www.rashlanut-refuit.org

התקף לב סוער מול התקף לב שקט, האם רשלנות רפואית?

התקף לב סוער מול התקף לב שקט, האם רשלנות רפואית?

האם בית החולים איכילוב התנהל ברשלנות רפואית, והאם האחריות על מותו של מטופל שהיה מאושפז במחלקת אף-אוזן-גורן במוסד רובצת על כתפי הרופאים? תביעה בעניין זה הוגשה בבית המשפט המחוזי בתל אביב כנגד בית החולים בעיר על ידי משפחתו של המנוח.


המטופל הגיע לאשפוז בבית החולים כאשר הוא סובל מדלקת נדירה, מסכנת חיים, שהתפתחה ככל הנראה בעקבות עקירת שן בינה אצל רופא שיניים חיצוני. המטופל התאשפז בבית החולים ונכנס עוד באותו היום לניתוח. בתום הניתוח, היה המטופל מאושפז במשך כחודש ושבוע בהנשמה מלאכותית והרדמה מלאה, ולאחר מכן הועבר למחלקת אף-אוזן-גרון.

 

הרופאים מוצאים את המנוח כאשר הוא ללא רוח חיים


שבועיים לאחר שהועבר המטופל למחלקת אף-אוזן-גרון, נמצא הוא בוקר אחד כאשר הוא קר וללא דופק. רופאי בית החולים קבעו את מותו של המטופל, מבלי לנסות לבצע בו פעולות החייאה, כאשר במסגרת ניתוח לאחר המוות התברר שהמנוח עבר אירוע לב כ-12 עד 24 שעות לפני מותו.


בני המשפחה טענו כי במחלקת אף-אוזן-גרון סבל המנוח ממספר רב של תופעות רפואיות שלא טופלו על ידי הצוות הרפואי, ובכללן קשיי נשימה חריפים, אירועי בלבול חוזרים, איבוד דם מסיבי (כתוצאה מביצוע הטריות), אנמיה ופצעי לחץ.

 

תופעות אלו - שכולן היו גלויות לאנשי הצוות הרפואי - לא טופלו, לטענת המשפחה באופן ראוי וסביר, ומשכך לא אובחן אירוע הלב שגרם באופן ישיר למותו של המנוח. לא זו אף זו – מדוע לא ביצע הצוות הרפואי ניסיונות החייאה על מנת להציל את חייו של המנוח לפני שנקבע מותו, הלינו בני המשפחה.


אירוע לב "סוער" ואירוע לב "שקט", מה ההבדל?


חוות דעת רפואיות אשר הוגשו לבית המשפט, הן מצד מומחי בית החולים, והן מטעם המומחה של בני המשפחה, הסכימו כי אירוע לב יכול להיות בשתי תצורות - אירוע לב "סוער" ואירוע לב "שקט". המומחים הסכימו עוד שאירוע לב "שקט" הינו תופעה שכיחה (עד 60% מהמקרים בחולים מבוגרים כבענייננו) וכי המנוח לא הפגין תסמינים האופייניים לאירוע מהתצורה הראשונה.


בית המשפט הוסיף וקבע כי התופעות הרפואיות מהן סבל המנוח (פצעי לחץ, אנמיה, איבוד דם, קשיי נשימה ועוד) לא היו גורמים ואו אינדיקציות לאירוע הלב. אי לכך, בין הצדדים הוסכם כי המנוח לא הראה סימנים אופייניים לאירוע לב "סוער" - שרק הם היו מאפשרים זיהוי ואבחון מוקדם של אירוע הלב.


מכן האמור לעיל, בית המשפט דחה את טענותיה של המשפחה בגין רשלנות רפואית בבית החולים וחוסר תשומת לב אשר הביאו למותו של המנוח. זאת ועוד, בשעה – 4:00 נרשם בגיליון הרפואי של המנוח כי נערכה בדיקה בעניינו ומצבו תקין. טענה זו לא נסתרה על ידי התובעים והביאה לקבלת עמדתו של בית החולים.


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

פגיעה בעצב עקב ניתוח כריתת רחם רשלני - התובעת עברה ניתוח לכריתת רחם וטפולות בבית חולים ע"ש קפלן ברחובות שנמצא תחת ניהולה ו/או בבעלותה של הנתבעת, קופת חולים של ההסתדרות הכללית.  

האם בעקבות זריקת אפידורל שנעשתה תוך רשלנות רפואית - נגרמה לתובעת תופעת Drop Foot 

התובע נולד סובל מתסמונת רשלנות רפואית vater. התובע נזקק ובין היתר לניתוחים לתיקון מום בוושת ובקנה הנשימה ולקיבוע אבי העורקים. לאחר מכן נותח התובע בשיטת פניה לפתיחת איטמות המעי הגס... 

האם קיבל הרופא את הסכמתו מדעת של המטופל לביצוע הניתוח בהרדמה מקומית? תביעה שעניינה רשלנות רפואית הוגשה לבית המשפט... 

האם ביצוע הלידה על ידי רופא מתמחה, ולא רופא מומחה, למרות מצבה הפתולוגי המורכב של האישה, מהווה רשלנות רפואית של בית החולים? האם מתן פטוצין לזירוז הלידה מחייב השגחה של רופא מומחה? קראו עוד... 

האם רופא מתמחה חייב להתייעץ עם רופא בכיר ממנו במקום בו הוא אינו משכיל לאבחן את המחלה ממנה סובל המטופל? 

האם חברה המעניקה שירותים רפואיים לשעת חירום, באמצעות לחצני מצוקה, פעלה ברשלנות כלפי אחד ממנוייה כאשר לא תיקנה את לחצן המצוקה שברשותו? 

האם בית החולים התרשל במהלך ניתוח לכריתת רחם, והאם הניתוח התארך מעבר לרגיל? מהו נטל הראייה והאם יונח על כתפי הנתבעים? 

תופעות אלו - שכולן היו גלויות לאנשי הצוות הרפואי - לא טופלו, לטענת המשפחה באופן ראוי וסביר, ומשכך לא אובחן אירוע הלב שגרם באופן ישיר למותו של המנוח... 

בית המשפט קבע, תוך הסתמכות על דו"ח ועדה מיוחדת מטעם משרד הבריאות, כי בית החולים תל השומר אשם ברשלנות רפואית כלפי מטופלת שאושפזה במחלקה הפנימית במוסד... 

רן שקד הוכיח את הקשר שבין איחור באבחון המחלה, נכותה של מרשתו, נפילתה בבית ונזקיה הרפואיים והשיג למרשתו פיצוי מרשים כאמור ....  

האם רופא אשר דיווח על מטופל מכוח הוראות חוק כלי ירייה ופקודת התעבורה, התנהל ברשלנות שגרמה נזקים לפציינט? 

האם ניתן להפעיל את סעיף 19 לחוק חקירת סיבות מוות כאשר מדובר בהליך בגין רשלנות רפואית? 

האם הרופאים היו צריכים להפנות אישה לדיקור מי שפיר לאחר שאובחנו אצל העובר כליות גדולות, בגבול העליון של הנורמה? האם רשלנות באבחון תסמונת דאון? 

קשישה נפלה בבית אבות. האם מדובר בנפילה שהתרחשה בגין רשלנות הצוות הרפואי? 

בית המשפט המחוזי בתל אביב אישר הסדר פשרה על סך 12 מיליון שקלים בגין רשלנות רפואית במתן תרופה בנוגע לאבנדיה... 

קשישה נפלה מספר פעמים בבית אבות. בני המשפחה הגישו, לאחר פטירתה של הקשישה כתוצאה מהנפילה האחרונה, תביעה כנגד בית האבות בגין רשלנות רפואית... 

בית המשפט העליון קבע כי לא הוכחה רשלנות רפואית במתן חיסון לתינוק בשנת חייו הראשונה... 

האם בית החולים ביקור חולים התרשל בביצוע ניתוח כריתת רחם והרמת שלפוחית שתן? האם עסקינן ברשלנות רפואית בניתוח? 

תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח בקע בבית החולים אוגוסטה ויקטוריה בירושלים נדחתה... 



תגיות: ממצא, אפידורל, כריתת טפולות, תסמונת vater, אריזפלס, אינפוזיה, כריתת קונכיה, TENSION TYPE HEADACHE,