במהלך טיפול ראשון בהסרת שיער בלייזר, הרופאה שביצעה את הטיפול עברה לי על הקעקוע ברגל וגרמה להסרה שלו, לכוויה שלאחר מכן הפכה לצלקת שטוחה. לא נאמר לי לפני שום דבר לגבי קעקועים,גם לא בביקורת לפני הטיפול וקשה לפספס את הקעקוע-אורך 10 ס"מ. הצלקת אולי תעלם עוד כמה שנים אך נגרם לי נזק ועוגמת נפש קשה, האם שווה לי לתבוע? תודה. |
|
שלום רב,
עקרונית, נזק שהוא צלקת נחשב בעיניים של בית המשפט "נזק קטן" כיוון שגם עם צלקות, ברוב המקרים, ניתן להמשיך לתפקד.
בנוסף, כדי להגיש תביעה על הנזק הזה יש צורך בקבלת חוות דעת רפואית בתחום הפלסטיקה, אשר תקבע כי אופן ביצוע הטיפול היה לקוי, וכי כתוצאה מכך נגרם הנזק. לא ניתן לוותר על חוות הדעת, שכן הצורך בחוות דעת קבוע בחוק. עלות חוות דעת שכזו היא של מספר אלפי שקלים (יכול להגיע עד 8,000 ש"ח). לכן, יש לשקול בכובד ראש את הכדאיות בהגשת תביעה על נזק שכזה. אמנם, הפיצוי על צלקת ועוגמת הנפש יכול להגיע לכדי פיצוי נאה, אשר יגלם גם את ההוצאה של חוות הדעת ולמעלה מכך, אך לא ידובר בתיק גדול, למרות שעגמת הנפש הייתה גדולה עבורך.
לצערי, בבית המשפט הסיפור האישי הופך להיות "תיק" נוסף בערימת תיקים, והעלות שלו עבורך משמעותית.
הייתי ממליצה לפנות אל משרדנו לקבלת יעוץ פרטני, כדי להחליט האם "שווה" לתבוע, כדי לגבש החלטה זהירה. משרדנו יוכל להפנות אותך, במידה ותחליטי להגיש תביעה למומחה רפואי בתחום הפלסטיקה אשר יוכל לתת חוות דעת התומכת בכתב התביעה.
בברכה, מיכל קפלן חכמון, עו"ד |
|