www.rashlanut-refuit.org

ביקור בית של רופא תורן - רשלנות רפואית באבחון דלקת קרום המוח

ביקור בית של רופא תורן - רשלנות רפואית באבחון דלקת קרום המוח

האם רופא תורן המגיע לביקור בית עלול להעניק טיפול רפואי רשלני והאם ניתן להגיש כנגדו תביעה בעניין רשלנות רפואית באבחון מחלה? עסקינן במקרה מצער בו רופא תורן, אשר הגיע לביקור בית בעקבות תלונה על אישה הסובלת מחום והקאות, שגה באבחון מחלה - ושגיאתו הביאה בסופו של היום למותה. הרופא התורן, במקרה דנן, אבחן את המנוחה כסובלת מדלקת בדרכי השתן, כאשר למעשה סבלה המטופלת מדלקת קרום המוח.

 

בני המשפחה מזעיקים רופא לביקור בית בשעת לילה מאוחרת

 

בנה של המנוחה טען כי בלילה המדובר, התעורר הוא בשעת לילה מאוחרת מרעש הקאות של המנוחה, אשר הקיאה לדבריו בצורה היסטרית. לטענתו, סבלה אימו מצמרמורות וחום גבוה, ולכן החליטו הוא ואביו להשתמש בשירותים הרפואיים שהיו מנויים עליהם, ולהזמין באופן דחוף רופא לבדוק את האם.

 

בנה של המנוחה טען כי כאשר הגיע הרופא לביצוע הבדיקה, הפנה הוא את תשומת לבו לעובדה כי המנוחה סובלת מצמרמורות וחום גבוה, וסיפר לו שהיא הקיאה בצורה היסטרית. לדבריו, הרופא ביצע את הבדיקה ואמר שמצבה של המטופלת טוב והוא סבור שהכול בסדר.

 

בנה של המנוחה טען בבית המשפט, כי הרופא לא אמר שקיים צורך דחוף להביא את האישה לבית החולים, והאם הלכה לקופת החולים רק בצהריים למחרת. כאשר הגיעה האחרונה לקופת החולים, אובחנה היא כסובלת מדלקת קרום המוח – והובהלה בדחיפות לבית החולים. לצערה של המשפחה, כ-12 שעות מהגעתה לבית החולים, נפטרה האישה. 

 

טענות הרופא - אבחון דלקת בדרכי השתן על דרך השלילה של מחלות אחרות


הרופא טען כי הגיע לביקור בשעת לילה מאוחרת בבית המשפחה ולדבריו המנוחה ישבה על מיטתה בעת שהגיע לבדוק אותה, וסיפרה לו שהיא סובלת מחום וצמרמורות בגופה.

 

הנתבע טען כי התרשם שמצבה טובה, שכן הייתה היא בהכרה מלאה וישבה על מיטתה. לדבריו, בהתאם לתסמינים שסיפרה לו, היה עליו לשלול קיום מחלה קשה. הנתבע העיד כי החל את הבדיקה הרגילה - בדיקת לוע, אוזניים, בלוטות לימפה, סימנים על העור, צהבת, כחלון או חיוורות. לאחר מכן, טען הרופא, בדק הוא את ריאות המנוחה בסטטוסקופ ולצורך בדיקה זו העיד הרים את חולצתה והסתכל על גופה.

 

הרופא טען כי לאחר שמצא שהריאות תקינות, אבחן הוא את בעיותיה של המנוחה כדלקת בדרכי השתן. אי לכך, הציע הרופא למטופלת שתפנה מחר לקופת חולים לצורך ספירת דם ולטענתו אמר לה – "מחר בשמונה בבוקר, כאשר פותחים את המרפאה לפנות, לעשות את הבדיקות".

 

המטופלת לא הופנתה לבית החולים למרות שהרופא לא אבחן ב-100% את מחלתה

שני הצדדים הביאו חוות דעת רפואית של רופאים מטעמם, אשר בחנו בחינה מדוקדקת את אופן ביצוע הבדיקה על ידי הרופא. גם המומחים מטעם ההגנה, וגם המומחים מטעם התביעה, היו תמימי דעים כי על פי תוצאות בדיקתו של הרופא הנתבע, לא היו כל סימנים ל"דלקת בדרכי השתן". למעשה, רשלנותו של הרופא הייתה, שלאחר שלא עלה בידו להתחקות אחרי מחלתה של התובעת, אבחן אותה כסובלת מדלקת בדרכי השתן, מבלי שהיו לא סימנים ברורים לכך.

 

השופטת קבעה - הרופא אחראי למותה של המטופלת

השופטת קבעה כי מקובל עליה לחלוטין שיש לראות ברופא כמי שאחראי למותה של המנוחה בגין רשלנותו. הרופא טען בבית המשפט כי לא נאמר לו דבר בנוגע להקאות, דבר אשר השופטת קבעה שאינו הגיוני, היות והוזמן הוא מראש בגלל שהמנוחה קדחה מחום והקיאה באופן "היסטרי" במשך כל הלילה.

 

השופטת ציינה כי הרופא בעצמו העיד שכאשר מדובר בחום גבוה, הפעולה הראשונה שאמורה להעשות היא שלילת מחלות קשות. לטענתו, לאחר שנוכח כי אין הוא מצליח לאבחן את המחלה, סבר שמדובר בדלקת בדרכי השתן.

השופטת לא קיבלה את גרסתו של הרופא נתבע, על פיה הפנה את המנוחה לביצוע בדיקות דחופות למחרת בבוקר. הפנייה זו לא התיישבה עם ממצאיו השגויים (דלקת בדרכי השתן) ועם הרגעתו את המשפחה באומרו – "הכול בסדר". השופטת קבעה כי נראה שהתנהלותו הכללית של הרופא הייתה רשלנית מתחילתה ועד לסיומה, והיא שהביאה בסופו של דבר למותה של המנוחה.

 

לסיכום, לא מאבחנים מחלה על דרך השלילה

לא כל טעות של רופא נחשבת כרשלנות, אך מן הפסיקה ידוע שמקום בו רופא בודק מטופל, והסימנים לאבחון מחלה מסוימת אינה מתקיימים, מן הראוי שימשיך הרופא לנסות להתחקות אחר המחלה ממנה סובל המטופל, ולא ינסה לפתור את הסוגיה על דרך השלילה.

לסיכום, בית המשפט קבע כי הרופא הנתבע התנהל באופן רשלני, בכך שלמרות שידע שהמטופלת סובלת מחום, לא ידע למצוא מקור לחומה – וקבע, באופן בלתי מבוסס, שסובלת היא מדלקת מדרכי השתן. אבחנה זו הובילה לטיפול שגוי, אבחון מאוחר של מחלתה האמיתית, ומותה לבסוף.


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום
מחלת הסרטן - רשלנות רפואית באבחון וטיפול בסרטן

רשלנות רפואית בסרטן - כיצד יש להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית באיחור באבחון גידול? קראו עוד באתר "רשלנות רפואית" תמצאו פסקי דין, מאמרים, פנייות לעורכי דין ללא התחייבות... 

אבחון לקוי או טעות בפענוח תוצאות בדיקת מאמץ עלולים לשמש עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית, זאת כאשר נגרם לנבדק נזק כתוצאה מהתנהלות לא סבירה של הרופא המטפל. 

חוק הגזזת נחקק על מנת להעניק פיצוי לפנים משורת הדין לחולי גזזת אשר עברו הקרנות על ידי המדינה.. האם התפתחות סרטן הינו רשלנות רפואית?. 

התובע סובל מנזקים נוירולוגים בגין ניתוח רשלני על ידי מתמחה להוצאת גידול מבלוטת יותרת המוח... 

האם התובע, אשר איבד את פרנסתו בגין רשלנות רפואית, יזכה לפיצויים בגין נזק כלכלי עקיף? 

האם נטל הראיה בתביעה שעניינה רשלנות רפואית בבדיקת קולונסקופיה יעבור לכתפי הרופאים בגין רשלנות רפואית בניהול רשומות רפואיות וקבלת הסכמה מדעת... 

האם ניתן היה לאבחן את סרטן בלוטת התריס במהלך הבדיקות בשרשרת החיול או במרפאה בניצנים? האם תזכה משפחתה של החיילת שנפטרה בעקבות מחלת הסרטן לפיצויים מתוקף חוק הנכים? קראו עוד... 

האם התנהלותם של רופאי העור, אשר לא הקפידו על רישום רפואי הולם בעת הטיפול, הייתה רשלנית? האם עקב רשלנות זו התפתח הגידול הסרטני באפו של התובע?  

רשלנות רפואית? האם רופא תורן אשר הגיע לביתה של מטופלת ושגה באבחון הבדיקה, העניק טיפול רשלני? האם מותה של המטופלת, יום לאחר מכן בבית החולים, מטיל את האחריות על כתפיו של הרופא התורן? קראו עוד... 

רשלנות רפואית - האם הטיפול הרשלני בחדר המיון במטופלת הסובלת מדלקת בקרום המוח, הביא בסוף למותה של המנוחה? קראו עוד... 

חברת "ביקורופא" חתמה על הסכמי פשרה במסגרתו היא תשלם פיצויים בסך כ-2 מיליון שקלים לאישה ובני משפחתה... 

תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית לאחר שלא נערכו לילדה בדיקות דם חרף ארבעה התקפים של שיתוק על שם בל... 

האם רשלנות באבחון מחלה? רופא משפחה המליץ על דיאטה במקום להפנות את המטופל לקבלת טיפול רפואי תרופתי... 

האם רופאי בית החולים נהריה פעלו תוך רשלנות רפואית ולא השכילו לאבחן את האירוע המוחי ממנו סבל המנוח? 

בית המשפט המחוזי פסק פיצויים בסך 16.1 מיליון שקלים בגין רשלנות רפואית באבחון התייבשות תינוק בחדר מיון... 

האם רשלנות רפואית באבחון מחלה בבית אבות גרמה לפטירתו המצערת של המנוח בגיל 69 בלבד? האם היה על רופאת המוסד להקשיב לבני משפחתו של המנוח? 

המטופל, צעיר בן 26, הגיע לחדר המיון כאשר הוא סובל מכאבי ראש, שיעולים, שלשולים וחום. הרופאים ערכו בדיקת א.ק.ג ושחררו את החולה לביתו. 36 שעות לאחר מכן הוא נמצא ללא רוח חיים במיטתו... 

ביצוע בדיקה שטחית במסגרת ביקור בית. אי אבחון אירוע מוחי והפניה לרופא משפחה במקום לחדר מיון,.. 

האם רופא משפחה אשר לא אבחן מפרצת מוחית, התנהל באופן רשלני? 

האם אי ביצוע בדיקת ה-CT במועד גרם למטופל לסבול מעיוורון? האם אי אבחון המחלה עולה כדי רשלנות רפואית? 



תגיות: עילת תביעה, טיפול אלטרנטיבי, דיאבטס אינסיפידוס, אווסטין, נכות, אבילק, אבודרט, אינסולין,