פעם אחר פעם לבדיקות אצל רופאים בבתי חולים וקופת חולים, ופעם אחר פעם אובחנה כסובלת בדלקת בכבד. התובעת אף פנתה לשורה של מומחים בבית החולים הדסה עין כרם בירושלים, אך לשווא. בגין התרופות הקשות שקיבלה, לקתה התובעת בשלב מסוים באוסטיאופורוזיס (בריחת סידן הגורמת לדילול העצם).
למעשה, הטעות הקשה התגלתה, לטענת התובעת, כאשר בתה (היום בת 40) החלה לסבול מאותם התסמינים. רופאים אשר ערכו בדיקות שונות לבת גילו כי מדובר בצליאק ולא ממחלת כבד. התובעת מיהרה להיבדק אף היא וחששותיה התממשו. בכתב התביעה נטען כי בשל הרשלנות באבחון הצליאק, נאלצה התובעת לעבור טיפולים קשים אשר גרמו לתופעות לוואי חמורות ביותר. כנגד תופעות אלו נאלצה התובעת ליטול תרופות נוספות ולמעשה השתעבדה לטיפולים רפואיים במשך 20 שנה. יצוין כי רבים חיים כיום עם מחלת הצליאק אשר מאפשרת אורח חיים שגרתי לחלוטין (ללא אכילת גלוטן). התובעת מוסיפה כי חייה היו "חיים על זמן שאול", וזאת משום שנאמר לה שלא תאריך מעבר ל-10 שנים, וחרף כך היא יכולה למעשה לחיות עד לשיבה טובה.
עוד מאמרים בנושא:
רשלנות רפואית באבחון ובטיפול בקדחת הריקציה, מתי ניתן להגיש תביעת פיצויים?
רשלנות רפואית באבחון ובטיפול בגידול מוחי מסוג נוירומה אקוסטית, מתי ניתן לתבוע פיצויים?
רשלנות רפואית באבחון ובטיפול באוטם שריר הלב, מתי ניתן לתבוע פיצויים?
רשלנות רפואית באבחון ובטיפול באי ספיקת לב, מתי אפשר להגיש תביעת פיצויים?
רשלנות רפואית באבחון ובטיפול בשבר בעצם הירך, מתי ניתן לתבוע פיצויים?
אחת השאלות הקשות העולות מכתב התביעה היא האם הרופאים היו יכולים לאבחן את מחלתה של התובעת או למצער להצביע על כך שהיא אינה חולה בדלקת בכבד? חוות דעת רפואית אשר צורפה לכתב התביעה טוענת שכן. בחוות דעת זו נטען כי צירוף האבחנות במקרה דנן, היה אמור להדליק נורות אדומות בקרב הרופאים. המומחה הרפואי מטעם התובעת טען כי מדובר ברשלנות רפואית כאשר אף אחד מהרופאים, החל מהזוטרים וכלה בבכירים, לא חשב לרגע כי ייתכן והתובעת סובלת ממחלה אחרת שאינה מחלת כבד.