| שלום רב. לפני מספר חודשים עשיתי ניתוח להצמדת אוזניים ולצערי הרב נשארתי כשאני סובלת ממש. לפני הניתוח הרופא החתים אותי על טופס ההסכמה והסביר לי הכל לגבי הניתוח. דבר אחד הרופא "שכח" לציין - הניתוח כולל השארה של חוטים דוקרניים בתוך האוזניים שאי אפשר להוציא אותם. החוטים חותכים לי את העור מבפנים וגורמים לי סבל רב. אני יכולה להוציא אותם אבל אז האוזניים לא יהיו צמודות לפנים. האם מדובר ברשלנות רפואית וכיצד בודקים זאת? |
|
שלום רב,
מתוך נתוני שאלתך נשמע כאילו הטיפול לוקה ברשלנות רפואית, לכל הפחות בכל החלק המתייחס לנושא ההסברים: בהתאם לחוק זכויות החולה על הרופא לתת הסברים גם על התוצאה המקווה, אך גם על הסיכונים וכל מה שעלול להשתבש או לא להצליח וכו'. בנקודה זו, נשמע כי לא קיבלת הסברים ראויים. יחד עם זאת, כדאי היה לבדוק מה מצויין בטופס ההסכמה עליו חתמת (שהדבר לא מוסבר בתוכו).
מעבר לכך, ולגופו של טיפול - היה מומלץ לפנות לעורך דין כדוגמאת משרדנו, המתמחה בתחום זה, על מנת לבצע איסוף מלא של התיקים הרפואיים, ולערוך עבורך התייעצות עם מומחה רפואי בתחום הפלסטיקה על מנת לברר האם השיטה שבה בוצע הניתוח היא שיטה מקובלת או לא. אם יסתבר כי מדובר בשיטה לא מקובלת או החורגת מהסטנדרט הסביר, או שיסתבר כי ניתן היה לבצע את הניתוח בשיטה אחרת אך החלופות לא הוצגו בפנייך - הרי שניתן יהיה לכלול במסגרת התביעה התייחסות גם לרשלנות באופן ביצוע הניתוח, ואז הפיצוי יהיה גבוה בהרבה.
בכל אופן, שוב אחזור על המלצתי להיוועץ במשרד עורכי דין כדי לקבל יעוץ פרטני המתייחס לכל נתוני המקרה שלך.
בברכה, מיכל קפלן חכמון, עו"ד |
|